Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trampolin??

Trampolin??

Vidim, da ima danes vsaka hisa, kjer so otroci, obvezno trampolin. Je to modna muha ali le pripomocek, da je mir pred otroci?

Nasa dva ga nimata, moz nikakor ne pusti, pravi da je prenevarno in da baje ni ok za hrbtenico. Pa me zanima, a je to res tako super zadeva?

Trampolin je predvsem zelo zdrav. Ne samo za otroke, tudi za starše, če si lahko kupite dovolj velikega. Ne vem, od kod tvojemu možu ideja, da ni v redu za hrbtenico? Zelo v redu rekreacija in zabava je za vso družino.

Trampolin je bil modna muha par let nazaj. Zdi se mi, da jih je sedaj čedalje manj, ker počasi razpadajo. Ne bi rekla, da so še vedno tako zelo popularni. Zdaj so dosti bolj in bazeni.

Pri nas ga imamo šesto leto. Je edina igrača, ki je res vredna svojega denarja. Na trampolinu se otroci res aktivno zabavajo. Ne vem od kod tvojemu možu takšno prepričanje. Kar vztrajaj, da ga kupite, ne bo vam žal.

Majhen otrok se nima povsem razvitih hrustancev in teh zadev, vse je se nekako bolj mehko. In vsi skoki, pristanki z visine itd naj ne bi bili priporocljivi za razvijajocega se otroka

Trampolin res ni uredu za hrbtenico. To mi je potrdila ena fizioterapevtka. Za kratek čas sicer ni problema, če pa skačejo ure in ure pa ni uredu.

Trampolin je ZELO ZELO nevaren, če bo njem skače več otrok, sploh če so različno težki in stari. To je menda vsakemu cepcu jasno. Poškodbe so praviloma zelo hude! Je pa seveda zelo OK za večje otroke, nekje od 9., 10. leta dalje, seveda pod pogojem, daj e trampolin pravilno in dobro vzdrževan, pravilno napeta ponjava, da ima mrežo in da po njem skače vedno en sam človek V paru samo, če par to res v nulo obvlada. Vse drugo je ZELO nevarno!

Oprosti, ampak to je larifari. Majhen otrok pač skače sebi primerno, niti še ne zna prav dobro skakati in se bolj kotali okrog kot kaj drugega. Nevarno je lahko, če začnejo otroci preveč divjat ali če jih je več na trampolinu, in se zaletijo en v drugega. Potem hitro pride do poškodb. Vse ostalo je nonsense.

Lepo vas prosim, da bi otroci skakali ure in ure? Dneve in dneve? A se vam je zmešalo? Tudi otroci se utrudijo, skačejo maksimalno kakšne pol urce, potem malo sedijo na trampolinu, grejo delat kaj drugega, potem pa spet gor….. pa največ skačejo na začetku, ko je še novost, potem niso gor vsak dan ure in ure. Dejstvo je, da je trampolin bolj zdrav kot pa škodi. Saj škodi tudi tek, tudi kolesarjenje je škodljivo, tenis je precej škodljiv. No, škrtemu fotru vsak izgovor prav pride, da ne bo trampolina nabavil.

Vse to našteto je v principu res, vendar odvisno od velikosti trampolina. Za trampolin tudi ni minimalne starosti predpisane, za omejitve je treba pogledat navodila trampolina, ker nekateri res imajo omejitve zaradi višine trampolina in podobnega. Tudi ni nobene potrebe, da vedno samo en otrok skače po njem, razen, če je trampolin res najmanjši kar jih je bilo v trgovini mogoče kupit. Moji otroci so skakali v skupini po trampolinu na kakšnih rd ali obiskih, nikoli nobenemu nič, pa niso nobeni profiji, sedemletniki pač.

Oprosti, ampak to je larifari. Majhen otrok pač skače sebi primerno, niti še ne zna prav dobro skakati in se bolj kotali okrog kot kaj drugega. Nevarno je lahko, če začnejo otroci preveč divjat ali če jih je več na trampolinu, in se zaletijo en v drugega. Potem hitro pride do poškodb. Vse ostalo je nonsense.

Lepo vas prosim, da bi otroci skakali ure in ure? Dneve in dneve? A se vam je zmešalo? Tudi otroci se utrudijo, skačejo maksimalno kakšne pol urce, potem malo sedijo na trampolinu, grejo delat kaj drugega, potem pa spet gor….. pa največ skačejo na začetku, ko je še novost, potem niso gor vsak dan ure in ure. Dejstvo je, da je trampolin bolj zdrav kot pa škodi. Saj škodi tudi tek, tudi kolesarjenje je škodljivo, tenis je precej škodljiv. No, škrtemu fotru vsak izgovor prav pride, da ne bo trampolina nabavil.[/quote]

Očitno nimaš otrok, da bi tole vedela, ali pa imaš zelo umirjene otroke. Nisem še videla otroka, ki bi se naveličal skakanja po trampolinu. Mi ga tudi imamo že tretje leto in jih moram še vedno poditi dol.

