Trgovina Diversity – prodajni koncept
S hčerko sva bili včeraj prvič v trgovini Diversity v Ljubljani. Prodajajo dovolj poceni, dovolj všečno, lahkotno modo iz bombaža za mlajše odrasle nežnejših pastelnih barv
Hči je pomerila nekaj modelov različnih kosov oblačil in bila presenečena, ker ji je bilo razen lanenih hlač vse pošteno preveliko (punca nosi konfekcijo 36),
Prodajalka je povedala, da je večina oblačil v prodajalni univerzalnih velikosti – torej naj bi jih lahko nosile ženske s konfekcijskimi številkami od 36-46.
Oblačila so dovolj prijetna na pogled, otip, kvaliteta je sicer malce vprašljiva, ampak vprašam se, zakaj taka uniformiranost pri oblačilih? Je to sploh smiselno?
Povsem enaka oblačila dobiš na vsakem štantu na tržnici ali pa pri Kitajcih, samo 2x ceneje. Preverjeno. Če pa želiš izpostaviti, da kupuješ v Diversity, kjer so identična oblačila luštno skombinirana z ruticami… Trgovina ne nudi nekih ful kvalitetnih oblačil; lan, bombaž nižjega cenovnega razreda. Razpotegnjeno, nekaj tudi naluknjano, prodajalke pa so res fletne in tudi trgovinica je luštno opremljena, to pa res.
Z deklico malo pobrskajta še drugje, pa bosta gotovo našli kup stvari, ki jih lahko skombinirata ravno tako kot je viselo na obešalnikih v Diversity.
Glede na to, da so mi trgovine Diversity kar poznane lahko z zagotovostjo trdim, da gre v večini primerov za Italijansko modo nekaj pa je tudi iz Španije in Francije. Ta modni koncept se imenuje Pret a Porter oziroma Pronto Moda. Težko si razlagam mnenji uporabnic Nič posebenega in Drago drugače kot, da gre za klasično pluvanje kakšne konkurence. Fovšija ne pozna meja. Drugače pa so trgovine Diversity meni in mojim prijateljicam zelo všeč.