Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice trogir-otok čiovo

trogir-otok čiovo

Pozdravljeni!
Letos smo se z družino odločli dopustovat v okolici Trogirja ali otok čiovo! Pa me zanima če je kdo že bil in izkušnje in predlogi glede na to da imamo dvoletnika!?
Hvala

Kaj bi rada vedela?

_________________ [sub]Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno[/sub]

Kje je dobra lokacija plaze za otroka ,malo dogajanja kateri kraj je boljsi saj sem vidla da ima otok kar nekaj naselij!?

Za plaže ti ne znam svetovat, si pa me s svojim postom spomnila na naše dopustovanje v kaštel štafiliču. Prvi večer smo šli v mesto Trogir in potem vsak dan do konca dopusta tudi. Trogir je meni dale, daleč najlepše mesto v Dalmaciji. Zaljubila sem se v to mesto. Ljudje so taakoo prijazni, ustrežljivi. Žal smo se po 6 letih dopustovanja v kaštelu naveličali in smo spremenili lokacijo. Ampak, če se peljemo mimo, gremo vedno na en obhod mesta Trogir. Uživajte na dopustu

Čiovo poznam zelo dobro, čudovito je tam ima, pa kar nekaj pomanjkljivosti.

Prva je, da se voziš koloni preko mosta iz Trogirja tudi po pol ure in več za 500 metrov. V sezoni je to stalnica.

Če zaviješ levo ko prideš preko mostu, proti naseljem Arbanija, Slatine, so hiše z apartmaji vse na eni strani ceste, plaža je pri vseh preko ceste.
Avtomobili ti ponekod dobesedno vozijo nad glavo.
Cesta nima pločnika. Senca je a ponekod bolj redka.
Morje je čudovito, odpira se ti pogled od Trogirja preko Kaštelov do Splita.
Mi smo se hodili kopati na plažo pri kamnolomu, cca 4 km od kraja Slatine, čudovita plaža, tudi za otroke, točno nasproti hriba Marjan pri Splitu. Za kamnolom bo ti vedel vsak domačin povedati, voziš ob morju, ne moreš zgrešiti. Je pa pot zadnji kilometer brez asfalta. med vikendi je gneča, med tednom pa še kar gre. Imajo tudi bife na plaži, izposojo senčnikov in ležalnikov.

Na drugi strani če greš desno ko prideš preko mostu je kmalu kopališče urejeno, primerno za majhne otroke.
Je pa to stran otoka proti Okrugu bolj skalnata, manj primerna za dvoletnika.

Zvečer pa je najboljše iti kar v Trogir, tam vsaj kaj dogaja.

Tukaj sem bil jaz in se mi zdi kar v redu. Na plaži je tudi nekaj sence.
https://www.google.com/maps/@43.5055172,16.3214011,221m/data=!3m1!1e3

Na kakšno agencijo v Trogir pošlji, da bi rada max 150 m od tu.
Moja soseda je šla po priporočilu in je rekla, da je bil eden lepših dopustov.

https://www.google.com/maps/@43.4891711,16.3701017,2243m/data=!3m1!1e3
,
Se vidi kamnolom desno, levo kraj Slatine, plaža čudovita, no plaža ob glavni cesti meni pač ni legla

No ta plaža mi je čudovita na Čiovu. Preko je Split.

https://www.google.com/maps/@43.488673,16.372997,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s18825790!2e1!3e10

Priporočam v Trogirju apartma okoli plaže Pantan. Če greste pa na otoku, se lahko pa v Trogir vozite tudi z ladjico, je poceni in manj stresno kot z avtom. Je pa Trogir zelo lepo mesto, kot je že ena omenila daleč najlepše mesto v Dalmaciji. Je pa tudi drago, v povprečju tudi za 20%. Naprimer, Laško v Baški vodi 16 kun, v Trogirju na rivi pa 23.

takole: mijo.bojcic@st.t-com.hr
mi smo v 14 dneh avto uporabili le 1x, ostalo smo imeli s seboj kolo. Z ladjico lahko greste na izlet npr. v Split.

Mi smo ze parkrat bili na severu otoka v kraju Okrug Donji-meni lepsi del, resda plaza skalnata sicer, razen dveh, kjer je pesek. Moja dva otroka sta vedno uzivala. Dogaja pa se kaj tudi v Okrugu Gornjem in pa Trogirju, samo z avtom tam v glavni sezoni je joj.
Je pa lep tudi del otoka proti odprtem morju-res cista voda….

Trogir je prekrasen, smo se ravno vrnili od tam. Apartma smo imeli 15 minut peš hoje stran od centra, tako da avta nismo rabili. V bližini sta dve plaži, smo se pa peljali tudi na Okrug Gornji, kjer dogaja na polno, še posebej otrokom, plaža lepa. Je pa z avtom res problem, ker je gneča čez most na Čiovo, tako da zvečer to ni praktično, je bolje z ladjico.

Danes sem ravno rezervirala apartma v kraju Slatine,pol pa kar bo pa bo! Bomo videli!
Hvala za predloge!

New Report

Close