Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tretji razred – je res grozljivka?

Tretji razred – je res grozljivka?

Oprostite, ampak če sedaj v šolo ne hodijo vsi, otrok šole ne naredi.
Vcasih so tudi dobre ocene dobivale punčke od mamic, ki so se doma učile in slabe ocene so dobivali tisti, ki se doma niso učili, ker so bili starši kar so pač bil0. V prvih 2 razredih je treba dudlat in pisat in računati in ce tega ne znaš, v tretjem pade uspeh in v cetrtem se bolj in tako dalje. In vi se tolazite – ja niso vsi za zdravnike. Ne niso, pa tudi delalo se ni z njimi, da bi kak potencial lahko uspel.

Ja res, kaj bo šele v četrtem, petem, pa sedmem in kasneje …?
Otrok naj dela domače naloge pa kdaj kaj prebere – sploh to zadnje je popotnica za celo življenje, če znajo starši otroka navdušit za branje, ne samo tisto obvezno ampak za njegovo veselje.
Zgleda, da mnogi starši mislijo, kaj vse morajo delat z otrokom, še med počitnicami mu ne dajo miru z učenjem.

… je še svež iz tretjega razreda.

Ne se sekirat, vse bo šlo. Je pa res, če želite imeti odličnjaka, potem bo treba z njim doma tudi kaj ponoviti. Ta šola zdaj ni več tisto, kar je bila, ko smo odraščali mi. Moj otrok je zagotovo nadpovprečen glede razumevanja in vseh teh zadev ampak povsem fantovski v smislu ‘briga me’. Ocene so bile povsem v skladu s tem. Petice niso več samoumevne.

Nic posebnega, ne pri prvem, ne pri drugem..Pa je prvi ekstra inteligenten, drugi “normalen”..
Pač ocene so, ampak opisne so itak ze prej in ves, kam otrok sodi.
Ucil se ni nihce..razen postevanka je nova..prvi jo je osvojil mimgrede, brez da bi jaz kaj sodelovala..drugega sem sprasevala tudi jaz..pac ponavljanje..

Meni se ni zdel nič težji kot drugi razred. Ali četri, peti.. Za normalnega otroka ni nič posebnega. Po statistikah jih je večina celo odličnih.

Grozljivka? Ne grozljivka je tisto ko zraven od groze kričiš in kake kokice frčijo v zrak…
Tretji razred ni niš strašnega, v bistvu za brihtne otroke je vsa oš kar nekam preveč lahka.
Povej pa mu, da v srednji ne bo tako lahko- sicer spet odvisno od izbire.
Tu zna biti namreč hakelj- brihten otrok večino snovi dojame že med samim poukom, ker ima časa dovolj, še nalogo dostikrat naredi kar tam, doma se ne rabi kaj učit, ker je snov že med poukom osvojil.. ampak taki otroci imajo željo po znanju in ga iščejo še zunaj šole.

Aja, po zdajšnjem sistemu je peti mogoče najtežji, ker tisto predhodno ujčkanje se tu konča in je snov težja kot še v četrtem..

Odvisno od učiteljice. Pri nas so štartali s samimi šusi in zelo slabimi ocenami vsi.
Domače naloge da se ti zmeša.
Sosednji razred milina – minimalno naloge lepe ocene.
Bomo videli sedaj primerjavo v četrtem.

Glede na to, da ima vaš otrok vse te težave ter da je moral obiskovati celo pisaljsano bivanje (v naši občini takega primera sploh nimamo) je precej verjetnosti, da bo imel v 3. razredu nekaj težav. Običajno to potem rešijo, da otrok razred ponavlja ter tako utrdi snov.

Glede na to, da ima vaš otrok vse te težave ter da je moral obiskovati celo pisaljsano bivanje (v naši občini takega primera sploh nimamo) je precej verjetnosti, da bo imel v 3. razredu nekaj težav. Običajno to potem rešijo, da otrok razred ponavlja ter tako utrdi snov.
[/quote]

Ja verjamem, da je tvoj otrok popoln in verjamem tudi, da se ti nikoli ne zatipkaš. Verjamem tudi, da so starši od tebe zahtevali preveč in imaš travme…
Verjamem tudi, da so dedki in babice tvoje otroke gor spravljali in jih vozili v šolo in iz nje ob 12 ih, dali kosilo zanje in zate… Krava. Debela.

Tretji se mi zdi najtežji. Poštevanko ko začnejo, jemljejo po 2 števili na 2 tedna. Treba drilat kot nor.
Če otrok zastopi ni toliko težav, če ima pa težave……

4,5,6,7 se mi ne zdijo toliko teški, več je ponavljanj. Za 8 pa grozijo da je nasploh še težji, 9 pa spet lažji. Ker smo sedaj pred 8. bomo vidli.

