Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Travme in sodobni politiki ter navadni osli

Travme in sodobni politiki ter navadni osli

Moj stric je bil v partizanih, Je še vedno čil čeprav ima okoli 75 let. Ko pripoveduje zgodbe in časov vojne, se nehote spomnim na sodobne vojake pa naj si bodo to vietnamski veterani, sodobni zalivci pa afganistanski veterani ali pa naši vojaki. Vsi po vrsti pridejo domov polni travm pa vsi psihotični in ubogi , skratka popolni psihiatrični bolniki potrebni zdravljenja za skozi. Zdej ne vem ali so tako mehkužni al kaj jim je. No po moje je to. Moj stric je bil v najtežjih bojih pa je povsem zdrav tako psihično kot fizično, bil je lačen po cele dneve, domobrancev pa je toliko potolkel, da govori cel teden za vsakega posebej, kje ga je šusnil, na kakšen način , kako so bežali itd.Človk nima nobene travme, poln smeha pa življenja. Za enga domobranca mu je pa zelo žal, da ga ni ustrelil, saj mu je ušel, ko je bilo že konc vojne. Ga je čakal na vaški kamušni s puško, je streljal za njim ko je bežal, pa ga je falil in mu je ušel. Za vesno, saj ga ni videl menda nikoli več.Kako s plamenčkom v sebi in nasmehom pove:sem ga cilav pa mi je kurba bela ušla. Sem mu rekel da ga bom fental ko ga dobim a ta kurba bela mi je ušla. Še danes mi je žal. ha ha ha .tako da jaz teh travm ne razumem, zakaj pa travma če si ga v vojni ubil? saj to je vendar zakonito in legitimno, zakaj bi imel salbo vest zaradi enga izmečka?

Svetilnik, v tvoji zgodbi nekaj ne štima. Če je tvoj stric star okrog 75 let, je bil rojen okrog leta 1932. Ob začetku vojne je bil torej star okrog 9 let, ob koncu pa okrog 13. Močno dvomim, da je tak otrok sodeloval v najtežjih bojih in pobil ne vem koliko domobrancev. Morda je bil kurirček, pa še to se mi ne zdi verjetno. Verjamem pa, da je bil lačen.

hahahahahahahahaha… mogoče je njegova mama v njegovih plenicah šnops za partizane švercala…. hahahahahaha…

Svetilnik, s tem postom si pa prekosil samega sebe. Daj, proooosim, napiši še kaj takega. Smeh je ja pol zdravja, hahahahahahahahaha

uuuuuuu… se podpišem pod “ne morem verjet”…

Hahahaha.

To nebo držalo, da pridejo domov vsi taki. Problem v današnjem času so mediji, ki hočejo prikazati svojo verzijo videnja vojne. Včasih pa medijev ni bilo…

Verjetno uživa v borčevski penziji, ima dodatek za spomenico 41, pa še za španskega borca je šel..

čakte no tud jest se kdaj zmotim okoli 85 ne pa 75. ravno to sem hotel še povedati tako star pa tako čil

Zakaj imajo travme če koga ubijejo?Zato ker je življenje nekaj kar nekomu ne vzameš kar tako in zgolj za zabavo ( razen če si psiho tipa Plut). Če ga niti za sekundo ne peče vest potem nekaj ni vredu v njegovi glavi, mogoče pa samo napihuje vojne zgodbice. Kako pa veš, da je koga ustrelil? A si bil zravn???? In še nekaj, a si ti že koga ustrelil? Kako veš, da bi po tem lahko mirno spal?

