Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trikratna podražitev avtomobilskega zavarovanja

Trikratna podražitev avtomobilskega zavarovanja

Danes sem bil presenečen nad zavarovanjem avta. Od lani aprila in do zdaj se je cena dvignila za 3 krat in to za isti paket. Besen sem kot ris. Preostalo mi ni drugega kot zmanjšati zavarovanje na minimum.

A res mislis, da koga brigajo tvoji financni problemi???

sliši se neverjetno, lahko kaj več poveš o številkah in vrsti zavarovanja

No, za trikrat se sicer ni podražilo, za cca 15% pa res. Govorim za zavarovalnico Sava.

Odgovor na objavo uporabnika
to glih ne, 11.04.2023 ob 14:26

No, za trikrat se sicer ni podražilo, za cca 15% pa res. Govorim za zavarovalnico Sava.

baje je generali podražil za 30% zdravstveno zavarovanje

Najpej trobis da se ti je podrazilo za 300% potem pa poves da samo za 15%! REVA!!!!!

Glede na to, da se je minimalna plača povečala v dobrih 2 letih skoraj za 30%, se mi vaše povišanje ne zdi nekaj pretiranega.

Še dražje boste plačevali na račun električnih vozil! Tam že pri vsaki srednji poškodbi zahtevajo menjavo baterije, ker se zavarovalnice bojijo, da se bo vozilo vžgalo samo od sebe… Cena baterije je pa SKORAJ POLOVICA cene vozila!

Anonimno 8314, 11.04.2023 ob 14:21

A res mislis, da koga brigajo tvoji financni problemi???

Več, kot očitno, ne bodo samo njegovi problemi, nepismeno zabito. Marsikoga zanima in to sigurno bolj, kot pa tvoja operativna nesposobnost jemanja tabletk.

Podaljšal ravno danes zavarovanje ( Generali ) lani je bilo 130,19€, letos 139,42€ to je cca 7% več kot lani, ko bi se le vse ostalo dražilo zgolj za toliko %

Ma kaj ni boljše avto prodat in se vozit s kolesom in javnim prevozom? Jaz se res ne bi jajcala s tem.

Ne vem. Jz sm dal letos se mi zdi 207 evrov za čist osnovno z AO+in zeleno karto. Za 170 kojnov. Grawe. Vedno gledam, da me drugi razbijajo, ne jaz njih.

Avto, 11.04.2023 ob 14:19

Danes sem bil presenečen nad zavarovanjem avta. Od lani aprila in do zdaj se je cena dvignila za 3 krat in to za isti paket. Besen sem kot ris. Preostalo mi ni drugega kot zmanjšati zavarovanje na minimum.

za to so zasluzni elektricni avti

To je navadna laž. Daj povej katera zavarovalnica ti je podražila za isti avto pod istimi pogoji za 300%.

Jaz sem podaljšala kasko  zavarovanje v januarju, pa ni bilo niti 10% povečanje.

Meni  se je pri Savi podražilo zavarovanje-delni kasko iz 420€ na 650€. V tem času nisem imel nobene škode.  Ko smo preverjali pri Triglavu, je bila cena 720€. Zavaroval sem pred 3 tedni. To je kar konkretna podražitev, blizu 50%.

Res je zelo so podražili.

Imam vse v kompletu. Zav. Triglav.

Malo me drži nazaj, da ne oddidem drugam, leta bonus.

Katastrofa.

za podrazitve je kriva prvo vsa navlaka ki jo imate v avtih…senzirji, radarji, kamere, led luci itd kot drugo elektricna vozila, elektricnih avtov se pk karambolu ne popravlja ampak so totalke, skode so visoke….in seveda premije tudi…

Očitno te nekdo dobro “fura”… ali pa ne veš kaj pomeni 3 x dražje… Sam delam v zavarovalništvu in so cene šle gor povsod med 20-30%… in to je to… Lp

Anonimno 5926, 11.04.2023 ob 19:32

Očitno te nekdo dobro “fura”… ali pa ne veš kaj pomeni 3 x dražje… Sam delam v zavarovalništvu in so cene šle gor povsod med 20-30%… in to je to… Lp

Ja morda se res pri obv. avt. zav. to ne pozna. Toda, če zavaruješ tri do pet let star avto bencin vse v kompletu, te pa zdriblajo. Saj tudi vi delate po navodilih nadrejenih. Toda ja občutno se bodo ljudje odločali samo za obv. Avt zav brez vsega. Vi zaposleni boste na cestah. Pač domino efekt.

Zakaj pa rabiš zeleno karto? Verjetno je ne, ker dvomim, da se boš peljal v Švico, Makedonijo ali Črno Goro (to so najbložje države).

To je zelo res, 11.04.2023 ob 19:18

Res je zelo so podražili.

Imam vse v kompletu. Zav. Triglav.

Malo me drži nazaj, da ne oddidem drugam, leta bonus.

Katastrofa.

Bonus je tvoj, ne od zavarovalnice! Če greš drugam, ga odneseš s sabo.

Po pravilu bi morali na vsakih par let zamenjat zavarovalnico (če gre za isti avto). Če si dlje pri eni, verjetno plačuješ preveč.

Kakšen bonus?, 11.04.2023 ob 20:18

Bonus je tvoj, ne od zavarovalnice! Če greš drugam, ga odneseš s sabo.

Po pravilu bi morali na vsakih par let zamenjat zavarovalnico (če gre za isti avto). Če si dlje pri eni, verjetno plačuješ preveč.

Mah brezveze je menjat zavarovalnico za isti produkt na par let, če konkurenca res nima precej ugodnejše ponudbe.

Zakaj? Ker vas preko vaše davčne številke sledijo. Tako bivša, kot sedajšnja zavarovalnica. Vse, kaj in katere produkte imate in ste imeli, koliko škodnih dogodkov, ipd. Vse vedo o vaši zgodovini zavarovanj tudi pri bivših zavarovalnicah – kar pa ni OK, ker vam dajejo “zastavice”, vas označujejo. Enako, kot banka. Označujejo z različnimi barvnimi “zastavicami” vaš portfelj, glede na prihodke, prihranke, ipd.  Spremljanje je vsepovsod, četudi mislite, da vas ne.

Zato je bolje, da če že ni prevelike podražitve storitev, da ostanete raje pri enemu zavarovalničarju.

Triglav je podražil za cca 200 eur polico plus še zraven odbit o franšizo je dal večjo če koristis polico…

ja. drugače so pisal. vem da je bila novica…da bodo kao za nek tak del oz znesek povečal… neki a je avto luksuz… da te bo zdej še bolj stalo… od prvega aprila se mi zdi.

Mislim da bo nakup avtomobila na notranje izgorevanje nekje po letu 2030 dobra naložba.  Ali več njih.  Ker po letu 2035 bodo postali suho zlato.

New Report

Close