Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trajnost vakumsko pakiranega suhega mesa?

Trajnost vakumsko pakiranega suhega mesa?

Zanima me če kdo ve koliko časa zdrži vakumsko pakirano suho meso? (meso se ne bo dalo v skrinjo)

Ponavadi ti piše rok trajanja na embalaži.

Zanima me za meso ki ga pakiram doma?

Se oproščam, tega pa ne vem.
Pa brez zamere.

jaz vem za suhe salame, pakirane vakumsko v hladilniku zdržijo skoraj leto dni, seveda pa je pogoj,res dober vakum in hramba v hladilniku in to je zaprta salama, ne odprti vakum in mal pojest in nato nazaj v hladilnik. Suho meso zdrži malo manj časa, ampak za mesec dni sigurno, le da se hrani v hladilniku, da je suho meso res pravo suho meso in dobro zvakumirano, pršut, slanino…ma meni vse to drži dolgo, samo moraš imet res vse pogoje za to, pravi vakump, prava tenperatura v hladilniku, tile domači kvazi vakumi so bolj revne variante, jaz govorim o tistem pravem vakumumiranju, mašine velike, ne tile mali domači strojčki!

res si glupa

Sicer zaradi zdravstvenega stanja ne jem mesa sem ga pa jaz zvakumiral in dal v zmrzovalno skrinjo.  Siguren sem , da zamrznjeno meso zdrži dve leti in pol , ker smo po tem času začeli bunke in drugo meso rezat psu in mačkam poizkusil pa ni nobeden .  Enkrat je pa brat probal , ko je prišel domov meso je bilo čisto okej. Najverjetneje je še zdaj  kak kos sigurno v skrinji in bo star tri leta .

New Report

Close