Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TRGOVEC PRODAJALEC

TRGOVEC PRODAJALEC

Naj mi nekdo razloži, kakšna je razlika med poklicem prodajalec in trgovec. Na razpisano mesto za prodajalec sem se prijavil, pa so mi v kadrovski službi rekli, da rabijo trgovca.

Drugič sem se prijavil za trgovca, pa so mi, sicer v drugi delovni organizaciji rekli v kadrovski službi, da rabijo prodajalca.

Res ne vem, kaj to pomeni, na strokovne službe o človeških virih, ki se ukvarjajo s psihološkimi predispozicijami za zaposlitev določenih kadrov imam svoj pogled. Delal bi, imam srednjo poklicno izobrazbo za prodajalca, kriteriji o zahtevani zaposlitvi za zlaganje blaga na police pa so ful nerazumljivi. Izgleda, da moraš biti vsaj Bolgar, Indijec ali Moldavec, vsekakor ni potrebno, da govoriš slovensko.

Razlike ni, zdaj je to itak “svetovalec”. Očitno se delajo norca, prodajalec je danes lahko vsak.

Prodajalec ni lahko vsak.

Ampak to razberejo na razgovoru, kolikor se boš pustil nategovati izkoriščevalskemu pohlepnemu delodajalcu. Če ocenijo, da ne boš delal petek in Svetek, nadure zastonj, odpadeš kot gumb. Bodi srečen.

Prodajalec dela na blagajni, trgovec pa opravlja delo v trgovini, zlaga na police, odstranjuje blago s pretečenim rokom, pregleduje embalažo, na vsakem oddelko je nekdo, ki dela z zelenjavo in sadjem, drugi s pijačami, tretji z mesnimi izdelki….

V Sparu delamo načeloma vsi, vse. Nekaj časa na blagajni, potem, če ni strank, zlagamo na police, nemalokrat delamo tudi v zaledju pri skladiščenju artiklov.

Srednješolski program je trgovec, poklic pa je prodajalec.

== eno in isto

Delaš vse oz. pač, kar ti naložijo.

V manjših trgovinah vse, v večjih morda določeno nalogo.

New Report

Close