trgovina danes
rad bi vprašal ali smo trgovci kaj manj vredni kot ostali ki so že ostali doma.Mislim da smo še bolj izpostavljeni kot zdravstveni delavci, ker imamo direkten stik z ljudmi in to brez ustrezne zaščite.Ljudje norijo v trgovino in se zadrzujejo v prostoru predolgo in imajo neposreden stik z nami (sploh na blagajni) in se nihče ne ozira na nas, da smo tudi mi samo ljudje, ki lahko ravno tako zbolimo.Vsepovsod so uvedli neke preventivne ukrepe samo v živilski trgovini lahko naenkrat čaka na vsaki blagajni 30 ljudi v vrsti,skupaj naenkrat v prostoru 200 ljudi.Me pa prav zanima zakaj ste ljudi tako nezavedni da rinete v tako gužvo in prav izivate da dobite gripo in potem bote vsaj vedeli zakaj ste 14 dni doma da lahko pojeste vso to hrano ki ste jo kupili.
Sočustvujem z vsemi, ki morajo delati v trgovini. Za boljšo preventivo bi morali poskrbeti lastniki. Omejitve ljudi, zaščitna oprema.
Folk bi lahko v dveh tednih mirno nakupil vse potrebno. Spotoma ko smo hodili v trgovino smo počasi baredili zalogo. Prav tako lekarna,drogerija in vse kar pac nakupijemo.
Ampak, nasa vlada pametna da ni panike. Ni panike ljudje, nic ne rabite, ne se pripravljat.
Ja, jaz razumem da ni treba da norim okoli, razumem pa tudi, da se je tole packalo zdajle cel mesec. Se je videlo kam pes taco moli. In danes imas ljudi, ki se jim meša po trgovinah, ker imajo kljub dogajanju okoli nas danes doma 200 g makaronov in 2 jabolki za 5 clansko druzino. Otroci ostajajo doma, ljudje na bolniske, kuhat bo treba. In to so šele zdaj dojeli.
Ne hrane ne bo zmanjkalo, ampak mene so trgovine nazadnje videle slab teden nazaj in me naslednja 2 tedna ziher ne bodo. Če bo kaj treba bo pa to izgledalo tako, da grem v trgovino, vzamem in grem. Nobenih vozičkov,košar,seznamov zivil itd.
Folk je sam dost smotan, tako je to
Danes sem iz avta gledal supernova soping center v Kranju. Videl sem ogromno penzionistov po lokalih, nobenih mask, nobene varnostne razdalje, folk se obnaša, kot da ne ve za virus. To nikoli ne bom razumel.