Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek trema

trema

Ta teden imam nastop pred približno 100 ljudmi, pa me že sedaj skrbi ker imam namreč hudo tremo. Prosim svetujte mi kako naj si pomagam, najbolj me skrbi da bi se mi tresel glas.
Hvala

teh 100 ljudi = undermensch 😉 bo prec boljš če jih gledaš tako, pojedli te pa ne bodo, tud če se kaj zmotiš 🙂

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Zavedaj se, da tisto, kar čutiš v sebi, nihče ne ve in ne vidi! Pogumno!

In je čisto vseeno ali jih je 50,100, 500 ali 1000. Osredotoči se na nalogo, si v prednosti, ker veš nekaj, kar drugi še ne:).

Kaj pa če prej spijem en šilček a kej pomaga

Tega nisem nkol prakticirala:))). Ej, če nisi navajen/a žganih pijač, potem raje ne, da ti ne butne vsa kri v glavo:)). Prej raje poliži osvežujoč bonbon, da ne ostaneš brez sline:).

Srečne učiteljice, so skoz vajene govoriti pred več ljudmi. Najprej vadijo pred učenci, nato pred starši. 😛

Tremo imamo čisto vsi. Vedno smo napeti, ker ne vemo, kaj lahko pričakujemo. Sprosti se, globoko zadihaj in zaupaj vase.

Hvala za nasvete, upam da bom zmogla

Najbolj pomaga, da veš o čem govoriš. Torej pripravi se in to doma povej pred možem, otrokom ali pa v službi pred nekaj sodelavci. Najhuje je, preden stopiš pred mikrofon oz. preden začneš govoriti in prvih nekaj stavkov. Potem steče.

New Report

Close