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ti primerjaš Pluta z udeleženci vonje? V primeru, ko nekdo strelja nate, tedaj nimaš nobenih zadržkov do njega.
Pozabi na Karla Maya in tisto, da ga ustreliš v kolena al pa s pestjo po buči.
Ko se človek počuti življensko ogrožen ali pa izgubi smisel življenja (recimo, da mu sovražnik pobije najbližje), tedaj zadržkov do nasprotnikov oz. izvajalcev pobojev verjetno res nima.
Sicer pa tudi sam mislim, da Svetilnik naklada, da se kar kadi in si je vse skupaj lepo izmislil.

ne razumeš bistva. glej če nekoga pihneš v vojni je to nekaj drugega kot če si psiho pa enga v miru . v vojni je to normalno kaj češ se sekirat , še vesel si lahko in vsak dan lahko (če si normalen) z veseljem in ponosom gledaš na to, kajti če ga ne bi, bi on tebe. drugo je da enga pihneš v miru za brez veze, to si pač norc za zapret, ampak tudi v miru je veliko streljanja, ki ni brezveze in se tudi nimaš kaj sekirat. npr če fentaš kriminalca ali enga ki je hudoben pa vreden metka, si naredil dobro. zakaj bi se pol sekiral? in če si poklicni morilc pa dobiš naročilo za enga kopknt zakaj bi se sekiral? prvič kar za enga sosedovga franclna ki vozi traktor pa sadi krompir ne boš dobil takega naročila. torej boš itak fental enga ki si to zasluži. drugič pa to je njegov posel kot če si odvetnik čeferin pa morilca braniš na sodišču. a si njega že vprašal za vest pa moralo kako se počuti ko ga brani pa ve da je moril? jaz še nisem nobenga , sem že strelav na njih leta 91, sam nobenga zadel. nimam želje da bi kakega danes ustrelil to pa zato, ker ne vem kako bi reagiral jaz pol na to. ker škoda da se jest pol sekiram za enga idiota , ki si sicer zasluži metka. če bi pa bilo to v vojni npr 45 leta, lahko pa samo sanjaš , da bi imel jaz kaj zadrškov pa slabe vesti. a si zmešan vojna je zato da se strela , če tega nisi sposoben pejt pa stran. si k em žabc tam pr nas je dal detonator v vitezit pa se je tresu, da sm mislu da ga bo od tega razneslo skup z dinamitom.

Jaz pa takole mislim. Kdor ni skusil te vojne, mraza, lakote in straž v snegu do kolen, potem pa Gonarza/ taborišča/, ne bi smel niti s ha,ha, niti s plenicami in šnopsom v plenicah poniževati partizanov. Veste kaj so delali v Gonarsu taboriščnikom. Ker niso imeli hrane so skozi mrežo dobili kakšen zmrznjen krompir z njive. Bil je slasten verjemite. Dnevni obrok je bil ena skodelica vroče vode in notri nekaj drobtin. Zaradi takšne prehrane so imeli driske. Kible so imeli v sobah( če se takšni kasarni temu lahko tako reče). Ko so nadriskali te kible so se smejoči kaplarji zabavali tako, da so ta “drek” zmetali po tleh in ti taboriđščniki so z rokami počistili to svinjarijo. In ne samo enkrat na dan. Torej, prijetno smejanje še naprej in hrabro udrihajte čez takšne reveže, saj kaj takega danes skoraj ne morete doživeti. Verjemite pa, da je vsaka vojna hudič, pa naj bo na mašince ali z raketami. Bolje, da uderete kakšno pametno o takšnih zadevah. O.K?. O.K!

kdo pa ponižuje partizane?če je treba koga poniževat pa pomilovat so to tabeli,

Iksa napisal:

