Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Trogir (otok Čiovo)

Trogir (otok Čiovo)

Najprej vsem lep pozdravcek. Pocasi se bliza poletje….in s tem povezani dopusti….ja, spet bo lepo (upamo).
Ker vidim, da nekateri veliko potujete in poznate veliko krajev ob morju, me zanima, ce imate kaksne nasvete za otok Ciovo. Kako je tam? Na agenciji so nama rekli (tja bova sla…ce se bova odlocila s fantom), da je na otoku Ciovo zelo, zelo lepo, pa me zanima, ali to drzi. Kaksne so plaze? Kaksno je morje?

Hvala za v naprej za informacije!

Neja

Jaz sem bila na Čiovu, v kraju Slatine,to je cca 8 km stran od Trogirja! Plaže so bile v redu, morje tudi!
Če te zanimajokonkretno Slatine, kar napiši kaj te še zanima!

Nuša

Nuša, če se lahko pridružim debati, bi imela eno vprašanje zate.
Mi smo že skoraj rezervirali apartma v kraju Slatine, pa me zanima ali so plaže primerne za otroke (1,3,4 letniki) – ali je mivka, kamenčki, skale, beton,… Na slikah, ki sem jih našla na internetu je morje precej razburkano. Kako je s tem? Kako je s senco?

Poleg tega me tudi zanima ali je most na otok slučajno plačljiv in koliko časa okvirno ste potovali?

Kakšna je restavracija (oz. če jih je več) ali je v kraju trgovina, kakšne so možnosti za sprehod z vozički…

Saj vem, naštela sem precej stvari. Če boš odgovorila vsaj na kakšnega ti bom hvaležna.

Simona

Tisti most s Trogirja na otok Čiovo je zastonj!
Mi smo potovali 7 ur, vendar smo šli sredi sezone, tako da je bila precejšnja gužva, pa tudi na poti so bile neke nesreče, tako, da bi vi morali ob normalnih pogojih prej priti, je pa tudi odvisno iz katerga predela iz Slo. ste!
Kar se tiče plaž, mi smo imeli razerviran “plac” v takem apartmaju, da je imel plažo takoj pred hišo! No, naša plaža je bila delno betonska, delno pa manjši kamenčki ( ni problema za iti v vodo )!
Sence pri nas ni bilo ( obvezen senčnik ).
Morje je bilo od časa do časa precej razburkano-predvsem popoldne!
Ja, tam kjer smo mi bili je bila neka trgovina ( kruh, časopis-vse osnovne zadeve ), je bilo tudi nekaj gostiln ( bolj picerij ), pa tudi naprej od Slatin ( se ne spomnim imena vasi ) so imeli pekarno, pa tudi neko gostilno!
Kar se tiče sprehodov smo bli omejeni na pot ob obali ( ni za kakšne vozičke ali pa kaj podobnega),druga pa je bila direkt ob cesti ( malo nevarno)

Pozdrav!

Nuša

Nuša najlepše se ti zahvaljujem za vse informacije.

Lp Simona

Nuša, lepo si odgovorila na Simonino vprasanje, tako, da sem izvedela nekaj osnovnih podatkov o Ciovu. Hvala. Torej je na Čiovu kar lepo. Sem sicer slisala, da je v blizini ladjedelnica in da je potem tam umazana voda. Kako pa je bilo s pitno vodo? Na forumu sem brala, da je večkrat zmanjkalo vode.

Ok, ce pa me bo se kaj zanimalo, pa te bom vprasala!

LP!

Neja

Ja, ladjedelnica je res tam, vendar je desno od mostu ( tistega mistu,ki povezuje Trogir in Čiovo), tako da na našem koncu voda ni bila onesanažena, res pa je, da se nismo hodili drugam kopat!
Ja, sm jaz tudi nekaj slišala, da je nekaterim vode zmanjkovalo-nam je ni!

LP

Nuša

Lep pozdrav!

Mene pa zanimajo informacije za otok Ciovo-Okrug Gornji. Tja nameravam letos na morje. Kako je tam? Je lepo? Pa tudi jaz sem nekaj slisala glede zmanjkovanja pitne vode. Kako je s tem?

LP!

Sanja

Moram priznati, da tam nismo bili, žal!
Mi smo bolj taki, da potrebujemo samo apartma in plažo direkt spodaj,in trgovino blizu, tako da za okolico ne vem…

LP

Nuša

Travel shop na Nazorjevi 5 v Lju ima precej zaklupjenih apartmajev na Čiovu.

lp !

New Report

Close