Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek triletnica ne uboga

triletnica ne uboga

Naša triletnica v vrtcu ne uboga. Ko gredo na sprehod se ona mirno sprehaja po pločniku in ne hodi v koloni. V vrtcu je “glavna”. Komandira in tisto igračo, ki jo ona hoče bo imela samo ona in nihče drug. Pripravljena se je tudi pretepat, samo, da obvelja njena. To se dogaja zadnji mesec. Prej ni bila taka. Sva se včeraj vsedle in sva se lepo pogovorili, kako se obnaša. Obljubila je, da bo pridna, vendar nimam ravno občutka, da se je je kaj prijelo. Dala sem ji tudi kazen, da je šla brez risanke spat, ampak se mi zdi, da se ni kej preveč sekirala zaradi tega.
Prosim, povejte kako naj reagiram oz. kaj bi vi storili.
Močno upam, da je to res samo prehodno obdobje.

Jaz mislim, da se morate usesti skupaj z vzgojiteljico in pomočnico (dobro bi bilo, da vpričo hčerke – da bo slišala in videla, da ste enotne) ter se dogovoriti za ukrepe pri takem obnašanju.

Predvsem ne sme hči nikoli na tak način dobiti tistega, kar hoče (igračo ipd.) oz. nikoli ne smete dopustiti, da bo z grdim obnašanjem dosegla, da bo obveljala njena volja. Hkrati pa jo vedno pohvalite za vsako lepo obnašanje in če se le da, poskrbite, da z lepim obnašanjem dobi, kar želi.

Za sprehode ji kupi povodec za otroke. Razloži ji, da ga bo morala imeti, če ne bo lepo hodila in tega se tudi držite. Če bo zelo protestirala, se zmenite z vzgojiteljico, da za čas sprehoda počaka v kaki drugi skupini.

Morda se ti to zdi kruto, a mislim, da na sprehodih (ob cestah) pač ni šale.

Pa naj se ti hči ne smili. Še vedno bodi ljubeča, jo veliko crkljaj, a od postavljenih pravil pa ne odstopajte. Tudi ko bo izsiljevala, ji povej, da jo imaš zelo rada in da jo boš vedno imela, ampak da takega obnašanja enostavno ne boš dopuščala. PIka in konec debate.

LP.Katka,a mi lahko razložiš,kako to misliš,povodec za otroke?Ali obstoja tudi to?

Ma ja. Jaz sem ga kupila za svojo 2-letnico v Mullerju (mislim, da je bil okoli 1500 sit), ker se ni pustila držati za roko ob cesti. Pa ga ni hotela nositi in se je hitro pustila prijeti za roko:-)

Je pa tak, da se en širši pas priveže okoli trebuščka oz. prsnega koša, zadaj, na hrbtu, imaš pa vrvico, za katero držiš otroka. Ni pa za otroka fizično čisto nič moteč. Samo nekateri ga psihološko ne prenesejo:-) Drugi pa sploh ne porajtajo, da ga imajo.

Jaz prodajam povodec Chicco – za 5 eur.
041 502 603 (danes nisem dosegljiva na tel)

L

V baby centru je v akciji od bebe conforta, cena je 6,49 eur.

New Report

Close