Trgovina Omara
Konec maja sem v Trgovini Omara v BTC-ju kupila dve oblekici, med drugimi tudi lepo vrecasto travnato zeleno obleko. Oblekico sem oblekla prvic brez pranja, jo oprala in ze pri prvem pranju je obleka pustila ogromno barve. Vem da bombazna barvna oblacila pustijo barvo zato sem pranju dodala tudi lovelec baru, ki nazalost vse te barve ni ulovil saj sem obarvala se vsa druga oblacila. Ok. Moja napaka ker je nisem oprala same. Potem sem cez kaksen mesec ali malo vec obleko oprala se enkrat in vse se je ponovilo. Obleka je pustila ogromno barve povsod in se po dveh pranjih sprala za nekaj odtenkov. Kjer je bila obleka prepognjena se je sprala se bolj in pustila lise in crte v rumeno zeleni barvi. Obleka je bila oprana na obcutljivo 30 stopinj s praskom za obcutljivo perilo, tako kot je bilo navedeno na listku, ki je bil v obleki. Tudi susena je bila v stanovanju, saj susilca nimam balkona za susenje cun zunaj pa tudi ne. Ker je obleka po mojem mnenju zgledala zelo grdo in sprano v primerjavi s kupljeno obleko sem jo nesla nazaj kot reklamacijo. Zal sama nerada nosim sprana oblacila in to ni moj stil. Vsi vemo, da trgovina Omara prodaja tako oblacila dobrih znamk kot tudi cenejse artikle (enake kot se dobijo na trznicah v Italiji) vendar jih lepo nastimajo in izgledajo ok. Torej glede na to da nimam casa hoditi v Italijo po oblacila si pac vzamem v zakup da kdaj tudi kaj prepracam. Torej obleka je stala 79€. Se vedno se mi to ne zdi tako zelo poceni, da bi jo morala obravnavati kot coto, ki jo po nekaj pranjih zal zavrzes.
Skratka, Po manj kot dveh mesecih sem se po dveh pranjih odlocila, da obleko pac odnesem nazaj saj take ne bom nosila. nevem zakaj ampak ze v naprej sem imela obcutek, da reklamacija ne bo preprosta. Prodajalki sem pokazala napako in takoj je poklicala lastnika trgovine. Gospod me je ze v samem zacetku obravnaval zelo nesramo in mi govoril, da to ni reklamacija, da sem obleko narobe oprala, uporabila naroben prasek, jo susila v susilcu itd. Aja pa se to v trgovini rem rekla, da je bila obleka oprana 3x. No sedaj ko sem dobro premislila sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da je bila oprana samo 2x ker sem jo oblekla samo 2x.
Lastnik moje reklamacije sploh ni hotel vzeti resno in me je takoj zacel napadati, da bo proizvajalec reklamacijo itak zavrnil. In sem mu rekla “Ok, ampak zelim videti odgovor prizvajalca.” Se mi zdi, da sem mu s tem stopila na zulj ker me je po tem zacel se bolj napadati in zacel je groziti s tem, da jo bo dal samo ocenoti sodnemu izvedencu in potem, ko bo sodni izvedenec odgovoril njemu v prid bom placala se 100€ teh stroskov. Halo!!! Kje se je vmes zgubil odgovor prizvajalca. Torej ponovno sem mu rekla naj jo da reklamirati prouzvajalcu in je rekel, da je proizvajalec italijanski in da bo tako odgovoril sele konec avgusta. Rekla sem da ni problema. Bom pocakala na odgovor. In se vedno je nadaljeval s tem da je normalno da se bombaz izpira in da je prodal ogromo teh oblek in da nobene ni dobil nazaj (super me veselji za njega ampak mislih, da bi morale nezadovoljne stranke artikle malo bolj pogosto vracati, ker tale obleka je bila brez dvoma slaba kvaliteta). Najin pogovor ni bil vec pogovor ampak ze kar prepir. Edina stvar ki jo obzalujem, je da pogovora nisem posnela. Glede na to da me je lastnik v samem zacetku zacel napadati z visokim glasom tudi sama ne bom tiho tipu, ki misli da je nevem kaj. Torej med drugim mi je rekel, da bodo oni oblekco nesli v cistilnico, in da bodo potem crte izginile, ali pa da bo dal proizvajalec novo obleko. Problem je v tem da bo obleka tudi ce pride s cistilnice barvo se vedno puscala in postala vedno, ko jo bom oprala bolj obledena. Tudi z novo bo enako. Zal je obleka slabe kvalitete pa naj rece lasnik kar hoce. Se mi zdi, da ce nebi gospod nekaj skrival me tudi nebi napadel tako kot me je. Med drugim je zatrdil da taka obleka obledi tudi, ce z njo hodim po soncu. Haha. Vecje bedarije pa se nisem slisala. Torej po novem ljudje v barvnih oblacilih ne smemo niti stopiti na sonce? Obleka bi bila obledena, ce bi bila susena na soncu. Ne pa ce stopis na sonce. Prav tako se vidi kdaj so oblacila obledena od sonca.
