Najdi forum

Trda peta

Lep pozdrav! Imam eno vprašanje! Nikakor se ne morem znebit trde kože na petah. Porobala sem že vse mogoče brusilne kratče pa kreme pa nič ne pomaga. Vedno se takoj spet pojavi. Prosim pomagajte ker se bliža poletje in bi rada nosila odprte sandalce. Kaj naj še probam? Najlepša hvala.

Zamenjaj čevlje! :o)

Najbrž ti ne bo pomagalo drugega kot to, da vsakič ko si pod tušem reskiraš dve minutki za drgnjenje s kamnom (je bolj fajn kot z grobo pilo) in da vsake toliko časa obiščeš pedikerko, ki ti “postrga” dol trdo kožo.

Jaz si noge zvečer namažem s kremo GEWOHL. Vsak mesec si vsaj dvakrat (poleti še pogosteje) noge najprej namakam 20 min., potem pa s pilico odstranim odvečno kožo. Pri meni to učinkuje.

Srečno !

Klavdija

Živjo, jaz si pa noge redno mažem z ognjičevim mazilo in od takrat ni ne duha ne sluha o trdi koži na peti.

iMELA SEM FUL TRDO IN SUHO KOŽO NA PETAH. MOJ RECEPT:
-ENKRAT NA TEDEN SI NAMOČIM NOGE V LAVORJU IN KO JE KOŽA ZMEHČANA, SI JIH ZRIBAM S PILO, POTEM TAKOJ MOČNO NAMAŽEM Z OGNJIČEVO KREMO OD BALEJE IZ DM-A. ČEZ OBUJEM BOMBAŽNE NOGAVICE IN PUSTIM KAKIH 45 MIN.

-VSAK VEČER ALI PO VSAKEM TUŠIRANJU NAMAŽEM STOPALA S TO KREMO, ČE SE MI DA, JIH NAMAŽEM BOLJ NA DEBELO, PA ČEZ NOČ NOGAVICE GOR.

MENI JE FUL POMAGALO, POSKUSI…

Maya! A tisto ognjičevo mazilo ki ga dobim v lekarni je uredu al maš ti kakšnega drugega. A pa samo namažeš si noge in pustiš? Hvala!

Jaz ga kupim v lekarni in si zvečer samo namažem (si pa vsake toliko časa ravno tako zribam kožo, samo si je nisem že od septembra, ko sem z morja prišla, pa ni nobene panike), če mi pa ni preveč vroče si dam pa še nogavičke čez – samo zaradi barve mazila postanejo rumene, tako da jih naslednji dan ne moreš ravno obuti.

jaz imam ognjičevo mazilo iz Tare, to je eno podjetje nekje na Štajerskem, ki uvaža, če te zanima, ti pošljem telefonsko. Stane pa okol 2700, 250 ml, samo ga imaš zelo dolgo.

Postkusi z Zagrebškim melemom, kupiš ga v lekarni 30 g embalaža stane 1300.- sit.
Pomaga, LP

Zadeva, ki meni pomaga (tista brusila za pete me strašno žgečkajo in poseg tako ni izvedljiv), so birkenstocki, za poleti imam take enostavne natikače, pa copate za doma, in ker je peta tam nekako zelo okroglo oblikovana – v frontalni ravnini- se trda koža sploh ne pojavi. Mislim, da se jih da dobiti v maxiju pa pod maxijem v zeliščni lekarni jih tudi imajo. Zadoščajo že njihovi copati (oz. neka obutev za doma).

Res hvala vsem za pomoč in nasvete. Bom upoštevala in upam da bo pomagalo. Hvala.
LP, Anja

katarina, jaz sem birkenstoke nosila kaki dve leti, pa ni bilo nic drugace, so pa sicer super.

New Report

Close