trampolin – da ali ne
Ne bom svetovala, ker kolikor vidim, ga ima čist vsaka bajta in je za skozlat pogled. Pogledaš dsno, trampolin, pogledaš levo, trampolin, pogledaš naravnost trampolin … Ampak, to je moj problem, ker sem estet. Pa da bom pošteno povedala, tudi mi smo ga pred leti kupili, pač trije otroci, pa … no, čez kakšno leto sem ga zabrisala stran, ker je bilo za znoret, premajhne za zmenit, da je lahko gor le eden, ko vse gor, pa taka norišnica in cviljenje in ja, tudi poškodba je bila. Sem imela zadosti. Gledam sosedove otroke, eni so non stop gor, drugi pa zelo hitro zapustijo prizorišče … v bistvu je tako, še največ so aktivni kakšni fantje okoli 10-12 leta. Pravila torej ni, naredite, kot vam srce poželi.
Mi ga imamo že 6 let in lahko rečem, da je bil vsa leta zelo veliko v uporabi. Od skakanja do igranja v njem, imamo veliko cviljenja, pa tudi smeha in dobre volje.
Edino kar moraš vedeti je, da modra obroba popoka po 2 letih in boste morali nabaviti novo (cena pribl. 50eur), mreža okoli pa zdrži pribl. 5-6 let, potem pa se tudi ta začne trgat.
Pa po vsakem dežju boš trampolin brisala in čistila
Ja, ampak kvalitetnega . Pred nakupom smo preizkušali 2 leti pri prijateljih, kiso ga imeli že 5 let prej, pa smo se odločili za nakup, slovenskega – Akrbat tudi zato, ker delajo zvmeti iz vroče pocinkane pločevine, zvmeti so malce daljše od ostalih bolj tapoceni, kar podaljša življensko dobo, in predvsem tudi zato, kker so otroci športniki in je to odlična vadba za koordinacijo, kodicijo, moč in krepljenje mišic, sploh če je šport tak, kjer se je treba naučit in izvajat potem salte, kolesa, prevale, ipd, mete, ipd.
Ne kupujte poceni trampolina, kupite kvalitetenega, če želite, da vam bo zdržal več kot dve leti.
Kako pa ga pospravite za čez zimo? Ali ga daste noter (klet, garaža…), ali se lahko pusti notranji del, tisti, po kaqterem se skače tudi zunaj, če se ga recimo pokrije s polivinilom? Ali lahko preperi oz. se uniči? Mi smo ga na jesen mislili tako pustit, v klet pa bi dali samo obrobe in mrežo. A bi bilo to v redu? Sprašujem zato, ker ga imamo letos prvič. Hvala za nasvet.
Mi imamo vgradnega Akrobat PRO, pa nimamo že 3. leto nobenih težav, ki jih navajaš – ne z brisanjem po dežju, ne popokanjem zaščitne obrobne cerade. Je pa res, da je bila cena trampolina skoraj 900 eur, ampak lahko napišem, da je povrnjena že zdavnaj. Zunaj pozimi na marazu pod ponjavo, poleti na vročem – dokupljena je bila ponjava za zaščito. Brez problema, najboljša zabava tudi za nas odrasle – pa za vdrževanje kondicije tudi, si sploh ne moreš mislit, kako lahko zabavno kuriš kalorije
Če sprašuješ mene – mi imamo vgradnega, Akrobat PRO, nobenih težav, samo ponjavo čez pozimi ali poleti, pa je. Nobenega problema. Imamo dokupljeno tudi snemljivo mrežo, ki jo namontiram, ko so na obisku mlajši otroci, to pa pospravimo, samo snamemo dol.
Ni treba pospravljat, ker je vroče cinkana pločevna, ki res ne rjavi.
Trampolin je najboljša stvar, kar smo jo kupili otrokoma. Nikoli se ga ne naveličata, je zbirališče vseh otrok v ulici.Poškodb, kakšnih zvinov ipd. še ni bilo.
Nismo kupili Akrobata, sem pogledal njihov cenik…wtf 3m pride 738 eur?!?!.Mi imamo enega z Leclerca, v akciji je bil 80 eur (zdaj so po 130 eur) ze 3 leto in je super. Edin notranja obroba je natrgana, pa bom dal v firmi narediti novo čeprav tudi ta ne ogroža varnosti otrok.Aja pa rjav ni nič, pozimi ga sicer pospravim.