Med drugimi mi je rekel da je obleka cist ok in da jo lahko nosim kot sprani look in da ce bi on vzel obleko nazaj, bi jo lahko dal nazaj na police in prodajal kot spran look. Ampak da on tega pac ne dela. Zelo zanimivo, da to sploh rece stranki. Poveda je tudi, da se njemu pulover za 300€ ves cas izpira in da pac tako je bombaz se spira. No meni se za oblacila, ki naj bi bila boljse kvalitete ne zdi normalno da se izpirajo, do tega da izgubijo vso barvo.
Pac najin prepir se je nadaljeval, obtozil me je da sem obleko unicila sama, in da sama vem kaj sem z njo pocela in veckrat ponovil, da sodni izvedenec bo itak odlocil njemu v prid ker ve kaksna je praksa.
Nikoli ga nisem prosila za mnenje sodnega izvedenca ampak za navadno reklamacijo pri proizvajalcu. Trdil je, da to ni stvarna napaka in da z artiklom ni narobe nic, da ce bi bil kje stegan ali poskodovan bi bilo to drugace.
V tem trenutku je tudi mami, ki je bila prica z menoj v trgovini pokazala srajcko kupljeno v Trgovini Omara Kranj, ki jo je ravno nosila in se je na trebuhu zacela parati. Tako kot se para prelezana roba. Nastajala je manjsa luknjica. Njegov odgovor na to je bil, da to je od daljse verizice. No mami daljse verizice sploh nima tako da zelo tezko.
In v tem trenutku je prodajalki rekel, vzemi obleko, jutri vam bomo denar nakazali nazaj, v nase tegovine pa ne hodite nikoli vec ker takih strank kot ste vi ne rabim. Nad njegovimi besedami sem bila tako sokirana, da niti v istem trenutku nisem mogla rect ja naredite tako ker se je lastnik ravno zadrl name da takih strank ne rabi in naj ne hodim nikoli vec k njim. No najbrz mu je bilo za to da je ponudil denar nazaj v trenutku zal ker se je ponovno zacel da sodni izvedenec bo itak odlocil njemu v prid itd.
Od vsega soka sem mu rekla da ce sploh ve kako se obnasa do kupcev, da me obtozuje da ne znam prat, ne znam zgleda nic po njegovem mnenju, nosim nazaj oblacila ki mi niso vec vsec in mu kot kaze lazem in ga hocem ogoljufati. In sem dobila odgovor “Ja kako se pa ti odnasas”. Med drugim me je obtocil da mi obleka ni vec vsec in sem jo zato prinesla nazaj. Ni res. Obleka mi je zelo vsec ampak pac ne maram pa oblacil ki so sprana. Zal. Spran look ni moj stil in zato v trgovini nikoli ne kupujem takih oblacil.
Povedala sem mu tudi, da ne morem vrjet, kaksna je bila njegova realcija, ker imam kar veliko oblacil z njihove trgovine in so vse ok. Tudi v zadnjih dveh mesecih sem pri njih pustila sigurno 200€+ in da so bili vedno, tudi vkljucno z njim zelo prijazni. Je pa res, da nikoli se nisem imela problema z njimi oz reklamacije.
Po tem, ko je lastnik name sigurno 20 minut zjal kot na psa oz v zivljenju se ne spomnim, da bi kdo tako zjal name sem bila ze cisto v soku in sem se dobesedno zacela trest in se odlocila, da je zivljenje pac prekratko, da bi se ukvarjali s takimi stvarmi. Rekla sem naj mi obleko in racun vrnejo in da od njih ne rabim nobene reklamacije in nobenega vracila denarja in nic. Kot pa mi je sam povedal, vstopa v njihove trgovine nimam vec.