Lepo vas prosim, da bi otroci skakali ure in ure? Dneve in dneve? A se vam je zmešalo? Tudi otroci se utrudijo, skačejo maksimalno kakšne pol urce, potem malo sedijo na trampolinu, grejo delat kaj drugega, potem pa spet gor….. pa največ skačejo na začetku, ko je še novost, potem niso gor vsak dan ure in ure. Dejstvo je, da je trampolin bolj zdrav kot pa škodi. Saj škodi tudi tek, tudi kolesarjenje je škodljivo, tenis je precej škodljiv. No, škrtemu fotru vsak izgovor prav pride, da ne bo trampolina nabavil.[/quote]

Očitno nimaš otrok, da bi tole vedela, ali pa imaš zelo umirjene otroke. Nisem še videla otroka, ki bi se naveličal skakanja po trampolinu. Mi ga tudi imamo že tretje leto in jih moram še vedno poditi dol.[/quote]

Ne samo moji, tudi vsi tuji, ki k nam pridejo. Tvoji pa se najbrž hudo dolgočasijo in imajo očitno od tega že obrabljen hrustanec in hrbtenico skrivljeno 🙂

Trampolin je čist huda stvar, to o teh hrbtenicah in ne vem še kaj je kr neki. Samo pazite kakšnega boste vzeli. Mi smo kupili v Tušu Trampolin Spider 305 in sicer gre za trampolin, ki je precej varen. Ker je oblikovan s posebno varnostno blazino, ki otrokom preprečuje dostop do vzmeti in trdih delov trampolina, stebrčki mreže pa so še posebej zaščiteni, tako da se otroko težko kaj zgodi. Ker imaš na trgu kar nekaj takšnih ki niso ok!

Na trampolinih, celo na fakultetah, so ljudje umirali ob padcih…

http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2012/09/19/peds.2012-2082.full.pdf

http://www.medical-tribune.de/home/news/artikeldetail/trampolin-springen-bricht-die-knochen.html

barca no; ga ni športa pri katerem ne bi kdo umrl…edin za šah nisem ziher…

Moj sin trenira nogomet 4 krat tedensko in borilno veščino. Potem vam je verjetno jasno, da ni za račubnalnikom, ampak trampolin ima prepovedan s strani trenerja nogometa in zdravnika. Zaradi hitre rasti je nevarno nabijanje hrbtenice. Imeli smo ga eno leto, sedaj ga ne postabim več. Zdravnica in ortoped sta rekla, da je trampomin nevarna igrača in da se starši ne zavedamo koliko škode delamo otrokom. Za odrsale kjer je rast zaključena bi naj bilo ok.

Sicer imamo trampolin že nekaj let in je sedaj, ko sta oba otroka že skoraj najstnika že malo manj zanimiv,,res je, da do sedaj poškodba razen kakšen padec iz njega , ni bilo..

Drugačna zgodbo pa ima trampolin čez mojo ograjo. Namreč zraven si je trampolin omislilo nekaj sosedov..skupaj. Pač družine z malimi otroci in so ga postavili v park med bloke. Sicer podrobno zgodbe ne vem, ker sem prihitel že po dogodku. Ampak na njem sta skakala istočasno…7 letnik in okoli 12 let star fant ostali pa so bili okoli. Skoraj neverjetno ampak mlajši skakalec si je prelomil golenico desne noge…., da mu je noga obvisela. Razlog, starejši je skakal z drugačnim tempom kot mlajši in je mlajši skočil ravno na odriv starejšega kar je pripeljalo do zloma…bila je res grozna poškodba ter še bolj reakcija malega otroka…tega res ne pozabiš…no od takrat tam stoji samo še okovje..torej že dobro leto.

Super rekreacija za vsakdan…najboljše eden po eden ali pa vsaj enako težki..

Super rekreacija je to edino in le za LENE GNILOBE OD STARŠEV. Bomo pa videli kako bo zgornja kokoš, ki se sedaj norčuje iz obrabe ter poškodbe hrustancev in hrbtenice, pametna še čez 40 let. Aja takrat se ji bo jebčkalo za zdravje njenih otrok, točno! Ups, tp se ji že več kot očitno sedaj. Kaj je lepšega kot da gre otrok na trampolin in divja ter skače in se utrudi, stari lahko pa na debeli riti sedite in jih “nadzorujete” (če sploh), a ne? Jaz se s tem ne bi hvalila, ampak kdo pa sem jaz, konec koncev sem samo delala nekaj časa v razvojni ambulanti, pa imela čast slišat kaj vse nekateri starši počnete svojim otrokom od hojic naprej. Ravno zadnjič videla otroka, ki se je na prstkih zibal kot da je pijan, ko so povedali malo kako in kaj in ko sem videla kako ga vlačijo za roke naokoli mi je bilo jasno vse. Mamica brez pomoči je pač slabo opravičilo za kaj takega, ker sem dala to skozi in vem da se da brez. Kaj šele brez trampolina. Ampak br
ez dvoma bi se ti tudi to zdelo smešno in zabavno kajne? Ne dvomim, nivo ti potegne tako samo do tukaj, dlje pa tema. No potem pa še nekaj dela na oddelku v bolnišnici, kjer so tudi zgoraj že omenjene poškodbe pri otrocih nekaj normalnega. Ampak to nekaterim pač ni nič in si ne dajo dopovedat za boga ne. Drugim je pa to celo smešno in se norčujejo iz obrabe hrustanca. Bravo primitivka bravo! Nižje težko padeš namreč, zato si zaslužiš ekstra aplavz! Vso srečo tvojim otrokom! Če ti je to da imaš mir in čas zase vedno bolj pomembno kot zdravje tvojih otrok jo bosta hudičevo potrebovala!

Joj, si ti ena fina medicinska sestra. Jao, upam, da te nikoli ne srecam. Taka pametnjakovicka, ki trosi svojo ‘pamet’! Daj, prestej do 10, trikrat globoko vdihni, potem pa utihni – pises tudi take klamfe, a groza. Res ni dobro biti tvoj pacient, ker bos s svojo ‘strokovnostjo’ se koga spravila na drugi svet…Ne smesi se, no!

New Report

Close