Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trgovina Kalček BTC

Trgovina Kalček BTC

Hodi kdo kupovat tja? grem prvič, pa me zanima, katere stvari so vam preizkušeno ok. Kako so kaj založemi s sadjem in zelenjavo?

Uf, ful dost stvari imaš tam… Sama grem predvsem po začimbe…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Če boš kupovala bio hrano je dobro preveriti cene v različnih trgovinah, Spar, Tuš, DM, Muller, splet, ….. ker so cene za podobne in tudi enake izdelke zelo različne.

Pri njih kupujem čičeriko in seitan od Rebro, pa kdaj kakšen izdelk na akciji, ker so mi načeloma predragi.

jaz grem tja samo po stvari, ki jih v rgovinah ne dobim. Recimo po kvaliteten nadomestek sira, tega je tam ogromno, v trgovinah pa žalost.

S sadjem in zelenjavo so kar založeni. Ravno prejšnji vikend sem dobila tam odlične jagode, avokado, solato in krompir.

Sicer pa kupujem tam v glavnem rastlinske napitke Lima, jogurte Provamel, kokosovo mleko Vegalife, mleti lan, suho sadje, ajdovo kašo, stročnice (samopostrežno) in higienske vložke Natracare. Pa skoraj vedno še kakšno ploščico Roo’Bar.

Nikjer se ne da kupiti toliko BIO in EKO nategov na kupu kot tam!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Meni je zelo drago.

V Kalčku vse preplačaš za povprečno kvaliteto. Moraš biti pa res idiot, da kupuješ bio avokado po 2 € komad ali pa “eko” jagode konec zime…
Isti avokado ( v tem času dobiš večinoma samo Izraelskega Kedem) prodajajo v Hoferju po 50 centov do največ 1 € po komadu.
Splača se kupiti produkte od Denree-ja od zelenjave zmrznjene, pirinih testenin dosti dobra ponudba z temnimi čokoladami , lečo , rjavi basmati riž .
Rapunzel ima tudi kakšno dobro stvar. Oatly ovseno mleko. Ostalo pa dobiš drugje boljšo kvaliteto za nižjo ceno napram Kalčku recimo eko tržica ob sobotah ali zadnje čase Hoferjev eko program.
Kalček ima ogromno stvari iz tujine sploh Italije.
Kar ima domačih stvari ima povsod hudo maržo, sploh kakšna jajca , kozji izdelki , kruh , testenine… Recimo pirin hlebček je 4€+ na tržnici pa 2 €. Ima dost visoke cene pri kakovosti, ki jo ponuja ( zelo povprečna).
Med eko trgovinami nekaj takega, kot Merkator med marketi. Visoke cene za povprecne ali celo slabše izdelke od konkurence.
Jaz največ nakupim na eko tržnici sploh jajca , kozje izdelke, kruh , zelenjavo in sadje in je vse pol ceneje kot v Kalčku pa res iz prve roke.

lol v vsaki trgovini maš ful dost stvari, samo kakšna je pa kakovst in cena je pa…

Že kar nekaj let se ukvarjam z naravno pridelavo hrane (namerno ne uporabljam izrazov EKO,BIO, ker
je to en sam nateg) in vem, da je naravna pridelava cenejša od konvencionalne. Kar se pa tiče
opevane bio, eko in domače hrane pa lahhko z gotovostjo trdim, da vsebujejo zdravju škodljive snovi !
Vsekakor pa bi se morali ljudje bolj podučiti o hrani katero uživajo. Najbolj pa je zaskrbljujoče dejstvo,
da je naši državi oz. izvoljencem kaj malo mar za naše zdravje.

Glej, od sezonskega sadja so trenutno pri nas aktualna v bistvu samo jabolka, ozimnica. Meni je to premalo. Torej pač kupujem tudi sadje iz rastlinjaka in jagode iz Kalčka so veliko okusnejše in tudi manj kašaste kot recimo jagode iz Leclerca. Sem pač pripravljena plačati več na račun okusa, zato še nisem idiot.

Podobno kot zgoraj – ne vem, v čem je razlika, kar se tiče pridelave in uvoza, ampak avokado iz Kalčka je boljši kot Hoferjev. Predvsem nima tistih zoprnih nitk, ne glede na zrelost. Sem večkrat poskusila oba in se odločila za Kalčkovega. Itak pojem enega na 14 dni, tistih par evrov na mesec lahko preživim.

Tudi meni se zdi tako… Samo nekaj stvari mi tam res paše, npr. začimbe, ostalo se ne splača…

Kje pa je ta eko tržnica?

New Report

Close