trn v peti in tile čevlji-ima kdo?
Imam trn v peti (kalcinacijo) in s tem posledično močne bolečine pri hoji. Hodim na fizioterapije, pa sem od nekega pacienta tam izvedela, da nosi čevlje Walkmaxx in da se lažje hodi v njih. Ali mogoče kdo od vas nosi te čevlje in kako se jih je navadit? Je hoja v njih res tako fajn, ko se jih navadiš nosit? Imajo ogromno različnih modelov, tako da imaš dosti izbire. Vem, da je bil na začetku prodaje samo en model in je izgledal bolj čudno, kot en ortopedski. Vaše izkušnje, prosim.
torej je sodelavec čisto brez celulita, kot kak kenijski maratonec ?
Dejnodej nakladat, no.
Taki čevlji niso za osebe, ki imajo kalcinacije v petah – ker se ti bodo kalcinacije slejkoprej zaradi tenzije in drgnjenja pod drugačnim, prisilnim kotom razdrobile po sklepu. Airmaxx čevlji so za popolnoma zdrava stopala brez deformacij!
Jih ima 50-letna sorodnica, pa najbolje hodi v čevljih, kot so tile:
Pa ponavadi pol do ene številke večje in noter še dodtno vložek s spominsko peno vsaj pol cm debeline ( memory foam).
torej je sodelavec čisto brez celulita, kot kak kenijski maratonec ?
Dejnodej nakladat, no.
Taki čevlji niso za osebe, ki imajo kalcinacije v petah – ker se ti bodo kalcinacije slejkoprej zaradi tenzije in drgnjenja pod drugačnim, prisilnim kotom razdrobile po sklepu. Airmaxx čevlji so za popolnoma zdrava stopala brez deformacij!
Jih ima 50-letna sorodnica, pa najbolje hodi v čevljih, kot so tile:
Pa ponavadi pol do ene številke večje in noter še dodtno vložek s spominsko peno vsaj pol cm debeline ( memory foam).[/quote]
pardon, walkmaxx, ne airmaxx…..
Hvala za odgovor. Eni pravijo, da rabijo par dni, da v njih dobro” shodijo”, se jih navadijo, ker baje je hoja v njih oz. občutek drugačen od navadnih čevljev. Da te na začetku malo “naprej, na nos nese” .Slišala sem pozitivne izkušnje, žal pa nobenega komentarja od tistih, ki imajo petni trn. Morda se še kdo oglasi. Tebi pa hvala za info.
Moja mama (stara 70 let) si je kupila walkmaxx čevlje in vsakodnevno uporabljala pri jutranjem sprehodu (2-3 km). Kolena so jo začela boleti kmalu po začetku uporabe. Ker smo ji svetovali naj jih nekaj časa ne uporablja, saj je bilo naključje preveliko, se je stanje umirilo in kljub svoji starosti je noge ne bolijo več. To je naša izkušnja! Za trn pa ne vem, meni je stanje z leti izvenelo!
Hvala za odgovor. Eni pravijo, da rabijo par dni, da v njih dobro” shodijo”, se jih navadijo, ker baje je hoja v njih oz. občutek drugačen od navadnih čevljev. Da te na začetku malo “naprej, na nos nese” .Slišala sem pozitivne izkušnje, žal pa nobenega komentarja od tistih, ki imajo petni trn. Morda se še kdo oglasi. Tebi pa hvala za info.[/quote]
Nobenih posebnih čevljev ne potrebuješ, dobro je samo, da niso popolnoma brez pete in s trdim podplatom. Naj imajo vsaj malo pete, kot tiste mokasinke zgoraj in pa daj si vložek pod peto, ki jih ravno v ta namen prodajajo v trgovinah s čevlji.
Moj moz ima neke take superge, ko je podplat malo na polkrog a ne, da se guncas, ce stojis na miru. Meni so tako grdi, da bi mu jih stran vrgla, on pa pravi, da so najbolj udobni cevlji kar jih ima in se dragi so zraven. Ne vem, ce je ravno dosti rabil, da se jih je navadil. Torej, verjetno so res udobni, samo grdi pa ze tako. Aha, moj jih ima brez posebnega razloga. Ce jih rabis bos verjetno zadovoljna
Kupi najmehkejše skecherse. Po možnosti nekaj različnih modelov za različne priložnosti, da lahko nosiš res samo skecherse. Postopoma bo vnetje v mišicah popuščalo in s tem bolečina.
Pa nobenega tekanja in nobenega močnega nabijanja ne pete. Nikoli in ob nobeni priložnosti!
Pri meni je točno tako delovalo. Dosti sreče!