TROJANSKI KONJ NA ZUNANJEM 1 TB DISKU
Hej.
Pri prijateljici sem si okužila zunanji dis z omenjenim virusom, njej ni škodoval v smislu da bi izbrisal ji datoteke.
Sedaj me zanima aj naj naredim, naj skeniram disk naj ”izbirisem” virus ali ga premaknem v virusni zabojnik?
Se zna zgodit da se mi vse daotetee na disku izbrišejo?
Namreč rada bi dala te datoteke drugam in potem se nekak znebila virusa..ampa me skrbi da bom s tem dejanjem okužila tudi drug računalnik..
skratka, HELP!
HVALA
Pa kaj ne razumeš, preberi kakšno skrpucalo si napisala. Disk skeniraj ime trojanca ali virusa vpiši v google in boš videla kakšne probleme so imeli drugi. Lahko napišeš tudi “remove tool”
in ime trojanca, mogoče je pa na netu odstranitveno orodje in bo še najlažje tako. Lahko ga pa zbrišeš ali daš v karanteno in pozabiš na njega, mogoče pa AV blefira. Zbrisalo se ti naj ne bi
nič. lahko pa ti onemogoči dostop, nikakor pa ne seliti datoteke na pc.
Zaznal mi je 3 okuzene datoteke in sicer en komad, eno wma zapisljivo vsebino in exe.
Pri komadu je zaznan virus: WMA.Wimad [drp]. Pri exe pa: win32.Carberp (trj) -trojanski predvidevam?
Nebodigatreba – ja, spada pod drugo temo tudi to da mi na laptopu ne prijema K in vcasih prime vcasih ne! Da bi pa zato uporabljala tipkovnico na zaslonu..na-ahh.
Hvala za nasvet, tocno tako sem na koncu naredila,sedaj mi pa ob ponovnem zagonu skenira laptop.. Bo pa kar trajalo namrec v pol ure le par procentou je preskeniralo :/