Trgovine Jager in zavajanje kupcev
Po dolgem času sem šla v trgovino Jager po en izdelek in ko pridem na blagajno me hoče trgovka pokasirat drugo ceno, kot je napisana na polici.
Pa sve šle s trgovko si skupaj pogledat na polico ceno in imela sem prav. Nato pa nazaj k blagajni, kjer pa kao da imajo v sistemu novo (višjo) ceno in da ona ne more nič , da če sedaj želim vzeti izdelek po višji ceni ali pa nič!
Stric Jager ti kar napizduj s cenami druge, mene pa ne boš!
Izdelek ti morajo prodati po objavljeni ceni. Razliko pa krije prodajalka, ki je zadolžena za tisto polico. Se mi je že zgodilo (ne pri Jagru), pa potem nisem vzela izdelka. Ker oseba A ne more biti kriva, da ni dala nove cene, če mogoče niti ni vedela, da je oseba B naredila spremembo v računalniku.
Ta Jager – tega ne poznam, ker se je nasral samo po severovzhodnem koncu in ga pri nas na Gorenjskem ni.
Vsi ti boni so en nateg. Jaz jih mimo spustim 3/4. Samo da bi prišel v štacuno in kupil še nekaj.
Ne vem kdo kupuje v LIDLNU! Že reklame so čisti nateg. Vauu, jutri krače samo za 1.75 €. Potem moraš pa dobr pogledat da vidiš, da je to cena za 400 g!!
Jutri grozdje samo za 0,90 € – pol pa vidiš, da je to za pol kile! :(((
FAK OFF!
Nooo, jaz sem naletela pri našem mesarju, da ni imel popravljenih cen. In mi je dal za najnižjo možno ceno (mislim, da so to jetrca) eno fino meso za žar, že v paci…. mljask! Jaz ful zadovoljna on pa tudi, da ni štale.
V Mercatorju nad blagajnami visijo (na rdečih tablah) obvestila, kaj vse lahko zahtevate TAKOJ, če ugotovite napako.
Sicer se mi pa smilijo prodajalke. Danes je ena stregla v delikatesi + kruh (mi imamo to vse skupaj) in sta bili dve stranki pred pultom. Jaz sem samo gledala, če je v hladilniku s slaščicami kaj znižano (nora sem na jabolčno pito in ne grem se sama doma zajebavat, ker sva samo dva jedca pri bajti. :)) In dobila za 2 € cel paket, drugače je 4 €!
Potem grem počasi naprej, prodajalka je postrega obe drugi in prilaufala za mano, če sem dobila, kar sem želela, če še kaj rabim, če sem zadovoljna??!!?? Da naj oprostim, ker sem morala ‘čakat’!!
Joj, res RES počutiš neprijetno. Jo v bistvu tolažit, da je vse OK, da hvala, res ste prijazni – da nisem nič hotela od kruha in salam, ker sem si samo ogledovala in JES, dobila pito.
V takih razmeram je delat prava muka!
Večina pa jih samo vozi neke škatle, po policah prelagajo artikle………… NAJBOLJ ME RASPISDI!! :((, KER menjajo po policah artikle. IN TO MORAJO!! Psiho za nas kupce, da baje potem več opazimo, kaj vse prodajajo.
Enkrat je paradajz takoj pri vratih, točno vem kje je riž, kje so kroglice za v župo itd. itd.
Potem pa to spremenijo in ne najdem nič – težim prodajalkam “kje imate ta kurčev fižol v konzervi, zmeri je bil pred župami v kockah…… kam ste spet premaknile?? Kje je sok??? Jebella cesta!! “
In potem pol pozabim kupit!! Evo VAŠO GLUPO trgovsko FILOZOFIJO!! :(( Pa ženskice, ki delajo, niso niti slučajno krive!!!
:)))) a si že slišala za nakupovalne listke? verjemi, ne boš pozabila česa kupiti! … aja pa mnenje iz tujine … ko se vrnemo v slovenijo, si želimo malo “einkaufat” po slovenskih trgovinah s slovenskimi izdelki, ampak na koncu razen pri par kmetih, ki jih pač osebno poznamo, gremo kar v lidla kupit … kot vidim bi ti želela imeti vse zastonj?
