Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Trejdam bitkojne in mi uspeva :)))

Trejdam bitkojne in mi uspeva :)))

Ženšče ti pa ne znaš grafov brati kenede…
[/quote]

sem kje brala graf? …. če te srbi, se popraski ane!

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

To kar vi počnete bo verjetno res še možno nekaj časa, ampak to se bolj igrate s srečo kot kaj drugega. To o čemer pa avtorica piše je pa edina prava na dolgi rok. Če nimaš pojma kaj počneš raje to prepusti drugim, ker nakoncu boš pristala v velikem minusu.

pa je že kdo denar ven pobral in ga fizično tudi dobil?

🙂

To kar vi počnete bo verjetno res še možno nekaj časa, ampak to se bolj igrate s srečo kot kaj drugega. To o čemer pa avtorica piše je pa edina prava na dolgi rok. Če nimaš pojma kaj počneš raje to prepusti drugim, ker nakoncu boš pristala v velikem minusu.
[/quote]

:)) Milijarde novega denarja, ki se trenutno stekajo v kriptovalute niso nobena igra na srečo, ampak pobiranje denarja s tal. V minusu ne morem nikakor pristati, ker imam vložek že izplačan. Ampak hvala za skrb. Bom povedala svojim parim jurjem plusa danes. 🙂

Seveda. V čem je problem?

Seveda lahko denar ven pobereš. Borza deluje tudi kot menjalnica in ti zamenja kriptovaluto v evre po trenutnem menjalnem tečaju (+ strošek transakcije po njihovem ceniku) in jih nakaže na tvoj TRR.

:)) Milijarde novega denarja, ki se trenutno stekajo v kriptovalute niso nobena igra na srečo, ampak pobiranje denarja s tal. V minusu ne morem nikakor pristati, ker imam vložek že izplačan. Ampak hvala za skrb. Bom povedala svojim parim jurjem plusa danes. 🙂
[/quote]

Poveš, kako prideš do teh par jurjev plusa na dan? To me pa res zanima.

Ja kaj pa Furs, a ne bo nič % pobral?? 😉

Od poletja spremljam rast in padce Rippla. Na podlagi rasti ali padcev sem prodajal in kupoval. Včasih mi je uspelo, včasih pa sem uspeh izničil. Na koncu je bila pozitivna nula. Ni bilo veliko zaslužka. V začetku meseca decembra sem se odločil, da bom kupil večjo količino Ripplov in da bom prenehal spremljati, pa bo kar bo. Od tedaj je cena močno poskočila in če sedaj prodam imam 3 krat več, kot sem vložil.

Ker pa ne zaupam kriptosvetu in so po mojemu mnenju zadaj špekulacije imam nastavljeno, da mi pošlje SMS, ko pade pod določeno ceno, da lahko hitro odreagiram. Za vsak slučaj imam še vklopljeno, da se Ripple samodejno proda, če pade pod določeno ceno. Seveda nihanja so zelo velika, tako da imam to varovalko nastavljeno v primere znižanja vrednosti za 40 %.

Odločil sem se za holdanje, ker redno spremljanje in trgovanje je bilo kar stresno in nič kaj preveč uspešno. Predlagam da si ogledate prvih nekaj cenejših valut s seznama na https://coinmarketcap.com/, ki so pod 10 dolarjev in se odločite za nakup le teh za daljše obdobje.

Moje mnenje je, da svet kriptovalut temelji na špekulacijah in je preveč nepredvidljiv. Zatorej, vlaga se naj samo denar, ki ga lahko pogrešite.

FURS-ova trenutno veljavna izjava za javnost pravi, da dobički, pridobljeni z nakupom kriptovalut, niso obdavčeni. Obdavčena pa sta rudarjenje kriptovalut ali trgovanje z narudarjenimi valutami in podobno. Skratka, če nisi niti poslovni subjekt niti ne rudariš, ampak samo kupuješ na borzi, davka ni.

kako vam uspe kupiti vedno tiste, ki kasneje zrastejo? Saj dosti valut tudi pada, kje so ti 100% zaslužki…

namesto, da sprašuješ – beri MON .. vse piše ☺

Ah kje, tega se ne da 🙂

Zadnje 4 mesece nobena menjalnica ne izplačuje več. Možno je samo vplačilo.