Po mojem je bolj problem v tem, da hodijo vsi, če so bili že 4x. Šola raziskuje fenomen teh novodobnih skupnosti, kjer “smo noseči”, “smo zboleli” itd. V starih časih so v tretji razred hodili samo šolarji, noseče pa so bile samo mamice.
[/quote]

Ni res. Noseče so bile samo matere in mame. Mamice so enak novodoben fenomen kot “smo noseči”, “smo zboleli”.

Verjamem, da ti kot vdovi ni lahko in da želiš otroku najbolje. Ne gre le za tretji razred, ampak na splošno za učenje. Važna je motivacija. Otrok mora začutiti, da je učenje smiselno in da je to pot, ki ga bo pripeljala, do tega, kar želi početi v življenju. Tu ne gre za sedenje ob knjigi, učenje dejstev, gledanje na uro, koliko časa se mora učiti koliko računov narediti.
Veliko se pogovarjajta o različnih stvareh. opazujta naravo, naj bere, kar ga zanima, skratka, naj širi obzorja in uri možgane z raznimi miselnimi igrami, šahom, sestavljankami. Računajta med igro, z vsakdanjimi praktičnimi primeri. Naj ti pomaga pri denarju, računanju časa, nakupih, da bo spoznal uporabnost pridobljenega znanja. Naj obiskuje različne prireditve, kjer se kaj dogaja, delavnice, a vse naj bo čim bolj spontano. Hkrati pa mu vcepi, da je šola njegova služba, obveznost. Motiviraj ga tudi s svojim zgledom, da bo videl, da je znanje vrednota, ki ti pride prav na različnih področjih življenja.
Pri nas se s samo šolsko snovjo nismo dosti ukvarjali, razen da je bilo treba včasih zaropotati, ko se je zvečer spomnil na referat, domače branje za drug dan. Smo mu pa že od malega skušali čim bolj širiti obzorja. Včasih je to terjalo tudi čas in energijo, tudi denar, a se mi zdi, da je vse povrnjeno, ko otrok doseže cilj in uživa v svojem delu.

V šolo naj hodi otrok in ne starši, starši samo pomagajo. A bodo, ko otrok odraste, tudi v službo hodili z njiim starši, da ne bo revčku prehudo in preveč stresno. Če ne more sam narediti OŠ, potem obstajajo zanj šole s prilagojenim programom in pika.

najprej kapo dol, da obvladuješ položaj v katerem si se znašla. Žal mi je za tvojega moža 🙁
Potem ponovno kapo dol, da se ne poščiješ na komentarje ala vključi moža, starše…veš, žal tudi idioti morajo obstajati.

No sedaj pa v tretji razred. Razen poštevanke, ni nobene panike. No saj je tudi tukaj ni, gre samo da bosta ponavljala. Ko te ne bo, lahko vadi tudi sam. Se dogovorita naj si na kartonček napiše poštevanko števila npr. 3 in si skuša čimveč zapomniti. Ampak je dovolj časa, zato nobene panike. Drugo kar bi ti še svetovala pa je da mu vsaj dvakrat na teden daš nalogo, da napiše npr. 5 povedi. O šoli, prijateljih, risankah…da se nauči pisati povezano, ker na koncu je bil pri nas spis…uvod, jedro, zaključek.

In še nekaj…vse bo ok!

Ja verjamem, da je tvoj otrok popoln in verjamem tudi, da se ti nikoli ne zatipkaš. Verjamem tudi, da so starši od tebe zahtevali preveč in imaš travme…
Verjamem tudi, da so dedki in babice tvoje otroke gor spravljali in jih vozili v šolo in iz nje ob 12 ih, dali kosilo zanje in zate… Krava. Debela.
[/quote]

Debelost ne sme biti razlog za tvojo zafrustriranost. Če ne gre drugače, poišči pomoč.

Ne moreš vsega dela prevaliti na starše, tudi otrok se mora biti zainteresiran učiti, starši težko naredijo čudeže, če ni interesa z otrokove strani. Nenazadnje starši med poukom ne sedijo z otrokom v razredu, takrat je otrok sam in se mora naučiti poslušati in sprejemati snov, ki jo podajajo učitelji v razredu.

Redne domače naloge. Poštevanka, branje cca 10 min/dan. Ene učiteljice so upaljene na učenje pesmi. Pred testi si mora moj ponovit, pa ne, da bi si rabil (ker se itak že o tem v šoli pogovarjajo tolk, da zna), ampak zaradi “delovnih” navad. Večino od tega lahko naredi sam oz. s tvojo predpripravo.
Verjamem pa, da je mnogo mnogo težje, če te popoldne ni doma.

Ampak, zakaj pa varuška ne bi za to poskrbela (10 min branja, list poštevanke, ki ga ti prej pripraviš); če prav razumem, jo plačaš? Poveš kaj od nje pričakuješ. Nekaj itak mora počet tist čas, ko je tam.