> Jaz pa takole mislim. Kdor ni skusil te vojne, mraza, lakote in
> straž v snegu do kolen, potem pa Gonarza/ taborišča/, ne bi
> smel niti s ha,ha, niti s plenicami in šnopsom v plenicah
> poniževati partizanov. Veste kaj so delali v Gonarsu
> taboriščnikom. Ker niso imeli hrane so skozi mrežo dobili
> kakšen zmrznjen krompir z njive. Bil je slasten verjemite.
> Dnevni obrok je bil ena skodelica vroče vode in notri nekaj
> drobtin. Zaradi takšne prehrane so imeli driske. Kible so imeli
> v sobah( če se takšni kasarni temu lahko tako reče). Ko so
> nadriskali te kible so se smejoči kaplarji zabavali tako, da
> so ta “drek” zmetali po tleh in ti taboriđščniki so z rokami
> počistili to svinjarijo. In ne samo enkrat na dan. Torej,
> prijetno smejanje še naprej in hrabro udrihajte čez takšne
> reveže, saj kaj takega danes skoraj ne morete doživeti.
> Verjemite pa, da je vsaka vojna hudič, pa naj bo na mašince ali
> z raketami. Bolje, da uderete kakšno pametno o takšnih zadevah.
> O.K?. O.K!

Mislim da leti tale tvoj post tudi majčkeno name. Kakor vem, v Gonarsu niso bili samo partizani. Ne, ne, ne, tam je bilo pravzaprav zelo malo partizanov. Partizani so se skrivali po gozdovih, strahopetno napadali
okupatorje in potem poniknili nazaj v gozdove. Trpeli so potem bližnji domačini, ki so se partizanov hudo bali. Včasih niso vedeli kaj je hujše partizani ali okupatorji.

Vsa čast in spoštovanje do vseh, ki so prestopili prag kateregakoli taborišča na svetu.

Ne, mml, na nikogar to ne leti. Moji mami je rekel SS oficir( mislim, da si že slišal zanje), da bi bilo med vojno pol manj trplenja, če ne bi bilo domačih izdajalcev. Takrat se še niso pogovarjali o kolaborantih. Niti nisi dosti slišal o črni roki itd. Je pa tako, če se partizani ne bi ( po tvoje) skrivali po hostah( tabeli pa za pečmi ob okupatorju) ne bi bil ti sedaj v svobodni Sloveniji. O tem človeku, ki jaz govorim o njem, je bil 17 letni fantič, ki je zaradi mraza in lakote stal tudi pred puškami partizanov, ker so ga ujeli, da je spal na straži. Niso ga ubili, ker so bili prav takrat napadeni od sovražnikov in je moral v prve vrste. Preživel je, ker mu ni bilo namenjeno, da bi ga pokončal kakšen belček, kot pravite danes. Kasneje so ga ujeli in poslali v Gonars. Tudi preživeli ” tabeli” so imeli svojo kalvarijo. Hišni prijatelj( čeprav sta familiji vsaka na svoji strani) je bil t.i.belček in je še sedaj v Argentini. Razdvojen je med dvema domovinama. Tam ima familijo, vleče pa ga domov. Da in verjemite, tudi to je božja kazen, ker se je tu boril proti svojim bratom. Poznam celo belčka, ki je svoji sokrajanki pri živem telesu iztaknil oči, ker je bil deklič mali kurirček. Mislim, da bi se obe str4ani morale po tolikih letih nekako pomiriti in si seči v roke, čeprav sestra tega deklička pravi, da je vse svoje naučila kaj so bili kolaboranti. Vidite in to se vleče v nedogled, bog pa uči samo o ljubezni. Pa lep dan želim.

Kadar se nekdo s tem tako hvali in obžaluje, da mu je tisti eden ušel ( pa še v hrbet mu je streljal) si pač ne morem kaj, da se nebi spomnila na Pluta.

