Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trn v peti

Trn v peti

Kako ste odpravili bolečine v peti?

Rtg je pokazal da imam t.i. trn v peti in strašno boli.

Podobno se mi je zgodilo. Potrebno je pomiriti vnetje. Mehka obutev, torej navadne mehke, poceni cokle, oziroma natikači za stare mame. To mi je pomagalo. Natikači imajo peto navadno. Torej se teža prenese k prstom. To že avtomatično razbremeni peto.

Trajalo je 2 meseca. Sedaj so bolečine samo še ob neprimerni obutvi.

Vem kako pozdravit ahilovo peto.

Boli kot hudič, zdravila pa ni. V tolažbo naj povem , da bolečina sama izgine, zvodeni po enem letu.   Se pa zna ponoviti. Kupi si kvalitetne vložke za v čevlje

z dobrim domačim dolenjskim cvičkom.

Pri meni ni minilo samo od sebe. Zelo mi je pomagala fizioterapija. Na eni nogi je zdaj v redu, nadrugi se je ponovilo. Po ponovni fizioterapiji je precej bolje, ni pa čisto o.k., čeprav redno delam vaje. Traja že kakih 5 let. Pojdi k fiziatru in potem na fizioterapijo.

Počasi mineva, cca 3mesce…mogoče bi prej, ker je dr. rekla, da naj po stanvanju nosm papuče ala str fotr,jz sm pa v navadnih slipersih, da je bl free. Pa čimmn bos, pa vložke. Men se je šlo bl za to, da ne bi trajno kolka deformiru, k sm pri bolečini pač nekak kompenziru s šantanjem.

Mal še bolj, ko štartam s hojo po dolgem sedenju al pa spanju.

Diagnoza delni platfus, kalcinacija in ja, izrastek na petnici(al kje že).

Meni je fizioterapija zalegla cela dva tedna, potem so prisle bolecine nazaj in se niso nehale same od sebe. Na eni  peti sem jih imela eno leto in pol. Zjutraj sem zaradi bolecina  komaj sla po stopnicah. Nato mi je nekdo povedal za preprosto resitev, ki naj bi mu jo povedal en nemski zdravnik. Rekel je, da mora imeti vlozek okroglo blazinico na sredi stopala gledano po sirini in na vrhu loka gledano po dolzini v smeri proti prstom. Ampak blazinica ni naredila razlike. Zato sem cez prilepila vato, da sem jo precej odebelila. In je pomagalo, ampak ni slo cez noc. Trajalo je par mesecev, da je bolecina izginila. Ampak tudi potem sem imela to blazinico se nekaj mesecev za vsak slucaj. 7 let sem imela mir. Potem se je spet zacelo in sem si spet naredila blazinice in jih prilepila kar na stopalo. Tokrat sem bila brez bolecin v slabih treh tednih, ampak sem spet nosila tudi potem se nekaj casa. Zdaj imam kaksnih 5 let spet mir. Vec ljudem sem povedala, kaj pomaga, a so vsi sli raje po injekcije, zato tudi ti ne bos vzela tega nasveta. Ce bo slucajno kdo drug poskusil: Takoj pod prsti sta na vsaki strani stopala dve blazini, oziroma odebeljena dela, na sredi med njima je kot malo dolinice. Potem se zacne lok, ki sega skoraj do pete. Blazinico iz vate si das na cisto zgornji del loka pod dolinico. Blazinica naj bo okrogla, v premeru dobre 3 cm. Jaz sem jo naredila tako, da sem dala skupaj 2 okrogli kozmeticni blazinici iz vate in iz njiju zrezala krog. To sem pritrdila na stopalo na vrh loka. Ko sem dobila obcutek tocno, kam gre, sem jo prilepila na vlozek.

Jaz noge namakam v pivu

.https://youtu.be/lOuJBHXS4fM

.https://youtu.be/ziBVOIf0_S0

Če bi imela cokle ne bi imela trna v peti. Cokle so topla in nogam udobna obutev.

To se vam tvori, ker ste pretežki in so sile, ki pritiskajo na kost petnico posledično prevelike. Shujšajte!

Nomate pojma.

Jaz sem dve leti poskusal vse zivo.

Razna mazila, vlozke…

Pomavala pa je terapija z uz in laserjem. Samo cakal sem pol leta. Traja 10 dni po 5 minut vsak tretma.

Od takrat nimam vec bolecine.

Vzrok pa je bil preobrenitev pri sportu. Dejasko se je majhen del misice odrtgal in tam se je pojavil kalcij.. kalcinacija…

Petni trn ful boli. Podlozi si pete v čevljih . Traja eno leto, nato bolečina zvodeni, mine.      Ne pomaga nič, nobena fizioterapija.   Se pa lahko ponovi.

Operativni poseg ni možen?

