Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Triglav

Triglav

Skratka, zanima me vse od A do Ž, kako iti na Triglav, najprej priprave, kako dolgo, kam??? Nismo ne vem kakšni planinci, ampak bi vseeno šli z otrokom starim 7 let.

Povejte mi kdaj najbolje, od kod (najlažja pot), kaj s seboj, za prespat seveda, kje??? Slike, skratka kar se da veliko informacij!

Hvala.

Oprosti, ampak če sprašuješ tole, letos niste zreli za na Triglav.

Saj se vdela, da tu ne bo prisebnih!

Lani smo bili na Mont Everestu, pa se na slovenske gore nič ne spoznamo!

In jaz sem Mati Tereza. In sine je bil z vami????

Kdorkoli gre vsaj na trekking v Nepal, ne sprašuje takih neumnosti o Triglavu.

Takim, kot ste vi, bi morali reševanje zaračunat dvojno.

Lej, v katero od koč pod Triglavom (Kredarica, Planika, Dolič) greste komot. Rabite samo nekaj kondicije, saj boste s toliko starim otrokom gotovo hodili več kot 5 ur. Za na vrh Triglava je pa potrebno vsaj otroka tudi varovati – če niste planinci, tega seveda niste vešči in bi bilo lesti na Triglav več kot neodgovorno.

Ne vem, a se je na poti na Triglav kaj spremenilo, ker pred 40+ leti, ko je naša družina šla, sva midva z bratom, takrat stara 5.5 in 7 let z levo roko prišla gor. Kakšno varovanje, lepo vas prosim, vsak posebej se je za zajlo prijel in je šel gor … pa nihče od nas ni bil alpinist, ne kakšen poseben planinec, 1x na leto smo šli skupaj za par dni v hribe in to je bilo to …

Hvala Enka, katero kočo pa bi ti izbrala? Jaz sem bila sama na Kokrškem, Kamniškem, mož pa kot otrok na Triglavu. Mož itak misli da je to kar tako, pa sem mu povedala, da ne za začetek! Bomo seveda začeli že prej s čim nižjim hribom, pa saj hodimo, samo max. po 2 uri gor hkrati.

Najlažja in najceneješa pot je do prvega planinskega društva v tvojem kraju,kjer plačaš članarino( kar pomeni obenem tudi zavarovanje) in greš z njimi na kakšen izlet. Veliko društev ima že izlete za družine z otroci. In potem, ko že nekaj veš in znaš, pa hajd na Triglav. Potem pa nikoli več nikamor, a ne ?

Najlažja in najceneješa pot je do prvega planinskega društva v tvojem kraju,kjer plačaš članarino( kar pomeni obenem tudi zavarovanje) in greš z njimi na kakšen izlet. Veliko društev ima že izlete za družine z otroci. In potem, ko že nekaj veš in znaš, pa hajd na Triglav. Potem pa nikoli več nikamor, a ne ?[/quote]

Zakaj pa ne??? Pa saj nismo takšni zarjavenci!?

Mah hvala za nasvete, se bom drugje pozanimala.

Res ste grozne, zafrustrirane kokoši, ki ni čudno da se na MONU pritožujete o bednosti vaših življenj!

Srečno

Menim, da si dobila večinoma dobre, skoraj izvstne nasvete in “opozorila”. Kaj si zdaj huda ?! Za kaj več pa itak še kje “pobrskaš” po netu.

Dragica , funkcionalno nepismena si in zato ne razumeš nasvetov. Upam pa, da boš srečno preživela tale Triglav, pa tvoji tudi. In otroku boš na srečo do konca življenja hribe zagravžala, to pa je tudi nekaj. In veš, sem ti svetovala kar se da modro, ampak ne, ti meni o kokoših! Kje so pa petelini, a ja pri tebi doma je eden, je že na Triglavu bil, je blo čist ajnfag.Pa srečno hodi!

Če že nujno morate na Triglav, pojdite z otrokom z Rudnega polja na Planiko, tam prespite, naslednji dan pa potem na vrh Triglava.
Je pa dosti lepših hribov od Triglava, z manj gužve, z bolj prijetnimi kočami brez kričečih planincev, ki so že pošteno “v rožicah”…
No, odločitev je seveda vaša.
Srečno!

Dragica , funkcionalno nepismena si in zato ne razumeš nasvetov. Upam pa, da boš srečno preživela tale Triglav, pa tvoji tudi. In otroku boš na srečo do konca življenja hribe zagravžala, to pa je tudi nekaj. In veš, sem ti svetovala kar se da modro, ampak ne, ti meni o kokoših! Kje so pa petelini, a ja pri tebi doma je eden, je že na Triglavu bil, je blo čist ajnfag.Pa srečno hodi![/quote]

Nehaj no, nisem mislila nikogar žalit! Pa saj ne gremo jutri no! Če pa pač ne bomo prišli gor, pa kaj, bomo pa do Kredarice, čisto zadovoljivo. In šli bomo poleti, ne pa zdaj. No saj je tudi poleti lahko pač slabo vreme, ne rečem, ampak no, nikamor se nam ne mudi.

No sem pa našla tole:

http://www.hribi.net/gora/triglav/1/1

Namesto neumnih komentarjev, lahko npr. pripnete tole.

Pa naj vsak sam presodi a ne?