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Sovražni govor predsednika Republike Italije Giorgia Napolitana, …

IN …

Benito Mussolini je že 22. februarja 1920, še preden je prišel na oblast napovedal, …… poglej link.

mml je napisal:***********Mislim da leti tale tvoj post tudi majčkeno name. Kakor vem, v Gonarsu niso bili samo partizani. Ne, ne, ne, tam je bilo pravzaprav zelo malo partizanov. Partizani so se skrivali po gozdovih, strahopetno napadali
okupatorje in potem poniknili nazaj v gozdove. Trpeli so potem bližnji domačini, ki so se partizanov hudo bali. Včasih niso vedeli kaj je hujše partizani ali okupatorji.************
———————————————————————————————–

No , da je bilo v Gonarsu bolj malo partizanov se strinjam so jih tabeli in okupator kar takoj pospravili.
Po tvoje strahopetni boj partizanov naj bi se odvijal kako????, daj razsvetli me kakšno možnost so imeli za t.i. realno vojno oz. za frontno vojno kjer civili ne bi trpeli, so morda partizani imeli kasarne ali pa postojanke kamor so se lahko umaknili,kolikor je meni znano so se skrivali po gozdovih zato se tudi takemu vojskovanju tudi reče partizansko vojskovanje (mednarodni izraz)
Govoriti o strahopetnem boju pa je sprenevedanje dejanskega takratnega stanja brez primere , kdo????? razen partizanov naj bi se boril proti okupatorju in na kakšen način daj opiši mi morda belogardisti z potporo cerkve.
Pismo škofa Rožmana naslovljeno Musoliniju leta 1941 se začne takole:
Vaša svetlost presrečni smo,da nas je Italianska država pod vašim vodstvom vzela pod svoje okrilje itd.itd.

Nekaj je ubijati v silobranu in s tem živeti….zopet nekaj drugega pa je streljati človeku v hrbet in obžalovati, ker ti je ušel, ter se naslajati, nad smrtjo človeka, ki si ga ustrelil. Verjamem tudi, da človeku ob kruti smrti najbližjih “odpelje” in ubija tudi sam, ampak naslajati se nad smrtjo…..ne tu nekaj ni vredu……

Wild

Poln travm je tale tvoj stričko. Pa ne mi reč, da je bil z cca.10-imi leti pravi prekaljeni vojak, ki je ubijal vse vprek. Če pa je to res, potem je pa on en velik izmeček. Kakšen je to človek, ki je že kot desetleten pobijal ljudi? Mislim, da sta ti in Drnovšek, če ni to ena in ista razcepljena oseba, obe zeeelooo zreli za psihiatrijo.

Isto se je dogajalo po vojni na golem otoku….To isto so počeli “osvoboditelji”…

Moj stric je bil daleč od partizanov pa je tudi okusil gonars, tako, d aimaš prav, partizani, pravzaprav komunisti so se dobro skrivali, kanonfuter so pa pošiljali v prve vrste…

Povsem mogoče je, da je bil njegov stric v partizanih. Saj je obče znano, da so zlorabljali otroke kot kurirčke. Ti seveda niso sodelovali iz kakšnih ideoloških ralogov, niti se niso zavedali, v kaj se podajajo, temveč zgolj zato, ke so jim starejši tako ukazali. Marsikateri sploh ni vedel, da prenaša pomembna sporočila. V roke so mu porinili culico s hrano in ukazali, naj jo nese temi in temu stričku (nekako tako kot Rdeča kapica).

Bolano, če bi jih res “pospravili”, potem, komunisti ne bi prevzeli oblasti po koncu vojne…

Mislite, da so lahko komunistični kvizlingi brez travm pa psihično zdravi? Pobijati svoje narodnjake. To so ljudje najslabše vrste. Zanimivo, da si tvoj stric svojih spominov ne upa izdati v knjigi. Ponavadi take na sodišču in pred preiskovalno komisijo zapusti spomin. Pa so psihično in fizično zdravi (!??)

Vse kar imamo od “osvoboditeljev”, ki pa so v resnici naši pravi kvizlingi, ki so Srbom pripravili pot za okupacijo, ko so ljudje Zahodni držav že zaživeli v svobodi po WWII, kup “partizanskih” pravljic in laži. Bravo za tvojega izdajalskega strica. Najbolj pogumen je s tem, da se hvali s svojo sramoto. Seveda samo doma.

Pozdravi ga.

New Report

Close