To bi probala, pa si ne predstavljam. Škoda da ni kake slike zraven

Naklofen kuro vsako jutro vsaj 7 do 14 dni, vmes daleron 1000 1 na dan. Vsa vnetja uniči in imaš mir.

Iskrena hvala za tvoj nasvet. Jaz bi to probala. Če boš lahko, bom neizmerno hvaležna za kakšno fotko položaja blazinic iz vate. Hvala in prijeten dan želim

Sem tista, ki je napisala o blazinici. Tudi jaz sem bila na laserju, ko sem hodila na fizioterapijo, a ni nic pomagalo, oziroma 2 tedna. Zame stran vrzen denar.

Poskusila sem nalepiti sliko stopala, a ne gre skozi. Bom drugace opisala, ce bo kaj pomagalo. Na podplatu daj prst na sredino med kazalec in sredinec, torej med 2. in 3. prst, gledano od notranje strani stopala. Bi rekla, da skoraj malo blize kazalcu kot sredincu. Ko si tu, pojdi od vznozja prstov s prstom navzdol po stopalu v smeri proti peti. Pri meni je center tocke priblizno 6 cm od vznozja prstov. Nosim stevilko 42. Ti imas verjetno manjsa stopala in bo pri tebi lahko samo 5,5 ali 5 cm od vznozja prstov. Ce bos sla s prstom navzdol in pritiskala po stopalu, bos zacutila, kdaj pride do vdolbine. Vzemi 2, lahko 3 kozmeticne blazinice, izrezi krog 3 cm, druga  naj bo malenkost vecja, mogoce 3,5 cm in ju pritrdi na tsto mesto. Ko bos stopila na blazinico, bo nenavaden obcutek, a ne neprijeten. Ce imas obcutek, da nekaj veze ali da ni v redu, premakni blazinico za nekaj mm, da dobis tocno tocko.

Drug nacin, kako dolociti mesto. Nogo daj cez koleno, da vidis stopalo v profilu. Dvigni vse nozne  prste, da so pod kotom glede na stopalo. Zdaj se lepo vidi oblika podplata v profilu. Pod prsti je podplat mocno izbocen. Center tocke je okoli 2 cm pod izboklino v smeri proti peti. Upam, da pomaga. Kot receno, moras nositi dlje casa, sprememb ne bo cez noc, a ce bos vztrajala, bi moralo pomagati. Dlje kot imas bolecino, dlje casa bo trajalo, da bo trajen efekt. Vidim, da sem prvic odgovor napisala pred 2 leti. Se vedno sem brez bolecin.

Ce pa lahko kdo prilepi sliko podplata s kaksnimi oznakami za lazjo orientacijo, lahko povem bolj natancno.

Najbolj mehke možne skacherske. In čem manj hodi po trdi podlagi. Na srednji rok pa shujšaj in drži vitko linijo !  Zaradi prevelike teže so sile, ki ob koraku delujejo na peto prevelike.

Najbolj mehke možne skacherske. In čem manj hodi po trdi podlagi. Na srednji rok pa shujšaj in drži vitko linijo !  Zaradi prevelike teže so sile, ki ob koraku delujejo na peto prevelike.

Za trn v peti je to najsabse mozno, ker nimajo podpore za stopalni lok.

Jaz sem pozdravila trn v peti z namakanjem noge v kisu in z smrekovim mazilom(Smrekovit)

Odgovor na objavo uporabnika
    Pudob, 17.11.2022 ob 09:20

To se vam tvori, ker ste pretežki in so sile, ki pritiskajo na kost petnico posledično prevelike. Shujšajte!

Eh kozlarija. Jaz sem povsem normalna in zelo športne sorte – bicikl, tek, gorništvo…, fasala sem ga pa pri teku z novimi tekaškimi čevlji. Ne na pamet no…

https://www.google.com/search?sca_esv=4c6739d3b2e81566&q=trn+v+peti+odpravimo+s+kladivom&udm=7&fbs=ABzOT_C5GnG1SPkyunYJjEfh45Q2vN8H-Zufm_G1p-Oc5aZAN7lJybKaRFgVIF2kS-uLoJCpLc9jgn6uT4ypKRMvQ-7ExwDO7r8ZFCP9DM9Fc3ynX0WmC-BIzNPLVj4-2F96WCFYsoB0MzUMHmzDMaKyILCnHqFrwrnG4K0U87ZJgsZ4mCxi8SKEV6nA2-s_-a84dzl7IQ3P&sa=X&ved=2ahUKEwiRsfDS7oqNAxWXHBAIHXRlFf4QtKgLegQIExAB&biw=1745&bih=835&dpr=1.1#fpstate=ive&vld=cid:c3e0281e,vid:lVnARcVK8_M,st:0

Dela čudeže.

New Report

Close