Zadnje 4 mesece nobena menjalnica ne izplačuje več. Možno je samo vplačilo.

Je to res?

Itak, da ja. Vsi, ki trgujemo s kriptovalutami samo not dajemo 🙂

Pa kaj res mislite, da je tok folka tok neumnega 🙂

Poveš, kako prideš do teh par jurjev plusa na dan? To me pa res zanima.
[/quote]
velik vas tukaj to sprašuje, ampak težko ti kdorkoli pove zakaj točno gre, ker to pač moraš sam/a raziskat, se naučit, zaslužit in tudi opečt, velik brat, spremljat, razumet … ni to samo nekaj k€ nekam vložiš, pol pa dnevno pobirat velike dobičke … tega ni 🙂 no, mogoče se ti 1x lahko posreči.
da jaz nabavim en kovanec, prej vložim kar nekaj svojega časa v raziskovanje, čakam moment ipd.

recimo da saslužiš nekaj k€ na dan, moraš notri imet kar nekaj €, pa spet … danes jih zaslužiš, jutri lahko izgubiš, ne smeš gledat dnevnega izkupička, bolj dolgoročno.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

FURS-ova trenutno veljavna izjava za javnost pravi, da dobički, pridobljeni z nakupom kriptovalut, niso obdavčeni. Obdavčena pa sta rudarjenje kriptovalut ali trgovanje z narudarjenimi valutami in podobno. Skratka, če nisi niti poslovni subjekt niti ne rudariš, ampak samo kupuješ na borzi, davka ni.
[/quote]
no to seveda sploh ni res … in dacarji si delajo popolno blamažo z nekaterimi izjavami, ki potem vi, ki zadev ne razumete, naredite iz vsega skupaj še večje cvetke 🙂

Treba je veliko logiranja in gesel..in vse ta gesla spravit. Pa odlociti se je treba, koliko denarja lahko pogresas brez bojazni. Slovensko podjetje Iconomi ponuja neke sklade, ki so kombinacija kriptovalut…morda dobro prepustiti njim, kdor se ne zeli obremenjevati z dnevnimi padci. Mislim, da gre za tehnologijo in placilno sredstvo prihodnosti, zato se je dobro pouciti o kriptovalutah, se nekaj casa pa se bo lahko sluzilo z menjavo. Te platforme pomenijo veliko revolucijo v smislu odprave raznih posrednikov. Je pa treba imeti v mislih okoljski vidik, potratnost energije. To je tezava ze sedaj in bo vse vecja…Jaz sicer kupujem vsakega malo, malo BTC, malo ETH vsekakor. Pa seveda Ripla, ce bo se naprej slucajno rasel in slovenskega ICN ja, ker ima zaposlenih kar nekaj strokovnjakov. Mislim, da z nakazilom denarja iz borze pri Bitstampu se ni problem, le nekaj dni traja. Srecno!

no to seveda sploh ni res … in dacarji si delajo popolno blamažo z nekaterimi izjavami, ki potem vi, ki zadev ne razumete, naredite iz vsega skupaj še večje cvetke 🙂
[/quote]
O davkih pa res bolj malo vem, oz. tisto, kar se direktno mene tiče. Trgovanje s kriptovalutami na borzi ni obdavčeno, je res?

Ostalo sem pa morda narobe razumela ali si narobe zapomnila (ker se me ne tiče), ampak brala sem pa direktno FURS-ov dokument. Se opravičujem, če sem podala napačne informacije in upam, da jih zna kdo ustrezno popraviti.

[/quote]

Ja ti bos ze vedela :)))

Ja ti bos ze vedela :)))
[/quote]
Se vidi da ve, za razliko od tebe😂

O davkih pa res bolj malo vem, oz. tisto, kar se direktno mene tiče. Trgovanje s kriptovalutami na borzi ni obdavčeno, je res?

