Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek trdo milo

trdo milo

Spodaj berem, da uporabljate trda mila in ste me navdušile, ampak…

– kakšne posodice imate za trda mila
– kako čistite posodice
– kje imate milo za tuširanje, kako ga shranjujete
– kako pazite, da se milo ne razmoči
– kaj naredite s koščki, ki ostanejo
– nimate suho kožo po umivanju s trdim milom?

Spomnim se še časov, ko smo doma uporabljali trda mila in vedno je bila posodica umazana od mila, ob banji ga nismo smeli držati, ker je bilo vedno mokro, zadnji koščki so šli v nič ipd. Kako se s takimi stvarmi spopadate danes?

– kakšne posodice imate za trda mila – nimam posodice, ampak tistega “ježka” za odlaganje mila
– kako čistite posodice – ker je nimam, čiščenje ni potrebno
– kje imate milo za tuširanje, kako ga shranjujete – imam več “ježkov”. enega na umivalniku, drugega na kopalni kadi
– kako pazite, da se milo ne razmoči – ker ne leži v vodi, se ne razmoči
– kaj naredite s koščki, ki ostanejo – zmočim in prilepim na novo milo
– nimate suho kožo po umivanju s trdim milom? – nimam

PS: ježke za odlaganje mila sem kupila v Mercatorju – pakirano po dva. Pravzaprav ne “ježek”, ampak bolj gumijasta podloga v velikosti mila z nekakšnimi bodicami ali čepki ali kaj jaz vem kako bi opisala ….. Milo se tako nikoli ne more razmočiti, ker ne leži v vodi.

Jaz imam posodico, v njej pa mrežico, da se milo odteka oz. odceja. Kadar se tuširajo “race”, ki poškropijo vse okoli sebe, se iz posodice izlije voda, tega so se navadli. Uporabljam zgolj naravno milo iz oljčnega olja in po njem koža niti najmanj ni suha, nasprotno. Zame je prednost tega mila predvsem to, da se ga zlahka popolnoma spere s kože in da nima nobenih “vlažilnih sestavin”, ki so sicer dodane industrijskim milom (dove, niveda itd), vsebuje pa še precej olja, ki je itak še v oljčnih tropinah, ter naravno blago kislino. Tista kremna mila, ki vsebujejo ne vem kake vlažilne sestavine vse, so za kožo isti strup, kot geli. Na koži puščajo tanek film, ki kožo draži, četudi ji na prvi pogled koristi. Koščke običajno porabimo do konca, če pa kaj ostane, namočim v kozarec in malo vode, da se do konca razmoči in ga porabimo kot “tekoče milo” ali kot šampon na laseh, kajti že dolgo ne uporabljamo nobenih drugih šamponov, kot to isto milo.

Težav s kožo, ki jih je bilo prej res ogromno, nimamo več. Nihče več nima suhih in zvozljanih las (kodri!), tudi mastijo se veliko manj kot prej. Losjonov in mleka za telo ne rabi nihče. Kadar je pozimi koža suha (zaradi kurjave), se vsi mažemo z oljčnim oljem ali naredimo kopel z oljčnim oljem. Za nas 5 je to ZAKON.

– kakšne posodice imate za trda mila- lesen rebrast podstavek
– kako čistite posodice-z vodo
– kje imate milo za tuširanje, kako ga shranjujete-nimam mila, imam gel
– kako pazite, da se milo ne razmoči – ne pazim, ker ni v vodi
– kaj naredite s koščki, ki ostanejo .vržem v smeti
– nimate suho kožo po umivanju s trdim milom? – ne

To o laseh me prav zanima, ker imam zelo suhe lase in skodrane. Mažem si jih z olivnim oljem, da sploh dobijo nekaj maščobe.
Milo naj ne bi bilo dobro za lase in volno. Kakšno točno milo uporabljaš in kako si z njim umiješ lase?

imamo nazobčano keramično posodico/ploščico, ki jo vsake toliko časa oplaknemo z vodo, milo je včasih v njej, včasih na širšem robu banje (sploh ni nekih vidnih odtisov, kar pa je, pa sproti splaknemo)
ne vem kaj misliš s tem, razmoči?
koščki ne ostanejo, ko se dovolj stanjša se itak upogne, dokler ni samo še majhna kroglica, ki je je vedno manj 🙂
nihče nima suhe kože

Simpl :)) Ali si z milom direkt namilim lase, ali pa ga prej raztopim v vodi in ga polijem po laseh. Umijem kot običajno. Splaknem, če je kriza, dam na konice las malo oljčnega olja, sicer samo počešem.

