Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trden les za masivno mizo

Trden les za masivno mizo

Kateri je najboljsi?

Drenov.

______________________

Pa hrastov.

Načelno ima QBR prav, vendar bo drenov les v debelini za mizi nemogoče dobiti!
Včasih so mize delali iz Javorovega lesa. Ni tako trd, je pa bajno lep in hudičevo drag!
Če dobiš javor rebraš, mize pod jurja ne bo!
https://www.gozd-les.com/novice/rezultati-12-drazbe-lesa-slovenj-gradcu-2018

Mi imamo orehovo. Gor lahko sedi nekaj sumo borcev, ampak z nožem pa vseeno ne moreš po njej praskat. Prelepa. Pregrešna.


Iz drena naredi letvice in jih zlepi v laminat. Vse se da, če se hoče.

______________________


Iz drena naredi letvice in jih zlepi v laminat. Vse se da, če se hoče.
[/quote]
On o masivni mizi, ne o letvicah in laminatu!
Drgač pa mizo komot tud iz pršuta nardiš!

jaz bi imel divjo češnjo in steklo na vrhu ☺


On o masivni mizi, ne o letvicah in laminatu!
Drgač pa mizo komot tud iz pršuta nardiš!
[/quote]
Če je pravilno zlepljeno, bo večina mislila, da je to masiven les. Trdno kot kamen in stabilno.
Sicer pa, plošča zgolj iz masivnega lesa je zanič, Se zvija in poka, pa še leglo za črvičke je. Je pa odlična za v peč, če zmanjka drv. To je pa res.☺

______________________

Brrr! Mrzlo. In vsak prstek se pozna. Rabiš potem še ful time Fato.


Če je pravilno zlepljeno, bo večina mislila, da je to masiven les. Trdno kot kamen in stabilno.
Sicer pa, plošča zgolj iz masivnega lesa je zanič, Se zvija in poka, pa še leglo za črvičke je. Je pa odlična za v peč, če zmanjka drv. To je pa res.☺
[/quote]

Da ne poka in se ne zvija, je priporočljivo tudi masivo obdelat in zlepit, pa teh težav ni, oziroma so manjše. Odvisno spet od vrste lesa, prostora, vremenskih vplivov… Sam bi izbiral med javorjem in kostanjem.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Wreh!


Če je pravilno zlepljeno, bo večina mislila, da je to masiven les. Trdno kot kamen in stabilno.
Sicer pa, plošča zgolj iz masivnega lesa je zanič, Se zvija in poka, pa še leglo za črvičke je. Je pa odlična za v peč, če zmanjka drv. To je pa res.☺
[/quote]
Enkrat, ko bo čas in dobra volja, ti bom kaj o lesu povedal!

Javor ni tako drag. Gospod župnik je imel jedilno mizo iz javorja iz župnijskih gozdov, ampak jo je pred nekaj leti zamenjal za boljšo.

Jedro navzkrižno lepljeno iz več plasti, čez to jedro pa se lepi izbrane kose, lahko tudi kot mozaik. Površinska plast naj bo debela od 5mm do največ 12mm. Kar je pretirano masivno se krivi in poka, je dražje za izdelavo in slabše kvalitete izdelek. Lepljenje je danes poceni, ni pa vsak tega sposoben narediti.


Ne ti ne QRB nista prebrala, da hoče MASIVNO mizo, ampak oba bi pa mene nekaj naučila, če bi se le dalo!


Ne ti ne QRB nista prebrala, da hoče MASIVNO mizo, ampak oba bi pa mene nekaj naučila, če bi se le dalo!
[/quote]
Prebral, prebral. Predvsem sprašuje za trd les, miza je šele v drugem planu.☺

______________________

To je to…Ko se pr’jatli ob mizi skregajo. :-))


Kdo se je skregal?
Midva s QRB, se ne morva skregat tud če se potrudiva!!!

Da ne poka in se ne zvija, je priporočljivo tudi masivo obdelat in zlepit, pa teh težav ni, oziroma so manjše. Odvisno spet od vrste lesa, prostora, vremenskih vplivov… Sam bi izbiral med javorjem in kostanjem.
[/quote]
Javor in kostanj nimata dost skupnega, je pa kostanj dolgotrajna reč ( marsikje so še kosatnjevi koli in stebri po vinogradih, ki najbolj kljubujejo vremenu), hrast prav tako, če je zaščiten, oreh tudi.

Mi imamo hrastovo mizo, 1 x 3.5 m, luženo na temno, debeline okrog 3-4 cm. Nič se ne zvija in nič ne škriplje 🙂


Javor in kostanj nimata dost skupnega, je pa kostanj dolgotrajna reč ( marsikje so še kosatnjevi koli in stebri po vinogradih, ki najbolj kljubujejo vremenu), hrast prav tako, če je zaščiten, oreh tudi.
[/quote]

Lepa sta obadva, če ne drugega 😉

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Tanartabulš je en fajn borovničev ploh.

Borovničev je bil včasih. Zdaj je v modi malinov les.

No, naj omenim še ploh iz bezga, to je kvaliteta in lepota.

New Report

Close