Ostalo sem pa morda narobe razumela ali si narobe zapomnila (ker se me ne tiče), ampak brala sem pa direktno FURS-ov dokument. Se opravičujem, če sem podala napačne informacije in upam, da jih zna kdo ustrezno popraviti.
[/quote]

ni obdavčeno, ampak jaz sem odgovarjala na obdavčitev rudarjenja, sem boldala v tvojem zapisu na kaj odgovarjam 🙂

uradniki so pač spisali nekaj, ne da bi vedeli kaj rudarjenje sploh je.
da pojasnim … rudariš lahko na več načinov, narudariš veliko različnih kovancev, kriptovalut, ki so spravljeni svojih denarnicah ipd.

Če bi si narudarjeno želela izplačat na TRR, bi morala kovance prenesti na eno od borz. Ker borze izplačujejo samo iz mislim da petih različnih kriptovalut, bi potem moje kovance morala na borzi pretvoriti v eno od teh petih in potem na TRR, s tem da vmes s temi kovanci lahko še nekaj časa trgujem, preden si izplačam.
Ker na tej isti borzi torej tudi trgujem s kovanci, ki sem jih kupila z €, še jaz, kaj šele FURS na koncu nikakor ne more vedet, kaj točno sem si jaz izplačala. Dobiček iz trgovanja ali narudarjenega, s katerim pa itak vmes tudi trgujem … skratka nobenega pogoja ni, da FURS karkoli iztirja od mene.

Pa ne gre za to da jaz ne bi želela plačat FURSU, pač pa se uradniki spuščajo na področje, ki ga ne obvladajo. Namesto da bi zadevo preučili in potem sprejeli nek sklep, zakon, karkoli … izpadejo popolni … uradniki pač 🙂 in razlagajo svoje “vedenje” v medijih, kjer ljudje razumejo, kot pač razumejo. Potem se najdejo novinarji, ki še mal po svoje priredijo in obrnejo in na koncu res rata godlja 🙂

Mislim pa, da so oni želeli povedat, da bodo pobirali davke od kriptovalut, ki jih zberejo ICOti, ampak tudi tu jim ne gre ravno najbolje z razumevanjem.
Toliko na kratko.

ni obdavčeno, ampak jaz sem odgovarjala na obdavčitev rudarjenja, sem boldala v tvojem zapisu na kaj odgovarjam 🙂

uradniki so pač spisali nekaj, ne da bi vedeli kaj rudarjenje sploh je.
da pojasnim … rudariš lahko na več načinov, narudariš veliko različnih kovancev, kriptovalut, ki so spravljeni svojih denarnicah ipd.

Če bi si narudarjeno želela izplačat na TRR, bi morala kovance prenesti na eno od borz. Ker borze izplačujejo samo iz mislim da petih različnih kriptovalut, bi potem moje kovance morala na borzi pretvoriti v eno od teh petih in potem na TRR, s tem da vmes s temi kovanci lahko še nekaj časa trgujem, preden si izplačam.
Ker na tej isti borzi torej tudi trgujem s kovanci, ki sem jih kupila z €, še jaz, kaj šele FURS na koncu nikakor ne more vedet, kaj točno sem si jaz izplačala. Dobiček iz trgovanja ali narudarjenega, s katerim pa itak vmes tudi trgujem … skratka nobenega pogoja ni, da FURS karkoli iztirja od mene.

Pa ne gre za to da jaz ne bi želela plačat FURSU, pač pa se uradniki spuščajo na področje, ki ga ne obvladajo. Namesto da bi zadevo preučili in potem sprejeli nek sklep, zakon, karkoli … izpadejo popolni … uradniki pač 🙂 in razlagajo svoje “vedenje” v medijih, kjer ljudje razumejo, kot pač razumejo. Potem se najdejo novinarji, ki še mal po svoje priredijo in obrnejo in na koncu res rata godlja 🙂

Mislim pa, da so oni želeli povedat, da bodo pobirali davke od kriptovalut, ki jih zberejo ICOti, ampak tudi tu jim ne gre ravno najbolje z razumevanjem.
Toliko na kratko.
[/quote]
twelve pointz ☺

New Report

Close