:)))) a si že slišala za nakupovalne listke? verjemi, ne boš pozabila česa kupiti! … aja pa mnenje iz tujine … ko se vrnemo v slovenijo, si želimo malo “einkaufat” po slovenskih trgovinah s slovenskimi izdelki, ampak na koncu razen pri par kmetih, ki jih pač osebno poznamo, gremo kar v lidla kupit … kot vidim bi ti želela imeti vse zastonj? :)[/quote]
Dej no, saj nisem en glup dec, ki nakupuje z listkom, v drugi roki pa telefon in ga baba usmerja po trgovini!!
Ni treba zastonj – je pa res, da vedno navalim na police, kjer je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, celo 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znižanje – samo moraš porabit isti dan…. Mislim, dobiš prima sadje, zelenjavo, meso, mlečne izdelke ..!!!
Le ker norc kupi fige po 7.99 € za kilo??? Pa kostanj bo zdele – drag ko ‘svina’!! Kdo to kupi?? TI?
Jebala vas inšpekcija! Ma kaj ne znate več bit ljudje?? In ja, misliš, da inšpekcija čaka v pripravljenosti, da takoj skoči na tvoj klic, zato ker ena cena ne štima?
A misliš, da prodajalci to delajo nalašč? Kaj bi pa mel od tega?
Tako težko je razumet, da lahko pride do napake, da se kaj spregleda.
Ti v svoji službi si nezmotljiva??
Dejmo si bit ljudje, ne pa za vsak kiks žugat pa grozit z prijavami inšpekciji, tožbami..
Ja! Se strinjam!
Zaradi vaše ihte je lahko nekdo ob službo! In priznajte, sami ste tečni. Vse bi radi takoj, trpite, če je treba počakat.
V resnici si pa v miru pogledate cene, se odločate, s kom podelite nasmeh….. kam le se vam tako mudi?
Naše prodajalke so prijazne, tudi poklepetajo (med tem ko blagajna dela:-)) in se nasmejimo, kimamo… še med sabo v vrsti kakšno rečemo (kako je vse drago :-)) in je.
Meni je to všeč! Eni pa živčni, zoprni…..pa NIMAM KARTICE…. potem ga pa vidiš na parkirišču, kako goflja z enim frendom. Pa pejt u rt – notr v šatcuni si pa vse zamoril!
Mal se zavedajte – s svojim kislim ksihtom lahko pokvarite nekomu dan!
Kakšno navodilo je imela prodajalka od nadrejenih. Dejstvo je, da se to večkrat zgodi Jagru (pa tudi Mercatorju), da imajo v sistemu višjo ceno kot napisano, zato moraš vedno zahtevati ceno ki je napisana na polici. Če ti tega ne uspe, pa mora trgovina (ne prodajalka!) odgovarjat za to. Če bi se Jager tega malo bolj zavedal, se to nebi tako pogosto dogajalo.
V trgovini Jager so največji prevaranti, kar je trgovin in za to niso krive blagajničarke, ampak družina Jager in vodje poslovalnic. Sam imam z njimi precej slabih izkušenj in odločil sem se, da pri njih praga ne prestopim več. Ne bom še ena od slovenskih ovac, ki ne vidijo kaj so jim zaračunali, če pa slučajno ugotovijo, pa molčijo. Prevaranti, da se kar kadi za njimi !!!
Trgovina Jager je ponudnik njihovega blaga v nadaljevanki Ena žlahtna štorija.
Očitno se tudi na vasi menjajo ponudniki.
Sicer pa odkar ni Tonija v Žlahtni štoriji, ti ljudje NA KMETIJI ne delajo nič, kot hodijo po gostilni in trgovini in spletkarijo.
NE VEM KDO JIM OBDELUJE TISTO POSESTVO.
Skratka, zgodba, ki se dogaja na podeželju, mora pokazati delo ključnih oseb. Tiste trte samo od blebetanja ne bodo obrodile.
A res? In mislš, da bi prišli? V eno štacuno v Mozirju? Žalcu? Spodnjih Fokofcih? V Kozje?
Šur de! Pred pisarnami v marmorju imajo parkirane Bemflne in samo čakajo, da en kupec ustreli s štartno pištolco :-)))![/quote]
Če boš klicala na Davčno, da Sabina iz Spodnjih Fokovcev po friziranju ni izdala računa ali pa da sploh nikoli ne izdaja računa bodo pridrveli z orožjem v rokah ob podpori enako oboroženih policijskih inkasantov….
Quod licet iovi non licet bovi !