Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tringelt (napitnino) pobere lastnik

Tringelt (napitnino) pobere lastnik

Greste k frizerki ali na kavo. Ker ste zadovoljne in so bili prijazni do vas… plačate nekaj več, kot piše na računu. Že večkrat sem slišala, da razliko poberejo lastniki. Če bi to vedeli, bi jim vseeno pustili kak evro?

Napitnino dam, ker sem zadovoljna s storitvijo, prijaznostjo. Pri frizerju pripada tistemu, ki me frizira,striže, v gostilni tistemu, ki me streže. Že res, da za kakovost jedi on ni nič “kriv”, je pa res prijazno postrežena jed včasih lahko celo prekosi njeno kvaliteto. Smo bili že v restavraciji, hrana odlična,strežba,prijaznost pa na najnižjem nivoju. Tudi hrana mi ni teknila.

Ne, sicer pa vedno nekaj pustim.

Če daš napitnino pri plačilu s kartico, potem lastnik. Zato imam pri sebi vedno drobiž, ki gre direkt frizerki v roke.


če plačaš s kartico, in daš malo viška, si frizerka tisti višek v kešu takoj pobere iz blagajne. tako tudi mora narediti, drugače jih inšpekcija lahko kaznuje zaradi prevelikega zneska v blagajni.

Sicer pa ne vem, kako bi napitnino pobral lastnik. saj pa ne more vedet, koliko je je natakar dobil.

Ampak na nekaterih prodajnih mestih lahko na slipu posebej označiš, koliko napitnine naj potegne. To pa ne more bit višek v blagajni.

Jaz delam v gostinstvu in ta denar ni moj, ampak ga dobi lastnik. Pa ga ni malo. Tako, da se mi kar milo stori ko pomislim, kaj bi nam s tem denarjem lahko kupila, jaz ga pa dajem njim. Sama imam sedaj tako navado, da natakarja sedaj vprašam, če tringelt sam obdrži (potem mu ga dam), ali ga obdrži lastnik.

LP

Če lastnik pobira trinkgeld svojim zaposlenim, potem ga ne bom dajala več.

Saj lahko natakarja vprašate, če je tringelt njegov. Nihče ne bo zameril…

Mi pa napitnini rečemo manča.

Jaz vprašam…ker napitnino dam zaradi prijaznosti…in želim, da jo dobi natakar, frizerka..če bi me stregel lastnik, pa bi napitnino seveda dobil on:)

Ne prezrite: http://www.otroskisvet.si/

New Report

Close