Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek triglav ali generali?

triglav ali generali?

Avto imam zavarovan pri triglavu, pa bi zaradi baje cenejše variante šla k Generaliju.Ali ima kdo izkušnje s to zavarovalnico, predvsem glede avtom. zavarovanja.hvala za mnenja.

Imam dobre izkušnje (prijazni, hitri…), vendar nisem imela nobene škode.

Naj povedo tisti, ki so imeli kakšen trk!

men so hoteli zvišati račun za opel astro 1.7 diesel za 200 eur.sem ostala na triglavu.je pa za vsak avto posebej račun,pa upoštevajo popuste,..naj ti naredijo predračun pa se boš potem lažje odločila.

Pri Generaliju bomo letos zavarovali dva avta. Pozanimali smo se pri našem serviserju, ki ima z njimi pogodbo in je rekel, da ni nobenih težav. Avto menda pripelejš kar na servis, pokličeš cenilce, ki si avto pridejo ogledat in oceniti škodo, avto se popravi, na zavarovalnico gre račun, plačaš le odbitno franšizo, v kolikor gre škoda iz polnega kaska.

Na Triglavu sva z možem imela zavarovana dva avta in še polno drugih zavarovanj pa nam je na Generaliju izračunal mnogo nižje premije.

Pri Triglavu vedno cenilec zavija z očmi, kako da prijavljam tako škodo. Navadno prijavljam škodo iz parkirišča, ko ti kdo butne z vrati in odrgne avto ali celo naredi luknjo v boku. V glavnem njihov odnos do strank pri prijavi škode je katastrofalen, vsaj v naši poslovalnici. Ne dolgo nazaj sem dala za izplačilo dnevne odškodnine in so me referentke pošiljale od ene do druge. Kadar sem sklepala zavarovanja/e, se nikoli niso branili denarja.

Pri Generali imam tak problem kot ti z Triglavom.

Če imaš možnost, se pozanimaj še na Tilia.Eden mojih bljižnjih je dal naredit izračun na obeh, Tilia in Generali in je bila Tilia cenejša. Nudijo ti začetni popust na novinca, darilni bon in tako te pride ceneje. Kolega je zavaroval enak avto kot ga imam jaz pri Tilii (jaz imam pri Triglavu) in je plačal za povsem enako polico 60 EUR manj.
Na ugodno Tilio nas je opozoril mehanik.

Tako da najcenejša je trenutno Tilia, potem Generali.

idva sicer nisva imela nobenih problemov,ko sva se zaletela v drug avto in sva dala kupon,so vse oni uredili!Ko se je pa moj že nekaj časa pokodoval in je vložil vso zahtevano dokumentacijo(zavarovan nezgodno in življensko)je nastal problem!Ni bilo vseh papirjev-čeprav so bili,ni bila plačana premija pravočasno-čeprav vsak mesec plačujem isto in sem jim predložila dokaze pa še cel kup stvari in izgovorov so našli!Sicer so na koncu denar izplačali vendar sva se odločila da prekineva vsa zavarovanja pri njih in ne sklepava več!Sedaj imava avto še do junija potem greva tudi midva na tillio!

Imam pri Generaliju že četrto leto- nobenih problemov!
Triglav- ne, hvala!

No, jaz pa že 15 let pri Triglavu, pa nobenih težav, vključno s cenitvami oz. cenilci.

Zakaj prekinjate vsa zavarovanja – zivljenjska – ce je jasno, da so prekinitve hudicevo velika izguba? Sami sebi delate skodo.

In btw, Tilia ni neka zavarovalnica. Jaz bi se nazadnje odlocila za njo. Pa za Grawe tudi.

Imela avto pri Generali. So prve nesreče. Samo zato, da je cenil prišel pogledat avto je šlo mimo 14 dni. Potem so pa še grozno komplicirali. Nikoli več.
Triglava ne poznam.

Je pa pri zavarovanjih pomemben tudi kraj. Če imaš dobrega agenta in je v tistem kraju spodoben cenilec je težav manj ne glede na zavarovalnico.

Po kar nekaj letih na Triglavu sem se lani odločila in šla najprej pred sklenitvijo na Triglav in jih prosila za predračun, pa potem na Generali, in so mi na generaliju zračunali, da ne glede na to, da bi bila pri njih “nova” za skor 100 EUR cenejšo varianto (zavarovanje in kasko) pa sem šla s to generalijevo ceno nazaj na triglav in so mi računali in preračunavali pa nikakor nisi mogli bolj znižat, pa čeprav sem pri njih bila več kot 10 let stara, zvesta stranka.

Žal za Triglav sem se odločila za Generali, škode nisem prijavljala v tem letu, a sem na Triglavu občasno imela težave s cenilci, kako je na generaliju pa ne vem, verjetno je več ali manj isto.

Pri meni je glavni motiv cena, sploh pa če namesto 600 EUR, daš 500….za identično isto storitev

Upoštevati je potrebno več stvari. Nikdar več pa ne grem k monopolistu.
Take poolice se lahko menja letno, sicer pa veliko ljudi niti tega ne ve, da se pridobljeni bonus med zavarovalnicami prenaša. Je pa res, da ene zavarovalnice lahko dajo komercialni popust, druge pa ne. Problem je le ta, da takega popusta še noben zastopnik ni predlagal sam od sebe. Konec koncev gre za prodajo.

Pri meni z avto kaskom Triglav – Generali razlika več kot 500€

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4630, 01.11.2024 ob 11:54

Pri meni z avto kaskom Triglav – Generali razlika več kot 500€

Kdo je bolj ugoden?

Vse samo generali ne!

New Report

Close