Ne nimam nobene familije. Si moraš mislit, za svojega otroka moram sama skrbet. Mož je pokojni. Tasca in tast sta izrazila željo, da bosta od časa do časa lahko varovala otroka, nočeta pa biti k temu obvezana. Sploh pa ne obeh otrok. V njuni glavi velja pravilo, da lahko cuvata enega otroka najvec. Ne vsak drugi teden, ampak samo takrat, ko si to zazelita sama. Za koji k moram to tebi razlagat.

Mnenja glede 3 razreda bi lepo, lepo prosila in ne pametnih komentarjev glupih zensk.
Zanima me koliko je treba delat z normalno razvitim, dobro dojemljivim otrokom doma?
Koliko je treba delat doma za pravdober uspeh?
[/quote]
Če je mož pokojni, potem bi bilo prav, da ti delodajalec kot vdovi omogoči samo jutranjo izmeno. Si se poskušala dogovoriti z njim? Za koji k sprašuješ, če nočeš slišati odgovorov. Tretji razred te skrbi, namesto,da bi te skrbelo 2 izmensko tvoje delo! Naredi kaj na tem! Sicer pa je tole provokacija, ker nihče normalen ne napiše “pametnih komentarjev glupih žensk”. Torej… lažnjivka!

Itak, da si je vse izmislila, pa vdova tudi ni, je pa precej brez izobrazbe, to se vidi.

Moje vprašanje se je glasilo koliko popoldanskega dela zahteva tretji razred pri normalno sposobnemu otroku, če želimo pravdober uspeh.
Kaj se je meni zgodilo v življenju in kakšno izobrazbo imam ni bilo predmet debate. Lahko odprem novo temo, drugače zastavljeno.

Zanima me koliko doma delate s svojimi normalno umsko razvitimi otroki za pravdober uspeh v tretjem razredu. ( lahko se seveda oglasite tudi starši odličnjakov in starši zadostnih otrok).

Moje življenje pustite meni, ker nikogar od vas ne prosim za pomoč. Zanima me samo dejstvo realno koliko časa in kaj morate doma porabiti za šolo starši otrok v tretjem razredu.
Svoje življenje bom prilagajala tako, da bo to čimbolje za otroka, kar počnem tudi sedaj.
Vendar to ni predmet te debate. Ne iščem vaših rešitev in pomoči. Že 4 leta živim sama z njima brez pomoči finančne, psihične in fizične in verjamite preživela bom tudi brez vaših komentarjev na moje življenje.
Pismo samo zanima me koliko se je treba doma uciti za pravdober uspeh.
Sem dovoljkrat ponovila ali vprašanje ponovim še enkrat? Zakaj sem zajedljiva? Zato, ker se redki dotaknejo teme, vsi pa bi radi komentirali moje življenje. In kritizirali.

Moje vprašanje se je glasilo koliko popoldanskega dela zahteva tretji razred pri normalno sposobnemu otroku, če želimo pravdober uspeh.
Kaj se je meni zgodilo v življenju in kakšno izobrazbo imam ni bilo predmet debate. Lahko odprem novo temo, drugače zastavljeno.

Zanima me koliko doma delate s svojimi normalno umsko razvitimi otroki za pravdober uspeh v tretjem razredu. ( lahko se seveda oglasite tudi starši odličnjakov in starši zadostnih otrok).

Moje življenje pustite meni, ker nikogar od vas ne prosim za pomoč. Zanima me samo dejstvo realno koliko časa in kaj morate doma porabiti za šolo starši otrok v tretjem razredu.
Svoje življenje bom prilagajala tako, da bo to čimbolje za otroka, kar počnem tudi sedaj.
Vendar to ni predmet te debate. Ne iščem vaših rešitev in pomoči. Že 4 leta živim sama z njima brez pomoči finančne, psihične in fizične in verjamite preživela bom tudi brez vaših komentarjev na moje življenje.
Pismo samo zanima me koliko se je treba doma uciti za pravdober uspeh.
Sem dovoljkrat ponovila ali vprašanje ponovim še enkrat? Zakaj sem zajedljiva? Zato, ker se redki dotaknejo teme, vsi pa bi radi komentirali moje življenje. In kritizirali.
[/quote]

V tretjem razredu bi normalno razvit otrok s katerim se starsi ukvarjajo dnevno leta in leta in ima splosno razgledanost moral (v kolikot ni bil vsolan prezgodaj) biti odlicen brez dela doma. Srecno! V kolikor potrebuje pomoc mu seveda pomagate. Komu pa boste? Saj je vas otrok. Pravdober uspeh v tretjem ni dober saj pomeni velik zaostanek in predvideva, da ze v prvi triadi ni zmozen vsega. Do faksa bo tezka. Na strokovnih solah so pa divjaki. Psihiatrija je pa polna otrok z motnjami zaradi previsokih pricakovanj. Zdej se pa pejt :(.

New Report

Close