Jaz predlagam včlanitev v Planinsko društvo, običajno društva tradicionalno 1x letno organizirajo pohod na Triglav – se jim takrat priključite. Društvo vam na prehodnem sestanku zagotovo poda potrebne informacije (težavnost, koliko hoje, oprema,..). Ravno tako poskrbijo za varovanje, če je potrebno (jaz mislim, da ja – za tako majhne otroke). Ob vikendih je na Triglav običajno pravo ‘romanje’, kar pomeni, da gre običajno kaka kolona gor, druga pa dol in se morajo na tem prehodu srečati.
Morate pa vsi imeti nekaj kondicije, da lahko vzdržite 7 ur hoje dnevno v tempu, ki ga narekuje skupina (če ne hodite sami), da ne obremenjujete celotne skupine. Računate lahko tudi na spremenljive vremenske razmere.
Če greste sami, si v naprej organizirajte prenočišča, ker ni ziher, da ko pridete, je prostor za spanje. Lahko tudi malo raztegnete izlet (običajno društva organizirajo 2-dni), je pa čisto OK, če se gre 3 dni in imate na točkah več časa za počitek in uživanje v naravi.
Lp,T.

Lansko leto je še en znanec s sinom, starim 7 let iz Rudnega polja na Planiko in naslednji dan na Triglav. Je prej naštudiral, da je ta pot za otroka najbolj primerna. Prej pa nekaj kondicijskih priprav in nista imela nikakršnih problemov.

Recimo, tako za en občutek, lahko greste en dan na Nanos (si na vrhu v urci in pol oz. manj), po strmi poti gor (iz Razdrtega), ki je mestoma malce plezalna, pa vidite, kako bi šlo potem na Triglav.

sama šla pa prej nikoli nisva plezala po zajlah, klinih in tako ozkih kozjih stezicah
žena me je čist presenetila, kako se je dobro držala

obvezno obuta v gojzarje, vsak svoj nahrbtnih in hodila gor in dol preko sedmerih jezer od četrtka do ponedeljka

gor je tak mir in lepota, da moraš iti

nepozabno noro dobro – ti privoščim, ker je full bogat dogodek

Mi gremo avgusta s 7, 10 in 12 letnikom, imamo pa kar veliko kondicije…..sicer jo nabiramo zaenkrat na malo nižjih hribih in na kolesu…..

jaz sem prvič šla pri 12h, v skupini so bili tudi 6 in 7 letnik, pa so varovaili samo eno 10 letno malo bolj okroglo in nerodno deklico,
tako da bomo vrvi sicer najbrž vzeli ss eboj, ampak otroci so zelo spretni plezalci in tudi 7 letnik brez strahu in vrtoglavice, tako daj ga najbrž ne bo treba varovati…

Ne vem no. Jaz na Triglav ne bi vzela 7 letnika. Že pot do Kredarice je neprimerna nevarna za 7 letnega otroka, klini, zajle, prepadi,…. Iz Kredarice na Triglav pa otrok nikakor, ni šans. vsaj jaz nisme videla nobenega otroka niti starejšega na Kredarici čeprav je bilnabolj oblegan termin. No iz strani Planike res še nisem bila. Morda je res veliko lažja. je res veliko lažja? Če ste pa veliki avanturisti potem pa se že poznate same sebe kaj ste sposobni. morda pa sem jaz ta boječe sorte…

No, jaz zase vem, da svojih otrok ne bi peljala gor brez varovanja, pa imata nekaj več let kot 7, ve pa kakor hočete. Mi smo bili lani s Kredarice. To ni najlažja varianta, pa tudi sicer jo zaradi gužve in veseljačenja v koči na Kredarici ne bi priporočila. Če bi šla še kdaj in bi lahko izbirala, bi šla čez Triglavska jezera in Dolič. Ali s Pokljuke preko Vodnikovega doma na Planiko. Če boste šli poleti, nujno kar dosti prej rezervirajte spanje!

Čeprav nisi vprašala, pa ti tudi jaz predalgam, da mogoče razmislite o čem neplezalnem za začetek. Grintovec je kralj Kamniško-Savinjskih Alp recimo, pa se pride gor samo na kondicijo (lahko prespiš na Kokrškem). Enako velja za Stol, prvaka Karavank :-). Na http://www.hribi.net/ pa itak najdeš milijon krasnih poti -).

Poti do Kredarice je seveda več. Tista iz Krme, od koder smo šli mi, je tehnično povsem enostavna in primerna za 7 letnika, če le ima dovolj kondicije. Ampak kot rečeno, Kredarice ne priporočam iz drugih razlogov, kot izhodišča za na vrh Triglava pa tudi ne zaradi zahtevnosti.

v knjigi z otroki v gore je pot na triglav odlično opisana – mislim da je narejena kot 3dnevni pohod…naš čaka tak vzopon čez dve leti:)

Tole je ze sicer malo stara tema a vendarle: tudi jaz bi sla rada na Triglav s svojo 9 letno hcerko drugo leto (2012), ko pridemo na obisk v slovenijo. Se lahko pri nas najame vodnika?

Pozdravljeni
Zanima me, ali je možno iti na Triglav brez, da bi bil član PD? Obstajajo kakšna individualna vodenja oz. vodenja za skupine ljudi, ki bi želeli samo na Triglav?
Hvala

Članstvo v planinskih društvih je za sam vzpon nepomembno, ti pa nudi določene ugodnosti: cenejše prenočevanje, zavarovanje ob obisku tujih gorstev, pa še kaj morda…

Najbolj profesionalno storitev vodenja nudijo gorski vodniki, ni pa to poceni. Poguglaj, se najde veliko informacij. Pozanimaj se še v bližnjem planinskem društvu, morda kaj organizirajo, imajo svoje planinske vodnike (kar ni isto kot gorski vodnik, ne mešat tega), so pa usposobljeni za vodenje po markiranih poteh. Odvisno tudi od tega, kakšna je vaša skupina, koliko vas je, kakšnje dosedanje izkušnje imate, ali so vmes tudi popolnoma neizkušeni, otroci itd.

New Report

Close