Trgovina z italijanskimi čevlji LJU
Pomagajte prosim, kje je kakšna dobra štacuna z italijanskimi čevlji v Ljubljani? Humanic sem dala skozi, ravno tako tisto štacuno pri Metalki spodaj (no, ta je itak predraga), pa tudi oba Emporiuma, in nic nasla, kar mi je všeč. Če ima kdo še kakšen predlog, se priporočam. Iščem škornje do gležnja.
ahh, v Sloveniji res ne, ko so pa tisti, ki izbirajo kolekcije, vsaj eno leto zadaj ….. Če pa že imajo kaj, so pa cene zaradi marž tako navite, da se splača it po dva para v Italijo, alipa za celo družino za skoraj enka denar kot za dva para tukaj, z bencinom vred….
Italijanske čevlje se kupuje v Italiji, avtorica, ne v Sloveniji – do Monfalconeja, Udin, Vileša se zapelji, pa bo izbire, kolikor hočeš-redne cene pa tudi do 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižje, kot pri nas . Zdaj so pa še razprodaje se pa sploh izlača – ravno prejšnji teden sem bila, ko sem se vračala z letališča. 3 pare za 150 eur – dva para celi usnjeni, en par modni gležnarlji – polškornj za nakavbojke ali dolgo krilo.
ahh, v Sloveniji res ne, ko so pa tisti, ki izbirajo kolekcije, vsaj eno leto zadaj ….. Če pa že imajo kaj, so pa cene zaradi marž tako navite, da se splača it po dva para v Italijo, alipa za celo družino za skoraj enka denar kot za dva para tukaj, z bencinom vred….
Italijanske čevlje se kupuje v Italiji, avtorica, ne v Sloveniji – do Monfalconeja, Udin, Vileša se zapelji, pa bo izbire, kolikor hočeš-redne cene pa tudi do 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižje, kot pri nas . Zdaj so pa še razprodaje se pa sploh izlača – ravno prejšnji teden sem bila, ko sem se vračala z letališča. 3 pare za 150 eur – dva para celi usnjeni, en par modni gležnarlji – polškornj za nakavbojke ali dolgo krilo.[/quote]
Ampak da bi pa kdo od takih svetskih vseznalcev za nas, ki nimamo pojma, ime kake štacune napisal, ne, to pa ne. Samo pohvalit se je treba, kako mi pa znamo ful dobro in poceni kupit, vi pa ne…
Poizkusi razumati takole: primerjaj, kaj dobiš za 50 eur pri nas ( večinoma malo usnja v kombinaciji s plastiko) in kaj v Italiji ( popoloma usnjen čevelj), pri nas pa popolnoma usnjenega italijanskega ne dobiš za 50 eur, le na razprodaji, pa še to kak model izpred 2 let….
Žal mi je, da razmišljaš po slovenceljsko, da se hodim tu gor hvalit – žal se preklemano motiš – podelim pač svoje že 20 letne izkušnje in čekomu prav pride, ni škode. In mi pri nas dol visi za razne Emporiume, ker se mi smeje, ko za tisto ceno za ene čevlje tam dobim skorak troje In to ne pofla po navitih maržah, se razume.
Hja, pa še kako je poceni: ker sem primerjala s cenami pri nas, bi namesto 150 eur dala 290 za podobne modele… Je pa res, da pri nas ne kupujem plastičnih čevljev, vedno le usnjene, ozioma da ima usnjeno steljko in usnjen zgornji del, podplat pa ali templano usnje z gumijastim podplatom, usnje, ali pa guma. Osebno zagovarjam to, da je dober kvaliteten čevelj vreden nakupa, kot so dragocene moje noge v njih in da se v njih udobno in zračno počutijo. IN še to, pri nas se lahko včasih na zobe vržem, ker ne dobim številk 40 ali 41, tam pa izbire, kolikor hočeš, ker večje številke ostanejo
Za vse, ki sprašujete po trgovinah:
Pitarello, Scarpe&Scarpe to je klasika, potem pa še zasebni čevljarji.
Pa občasno tudi v Palmanova outletu dobim v Polliniju kakšne dobre, znižane naprimer na čisto solidno ceno s kakšnih 290 eur, na 85…. Osebno imam raje kvalitetnejše čevlje, da mi zdržijo ponekaj sezon, so na kroženju, imam pač vse lepo posravljene po škatlah, ko niso v uporabi.
Ko sem na dopustu ali službeno po Italiji, kupujem obutev izključno v outletih, kot so Franciacorta, Mondovicino, Castel Guelfo, Fidenza, Seravale, Barberino,…..