TRENJA
za moje pojme je keramičar navaden smrtnik,ki se muči za vsak tolar.
Če samo vzameš v obzir,da kleči cele dneve, na mrzlem, koliko teže ploščic prevleče po rokah,sploh ni drag.
Pri zobarju za 20 minut pljuneš lahko 15 000 tisočakov ,meni so oni veliko dražji od keramičarjev, saj ploščice menjaš 1x2x v življenju.
ne razumem, kaj bi radi dosegli s prekvalifikacijami delavcev???? ena, ki dela v tekstilstvu in bi potem lahko sla delat v lesno, tudi v proizvodnjo…kaj bi ji pomagalo to, da se gre še malo matematike in prešerna učit??? in to pri 50-tih letih? ne razumem, na delavnem mestu samem jih bodo učili in ne na nekih ljudskih univerzah, samo zato, da se kasira. mam prav? kar lasje mi gredo pokonci.
lp
aja, jaz sem dipl.ekonomist, tudi brezposelna. naj se prekvalificiram?
Sem misila biti tiho pa ne gre.
Prav razočarana sem nad nekaterimi, da ste tako podcenjevalni do soljudi. Predvsem tistimi, ki udrihate preko ljudi z višjo in visoko izobrazbo.
Sama sem univerzitetno izobražena, pošteno delam in dejstvo, da vse povpreko obsojate za mešalce megle me zelo moti.
Mešalci megle so povsod med nami, tako v vsej slojih izobrazbene strukture, kot pri vseh ne glede na spol, nacionalnost ali poklic.
Prav smilite se mi, da ste tako ozklogledne. Sama na račun svoje visoke izobrazbe ne mešam megle in prav tako ne bom obogatela. Delam za bogih 160 tisočakov (kar je moja izbira), imam 4 člansko družino s krediti do vratu. Moje delo je po naravi sicer bolj intelektualno in ne fizično, je pa psihično utrujajoče in pri svojih 50 ih letih, bom verjetno tudi sama imela probleme s hrbtenico in očmi. Pa?
To sem si izbrala sama, za to sem se šolala 10 let več kot delavke. In sem kar naenkrat pošast. In teh 10 let naj bi jaz po vašem uživala???
Moje znanje mi nihče ne more vzeti, prav tako ne moje samozavesti. Predvsem pa malo pomislite, preden opletate s svojimi jeziki. Vsaka oz. vsakdo bo poskrbel zase, kakor bo najbolje znal. In za njihove življenske izbire jaz nisem niti kriva, niti odgovorna!
Lep dan želim.
če pogledamo po forumu, je največ pisanja v dopoldanskem torej službenem času. Čistilke in srednji kader bolj težko šara po računalniku celo dopoldne. lep pozdrav
jaz sem sicer 3 dni na dopustu,drugače iz principa v službi ne uporabljam interneta, ker se take stvari delajo doma, v službi se pa služi kruh.
Amazonka:
Jaz sem pisala o mešalcih megle… pa sem sama (bom) UNI DIPL.EKO.
Mislim, da si narobe razumela… Ni mešalec tisti, ki konča faks. Mešalec je tisti, ki konča faks potem gre pa v državno službo na mesto, kjer ni potrebno niti najmanj možgane uporabljat…
Premalo se jih odloča za gospodarstvo, premalo jih tvega s svojim podjetjem, premalo je inovacij…. Iz tega ven prihaja mešanje megle – ker tega ni!!!