Po nasvetih drugih sem se odlocila, da zgodbo kako stranke, ki pac niso bo godu gospoda lastnika Trgovin Omara obravnavajo delim tudi z drugimi, ker se mi je zazdelo, da zal nisem bila edina, ki je imela reklamacijo in se je lastnik odzval s tem da jo je napadel, ji grozil s stroski sodnega izdevedenca in se nanjo drel dobesedno kot na pas.
Groza!
Se vedno sem v soku in prosim vas da tole delite naprej ker kar je prevec je pa zal prevec. In mocno upam, da sem bila res edina oseba, ki se ji je to zgodilo in da se nobenemu nikoli vec ne zgodi nekaj takega.
Ali ima mogoce se kdo kaksno taksno izkusnjo v Trgovinah Omara ali se je to zgodilo samo meni? Pa ne govorim o slabi kvaliteti oblacil ampak o taksnem odnosu, ki sem ga bila delezna?
Prav tako vas prosim za nasvet ce katera ve kako bi se dalo to situacijo kje prijaviti. Tu se sploh ne gre ze denar, reklamacijo ali vracilo blaga. Gre se le za odnos, ki ga je pokazal lastnik in za ustrahovanje kupcev.
Kaj boš tist kič kupovala? Če slučajno nisi vidla prodajaj knock-off stvari po predragih cenah (npr. ponaredke Gucci superg/torbic od nekih xy znamk, ponaredke Fenty Puma kolekcije,etc.) Boljš da greš v Zaro, ipd. Ali pa online – ASOS.
Tole npr. sem vidla da imajo – http://shop.dennyrose.it/p/5361/73dr19027 Me zanima po kakšni ceni prodajajo pri nas.
Ma ja sej vem. Dejte malo delit ce ima se kdo slabe izkusnje z reklamacijami pri njih in na splosno z njimi ker bi bilo to fajn malo posredovat naprej, baje se da tako vedenje prijavit na insektorat slaba.prodaja@gmail.com
Zivjo. Bi bila pripravljena povedat malo vec o tvoji direktni izkusnji. Zbiram namrec podatke za prijavo slaba.prodaja@gmail.com
Hvala
Če bi bila tako šokirana in prizadeta, bi to zgodbo objavila še isti dan, ko naj bi se to zgodilo.
[/quote]
Haha me veselji, da lastnik komentira in prebira sporocila. Moj komentar je namrec bil objavljen manj kot en teden po dogodku. Ce to ni dovolj kmalu za objavo pa tut ne vem. Sicer pa nekateri imamo se kaj od zivljenja in nam vcasih uide da kaj objavimo prvo sekundo ko se to zgodi.
Nenormalno navite cene, slabi materiali, glava zacne boleti, ce si v trgovini vec kot 10 minut, ker imajo notri zadušljiv zrak napojen z dišavami. Obnašajo se kot da so galerija emporium v resnici pa je roba iz italijanskih diskontov.Lastnik je sluzasto prijazen dokler ne prineses nazaj oblacila, ko doma ugotoviš, da si kupil pofl za 100 evrov. Mene tam sigurno ne bodo več videli.
Berem tole in ne morem verjet, da prodajajo (po opisih sodeč) navadne cote po cenah kvalitetnih oblačil iz renomiranih štacun. Ampak ok, prodajajo res lahko pofl po nadvisokih cenah, še bolj se pa čudim, da take stvari kdo kupi.
V zadnjih letih sem si nabavila kakih 15 res lepih poletnih oblekc, lepi kroji za v službo, prijetni materiali, večinoma bombaž, v trgovinah Orsay, H&M, Sportina, dve celo v Mani, vse se nosijo odlično, nobena se ni sprala, pa imam nekatere že nekaj let, in mislim, da nobena ni bila dražja od 30 evrov, seveda pa počakam na razprodaje. Zgoraj pa berem, ena bombažna oblekca 79 evrov, pa še čisto se je sprala po dveh pranjih. A res ne znate nič ocenit kvalitete?