trema
Ponavadi je trema prisotna pred poroko, na tisti dan pa ne. Vsaj pri meni je bilo tako. Z veseljem in velikim pričakovanjem sem stopala po stopnicah do svojega izvoljenca in ko sta se najina pogleda ujela skupaj, sem bila presrečna. Strah me ni bilo niti trenutek, ob meni pa je stal moj izvoljenec, ki me ni pustil samo niti za trenutek! Preprosto uživala sem vse do jutranjih ur!
Obnašaj se normalno, kot vsak dan in ne obremenjuj se z malenkostmi, saj bodo za vse to poskrbeli nekateri okrog tebe! To je vajin dan in uživajta ga 100%! Boš videla, da ne bo treme!
lp
Se strinjam z Jessy, tud jaz sem bla živčna pred poroko, še v petek sem misla, da ne bom prežvela. Ko pa je prišel dan, sobota, sem bila tako napolnjena z adrenalinom, da sem vse v dobro voljo spravila, plesala, smejala se, uživala in bila zelooo sproščena. Ker sem za vse poskrbela v predpripravah, se potem nism več sekirala, ker sem vedla, da bodo prijatelji poskrbeli za vse. Skratka, spij mogoče kakšnga takratgega, mogoče mal borovničk, viskija, če ne boš drugač mogla se sprostit, pravijo,da to ful pomaga, jest jih sicer nisem. PA ne se sekirat, če bo kaj šlo narobe, sprejmi kot da ni bilo nič, in uživaj naprej. Drži se, saj bo, sam da se vse skupaj začne, potem gre samo od sebe vse naprej.
LP, E!
Najprej sama sebe prepričaj, da bo vse v redu, ker si (ste) vse kar je bilo potrebno storila in uredila. In nikar ne misli na to kako se moraš obnašati, kaj storiti,… Vse kar ni jasno ti bodo povedali, tako v cerkvi in na magistratu kot ansambel zvečer na fešti.
Samo ne razmišljaj, da bi šlo lahko kaj narobe, ker ne bo šlo. Pa tudi če gre, ponavadi za to ve samo še ženin in nihče drug od zunanjih.
Moram se pohvaliti, ker sama nisem imela nobenih težav z tremo. res sem bila zelo samozavestna, ampak z istim receptom kot sem ti zgoraj napisala. Niti pomislila nisem, da bi lahko kaj bilo narobe. In so me vsi občudovali kako mirna sem bila. Tako navzven kot navznoter.
Srečno!
Strinjam se z ostalimi.
Poročila sem se pred 14. dnevi in bila je tudi velika poroka. Vedno in povsot se tresem v javnosti in vedno imam tremo. Na dan poroke sem se pa predala dogajanju, z najdražjim sva si stala ob strani, oba sva bila srečna in uživala sva v vsakem trenutku, počutila sva se super . Pozabila sem na tremo, na vseh sto svatov, ki naju gledajo in poslušajo (še pela sva pred svati, kar drugače nikoli nebi), na fotografa in kamermana, ki sta ves čas ciljala v naju, nisva razmišljala o ničemer, midva sva bila glavna (ni naju brigalo, kaj pa če komu kaj ne bo všeč ali bo kaj manjkalo,…-to bojo naredili drugi). Tudi midva sva prej vse organizirala, angažirala prijatelje in sorodnike za pomoč in na dan “D” je vse steklo, kot po maslu. Ta dan ne smeš imeti za narediti popolnoma nič drugega, kot urediti svoj izgled-frizer, kozmetičarka in obleka. Vedno pa so tukaj malenkosti, ki se zataknejo in jih večina sploh ne opazi, potem pa se ob njih nasmeješ.
Bilo je super. Ne delaj si problemov že v naprej. Boš videla tudi tebi bo šlo brez problemov – le uživaj, saj ta dan je samo vajin. Srečno.