trd šampon
Zelo hitro se mi lasje zmastijo. Si jih barvam (sivi), pa ni bolje. Zmastijo se mi bolj pri glavi, konice ap so suhe. Probala že malo morje šamponov, za navadne lase, za mastne, pa ni nič bolje. Probala sem tudi trdi šampon od Ma Provance za mastne lase, pa sem po parih pranjih dobila prhljaj, prej pa ga nisem nikoli imela. Zdaj bi probala od iste znamke šampon za normalne lase. Ali ga katera uporablja in ali vam je v redu? So res trdi šamponi boljši od tekočih? Lase si umivam na dva-tri dni, odvisno od situacije. Vem, da pravijo, da prepogosto umivanje ni zdravo in da se še hitreje mastijo, toda, ne morem biti neurejena (beri – mastna po glavi). Vaše izkušnje z trdimi šamponi, prosim. Hvala.
Ja, sem imela omenjeni trdi šampon za normalne lase in bila sem zadovoljna z njim. Nobenega prhljaja nisem dobila, nikoli v življenju še. Prhljaj najbolj pogosto pride zato, ker lasišče ni dobro sprano. Mogoče si vodo samo zlivate po glavi, ne da bi s prsti pomasirali glavo. To je obvezno.
Avtorica teme, da imaš tako mastne lase bo razlog v verjetno nepravilni negi las, mogoče pa tudi v prehrani, hormonih, a o tem ne bom zdaj pisala. Že prej omenjeno je treba dobro sprati lase, mastni lasje pridejo tudi zato, če se lasje sušijo naravno, brez sušilca in oblikovanja s ščetkami.Nadalje preparati za nego in oblikovanje, če jih uporabljaš, voski, silikoni, olja, to tudi masti lase. Ko lasje osivijo in jih še barvamo, ne bi smeli biti ob pravilni negi prehitro mastni. Vsaj moji niso več, ko sem bila mlada so bili pogosto mastni.
Tudi jaz bijem boj z mastnim lasiščem, četudi nisem več najstnica. Navadnega, komercialnega šampona ne uporabljam več leta, ker vsebuje sulfate, ki mastijo lasišče in na splošno škodijo lasem in telesu. Zato sem se vrgla na naravno kozmetiko. Kljub temu se mi lasišče še vedno zmasti v 24 urah. Uporabljala sem sodo z vodo, ki mi nikakor ni ustrezala. Preizkusila sem tudi »naravni« MaProvence trdi šampon za mastne lase, ki mi tudi ni ustrezal, ker me je lasišče nenormalno srbelo in lasje so bili čudni. Sledili so razni šamponi brez slufatov, sedaj uporabljam milo šampon, ki ima 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naravne sestavine, namesto balzama pa jabolčni kis/limono z vodo. Žal mi tudi ne ustreza najbolj, a je vsaj naraven. Lasišče ni nič manj mastno. Imam pa nebarvane lase, tu in tam uporabljam lak.
jAZ IMAM MA PROVENCE ZA NORMALNE, ZDAJ ŽE KAK MESEC. sUPER MI JE. dRUGAČE IMAM MASTNE, PA SEM vseeno vzela za normalne, sem nekje brala da je najboljši od vseh ma provence. Enkrat na teden pa si operem še s sodo.
Ja, lasje so po kakih 5 tednih brez šamponov precej lepši, malo manj mastni, hitreje rastejo, večji volumen, ne smrdijo – ker meni drugače lasje smrdijo.Perem jih še vedno vsako drugo jutro, ker sem zaležana.
Umivanje las na 2-3 dni je itak premalo. Ajde, 2 dni še razumem, a na tri dni je pa zame skrajnost. Ne razumem ljudi, ki lahko hodijo po svetu z umazanimi lasmi. To je zame isto, kot da si 2-3 dni ne bi zob umil ali rok in obraza, ne šel pod tuš. Si sploh predstavljate, kake kupe svinjarije nosite v laseh? To je leglo umazanije.
Tvoja rešitev ni, da najdeš ustrezen šampon – ampak pač redno skrbi za čistočo svojih las, sploh če imaš daljše. Če se dolgolaskam las ne da redno umivat, ker imajo kao ‘pregoste’, naj si jih pač postrižejo. Lasje zahtevajo svoj čas in nego in redno umivanje.
Miti o tem, da se jih ne sme na prepogosto prat, so bedasti. Kr neki. Tuširamo se vsak dan, zobe si drgnemo vsaj dvakrat na dan – a ravno las si pa ne bi smeli ‘prepogosto’ prat. Še ena od bedarij in me nihče ne prepriča v nasprotno, pa lahko ‘frizerkski svet’ trdi, kar hoče (zdravstvene izjeme izvzete, a res zdravstvene, ne neke nategnjene samodiagnoze ali pa floskule, ki jih stresajo frizerke).
Po takšni logiki tudi tuširanje vsak dan ni najbolj zdravo za kožo – a za civiliziranega človeka je čistoča na prvem mestu. Tako telesa, zob kot las. Še moja mačka se redno dnevno umiva.
Jaz imam lase do srede hrbta, operem jih vsak dan, ko grem pod tuš. Že leta in moji lasje so lepi in bleščeči, nimam nobenih težav z lasiščem.
Ni hujšega kot srednje ali dolgolaske, ki naokoli opletajo s tistim kupom svinjarije na glavi.
Joj ti trdi šamponi res niso nekaj…sem tud sama poskusla pa mi isto ni odgovarjal…potem sem pa ful časa iskala enega da je naraven, probala vse živo, mislim da skoraj vse znamke ki se jih da dobit pr nas v drogerijah…no na koncu sem se ustalila pri tem od nature siberice, ki mi je pa super, in sicer imam nevtralni šampon. Pač moraš malo poskušati različne, da najdeš tistega, ki ti potem res ustreza. Good luck!
Najboljsi trdi šamponi so od naravne kozmetike LUSH. Res da so mogoce malo drazji ampak so izrednoma kvalitetni. Doma uporabljamo sampon proti prhljaju, in se res pozna ter 2v1 sampon z balzamom in je res enkraten. Prav tako imam njihov sampon (tekoci) za blond lase kateremu pripada balzam ki je v trdem stanju. Drugace pa imam do konca hrbta dolge blond lase, kateri se mi ne mastijo, edino obcasno imam probleme z suhim lasiscem zaraditi izrednoma obcutljive koze, pa mi ta kozmetika sploh ne dela tezav. Res so enkratna prav tako mila za umivati.