Uporabljam samo naravna mila, ki jih kupim bodisi pri oljarjih ali pa v raznih “natur” prodajalnah (kalček, pharma vita ipd)

– kakšne posodice imate za trda mila Nimam posodice, imam železno rešetko, ki sem jo kupila v Merkurju. Enako imam za gobico za pomivanje posode.
– kako čistite posodice Kot že rečeno, je nimam.
– kje imate milo za tuširanje, kako ga shranjujeteV tuš kabini. Itak ga vedno, ko odpreš vodo v tuš kabini namreč rabiš.[/b]
– kako pazite, da se milo ne razmočiNa rešetki se hitro posuši, ker voda ne zastaja
– kaj naredite s koščki, ki ostanejoOstanke mila stopim v eno milo.
– nimate suho kožo po umivanju s trdim milom? Bolj suho imam po umivanju z geli. Pa tudi uporabljam samo doma narejeno milo.

Mažete se z olivnim oljem pozimi? a je to navadno olje, tisto ‘golo’ al zapakirano v neko kvazi formulo?

Ker nekaj ne štekam, še poleti če in ko se z olivnim oljem mažem, pa imam istrskega, ki ima bistveno manj opazen vonj, kot dalmatinsko, sama seb vseen smrdim k kuga, drug problem pa je to, da je vse okol mene potem mastno, prav orng mastno, kako potem to pozim zgleda nimam pojma????

Jaz uporabljam ravno nasprotno, edino milo po katerem nimam suhe kože je navadno, trdo, DOVE milo (iz Mullerja). Za kožo po tuširanju pa dokler je še vlažna jo namažem še dodatno z Nivea klasičnim modrim mlekom za suho kožo. In to je to…

Milo imam v posodici, ki je prišravfana v steni, je luknjičasta in tako se milo ne razmoči, občasno je posodica umazana je pa povsem dovolj če jo 1x tedensko obrišem z vileda gobico in malo čistila za kopalnico s katerim tudi sicer čistim nek Aiax al nekaj takega.

Ostanke pa vržem v wc školjko……..včasih sem jih nabirala, posušila in dala v lušne posodice z luknjicami v omare s perilom, oblačili, zdej se mi tega ne da več delat, ampak dam kar nova cela mila v omare…..

Oljčno olje ima, kemijsko gledano, veliko molekulo ,zato se slabo vpija v kožo.Primernejše je olje marelčnih pečk, arganovo ali jojoba olje.

Ostanke mila stopim v eno milo.[/b]
quote]

mene pa zanima kako stopite milo??

Naravna tdra mila shranjujem na lesenem bambusovem podstavku.V glavnem naravna mila ne smejo stati v globokih posodicah,kjer se nabira voda ,ker je logično da bo vsako milo ali je naravno ali ne postalo sluzasto in pacasto.Sama uporabljam samo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naravna mila .Pri naravnih milih je zelo pomembna pravilna kombinacija maščob,kajti tudi naravno milo ki je narejeno iz pretežno kokosove in palmine maščobe bo zelo agresivno in bo izsuševalo vedeti je tudi dobro ali ima milo znižanje super fat itd.Ni vse naravno tudi perfektno za vašo kožo.Potrebno je poizkusiti več znamk in videti kaj vaši koži odgovarja in predvsem zaupati proizvajalcu in se tudi malo seznaniti in kaj prebrati,da si lahko ustvarimo sliko npr o naravnih milih.Danes sem bila na neki strani,kjer se reklamirarijo kot naravna kozmetika.Ko sem začela brati od parabenov do ogromno alkohola in sintečnih dišav.Žal pri nas lahko vsak trži nekaj pod naravno pa čeprav temu ni tako.Nravna mila se zelo razlikujejo po kvaliteti.Poglejte ali so milu tudi dodane negovalne maščobe(razna masla karite,kakav ,mango itd ) taka mila so tudi dražja kajti te sestavine so precej drage in občutek na koži je zelo drugačen .

Milo ni dobro za lase ,če pa že uporabljat e naravno milo za lase je potrebno potem po laseh politi kis.Gre se zaradi ph lasišča.

New Report

Close