Trenja včeraj-nesreče
fregg, odškodnino pa vedno plačajo zavarovalnice, razen, ko imajo potem regres do zavarovanca, pa še ta je omejen mislim, da na 2 milijona SIT.
In prosim beri, kar nekdo napiše. Nisem napisala, da je odgovorna družba v pomenu, ki si ga razumel ti, ampak je odgovoren vsak posameznik zase in za druge, torej morajo tudi normalni delati na tem, da bedake učijo normalnosti.
Če bi človeka, ki se vsede pijan za volan vsi njegovi prijatelji obsodili in mu dali vedeti, da je norec in da s takim ni imet za opravit, bi to že malo zaleglo.
Poleg tega se spet sklicuješ na profesorje, kljub temu, da sem ti povedala primer iz realnosti – Hrvaško z nula promili. Pa nikar naj nihče ne govori, da njihovi policaji ne jemljejo voznišk. Jaz vem za zelo, zelo veliko primerov. Tujcu pa tako ne morejo vzeti vozniške, ampak lahko izrečejo le začasno prepoved vožnje na Hrvaškem in seveda pokasirajo.
Jaz samo mislim, da je prelaganje odgovornosti za nesreče na državo, nedelovanje njenega aparat in premile kazni neumno. Za nesreče so krivi nesposobni in neodgovorni vozniki. In te je treba prevzgojiti, ne samo kaznovati.
Ja toda v Skandinaviji povzročiteljev prometnih nesreč pod vplivom alkohola ne ujčkajo tako, da jim odpustijo regres nad 2 milijonoma.
Tvoj zgornji traktat pa sem očitno dobro razumel. Jaz namreč nisem tisti, ki bi bil dolžan moralno, pravno ali kako drugače bedakov učiti kulturnega obnašanja. Z ljudmi, ki se na splošno nekulturno obnašajo pa tako ali tako ne sodijo v moj krog prijateljev.
Hrvaški primer je odličen primer za nekonsistentno in nedosledno uveljavljanje zakonodaje. Ker sem po službeni dolžnosti precej na Hrvaškem ti lahko povem, da so njihve racije zelo predvidljive. Prekrškarje največkrat lovijo ob turističnih selitvah naroda, še najraje tujce, saj so le ti vir dodatnega polnjenja hrvaškega proračuna. Imajo pa isti sindrom kot slovenski policisti, namreč tiste norce, ki se jim že od daleč vidi, da so premaknjeni, nevarni … pustijo pri miru.
Če pa želiš zagovarjati naše dottorete professorete pa bodi tako kul in scitiraj njihov vir in ime raziskave, ne pa da me podučuješ z nekimi poljudnimi, nepreverjenimi in neanaliziranimi primeri.
Danes moraš biti cigan, ali pa minister. Vse ostale nas država kaznuje. Mislim, da je bistvo smrtnosti pri nas agresija. Agresijo zganja država nad nami, mi sami drug nad drugim, zato je toliko smrti na cesti. To sem opazila iz “kao 3. zornega kota”, ker sem veliko v tujini. Vedno znova me peseneča kultura vožnje pri nas. Smo zelo jezni šoferji. Kako pa ne bi bili? Omejitve in predpisi so pri nas popisani po cesti tako neumno in neutemeljeno, da še redko kje vidiš kaj takega. Kolikokrat sem peljala mimo znakov 40, nevarnost – delo nacesti. Pa ni bilo nikogar. verjetno so delali včeraj… Kdaj pa naj verjamem takšnim oznakam? nato 50 omejitev, poleg pa 3 hiše. Lepo prosim, to ni naselje!
Izven Ljubljane so ceste zelo smrtonosne – pri nas brez pločnikov, brez mačjih očes, totalna tema za pešce. Ciganija!!!
Pred pol leta sem imela karambol v Avstiji. Policaj je vljudno predlagal storilcu – Avstrijcu, da mi vrne škodo na roko. Tako je bilo najmanj zafrkancije za vse. Pri nas pa moraš najprej plačat 60.000 sit, ker si se rukno! Zakaj? Kdo se pa zanalašč zaletava?Zakaj kazen??
Srečno vožnjo, brez zajedalske policije vam želim!
Ne govori bedarij, nora šoferka, sam sem plačal na 4-pasovnici iz Celovca, prazni in ravni kot ravnilo ( to je navadna 4 pasovnica iz Celovca, ne avtocesta ) in vsaj 50 m od ceste so točno 4 hiše in omejitev 70, nikjer nikogar, policaj skrit v avtobusni postaji in meril v rit, ustavili so me kak km dalje, ampak kazen je bila reci in piši 225 Eurov, na licu mesta. Danes mi niti na kraj pameti ne pade, da bi se v Avstriji peljal več kot 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nad omejitvijo.
Hočem ti povedati, da tudi Avstrijci polnijo proračun, ker dejansko je tam omejitev bedarija, saj na tisti avtobusni morda 10x na dan ustavi avtobus, ker ni nikjer blizu žive duše.
To ni nič v primerjavi z mojim primerom v Sloveniji, Toni 1964.
Ob 1.zjutraj so me ustavili na ravni cesti v občini Velenje. Imena naselja se ne spomnim, je pa okoli 5 hiš. Peljala sem 72 km na uro. Plačala 70.000 sit. Pa brez kakšnih 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta – ni mogoče, ker je prevelik prekršek. Aja, saj veš, da je omejitev v naselju 50?
Tako, da tvoja kazen niti ni tako velika v primerjavi z mojo – Slovensko. Kaj praviš? Je čez mejo res huje? Če je tako, lahko kar zamenjava kazni..Aja, pozabila sem še na 3 kazenske točke…