Trpinčenje med mladimi-trenja
Saj v reklami za Trenja je prikazan odlomek iz filmčka. Mene je kar groza ko ga vidim, bogi tisti fant, ko so se izživljali nad njim, ful je ponižujoč prizor, mene boli srce, pa ga sploh ne poznam.
Ko sem bila jaz v ene 2. razredu oš., torej nekje 20 let nazaj, smo imeli v razredu enega sošolca, ki je bil včasih mal zatežen. Ampak v primerjavi s tem, kar se danes dogaja dnevno po šolah, je bil “naš težak” vzoren učenec, tisto ni bilo nič v primerjavi z današnjimi barabammi. No in očitno je en sošolec doma povedal da mu teži in je po pouku, ko smo bili v podaljšanem bivanju fotr od unga ta druzga (žrtve), prišel v razred, nabil težaka do krvi in to v pričo učiteljice in celega razreda, pa ni bilo nobenega haloja, samo mulc je potem malo bolj pazil kaj počne. Ne odobravam nasilja z nobene strani, samo včasih so odrasli še imeli avtoriteto, zdaj so pa froci tok zaščiteni, da jim nihče nič ne more. Če bi se tak incident zgodil v današnjem času, bi bil ta oče že pred sodnikom. Zato je pa mularija zbezljala in si dovolijo dobesedno vse. Kaj bo pa čez nekaj let, ko bo ta generacija odrasla? Že zdaj so taki, takrat bodo imeli pa še več moči. Saj v Ameriki so bili verjetno pred desetletji na taki stopnji kot smo mi zdaj, zdaj se pa stalno streljajo po šolah in službah. Če koga zanima, kako bo pri nas čez nekaj let, naj si pogleda Ameriko, po šolah imajo na vhodih policaje, varnostnike in vsi morajo čez detektor kovin. Pa še se zgodijo pomori.
kaj nisi gledala preverjeno v torek, najbrž bo isto.
samo jaz se več ne čudim da to počno najstniki, ko pa se pri nas to dogaja že v 1. razredu. otrok pove, da so jo v šoli tepli, jo vprašam kdo, sošolci, pa jo vprašam kaj je rekla učiteljica, nič, pa jo vprašam če ji je povedala ali kaj, pa mi reče da ja in da ji včashi reče naj neha tožit!!!? seveda sem takoj rekla učiteljici da tako pa ne gre, da se mi otrok doma joče da je bil v šoli tepen in da tega ne odobravam, da razumem da se skregajo, pa tudi kaj je po nesereči ampak otrok se brez razloga ne joče. do sedaj sem ji govorila da je nihče ne sme tepsti in da ona tudi ne sme tepsti, da mora povedat, če jo kdo udari, sedaj pa bi ji najraje rekla da naj pošteno udari nazaj.
se strinjam z werbungen
take oddaje in zgolj moralistično lapanje evergreen strokovnjakov za čvekalno mizo, ne bo rešilo ničesar v realnem življenju
noben pa se ne vpraša, če niso ti evergreen strokovnjaki in njihova brezprizivna strokovnost, vir vsega zla
v končni fazi so ti strokovnjaki sodelovali pri postavljanju sistema skupaj z gabrom
Pamži so do konca nevzgojeni. Saj jim nihče od odraslih ni avtoriteta. Če jih ne znate kdaj vžgati po riti, ampak jih vzgajate s psihičnim nasiljem (zapiranje v sobo, nič risank, ko so majhni) me ne čudi, da se potem, ko malce odrastejo, na tak način izživljajo nad sovrstniki. Prav čudno, da nihče od brihtnežev tega še ni poštudiral.
TAKO JE, NAJ VAM BO JASNO ŽE ENKRAT ZA VSELEJ. ČE JE OTROK VZGOJEN KOT MORA BITI, MU NIKOLI NITI NA MISEL NE BO HODILO KAJ TAKEGA! DA SE OTROKA ZAČNE VZGAJAT ŽE OD MALEGA, PA TUDI ENI NE VESTE.
dOKLER BO SVET STREMEL KOT STREMI, DA NI NOBENEGA SPOŠTOVANJA VEČ MED LJUDMI, NOBENIH VREDNOT VEČ, DA LJUDJE ŽIVIJO EN MIMO DRUGEGA, DA SE STARŠI SPLOH VEČ NE ZAVEDAJO SVJIH ODGOVORNOSTI IN NALOG DO SVOJIH OTROK, JIH DELAJO KAR TAKO, DA BODO PAČ FAMILIJE…LEPO VAS PROSIM NO, LE KAKO NAJ NATO OTROK ZRASTE V NEKAJ NORMALNEGA??? OTROK VSE TO VIDI IN ČE ŠE DOMA NI VZGOJE, SE ČUDIM, DA IZ NETA, TV IN OSTALIH BEDARIJ NE RATA ŠE KAKŠEN HUJŠI STVOR.
vPRAŠAM VAS, KOLIKO STARŠEV KONTROLIRA, KAJ GLEDA NJIHOV OTROK PO TV, NETU IN DRUGJE, PA LETA NISO VAŽNA??? KOLIKO??? mALO, SIGURNO, SPLOH KO JE OTROK VEČJI, SAM DA JE MIR, MU DOVOLIMO VSE, NAJ BRSKA PO NETU…NAS NE ZANIMA KAJ GLEDA ANE, NO MENE ŽE IN MOJ OTROK NIKOLI NA NETU NI BREZ KONTROLE, KAR BI MORALO BITI POVSOD. pOGOVOR IN VZGOJA JE ENO, PRILIKE PA SOD RUGO, ČE MIKAJO NAS ODRASLE, KAKO NE BODO OTROKA, TOREJ GA ZAMIKA NEKAJ, VE, DA TO NE SME, MISLI SI SAMO MALO BOM IN JE NOTRI V NEKI SVINJARIJI, IN ČE TEGA NE OPAZIŠ ŠE TI KOT STARŠ IN JE TU NOČNA MORA.
dRAGI STARŠI, SAMO vi, IZKLJUČNO VI, STE KRIVI ZA VZGOJO SVOJIH OTROK, NI ŠOLA TISTA, KI BO VZGAJALA VAŠEGA OTROKA, KAJTI DO ŠOLE, MORA BITI VAŠ OTROK ŽE VZGOJEN, NATO SE TO LE ŠE OBLIKUJE IN DOGRAJUJE IN TAKRAT TO DELAMO Z ŠOLO SKUPAJ. NAJPREJ PA STE VI IN ČE VI ODPOVESTE, PA PO ŠOLAH NATO STRAŠIJO OTROCI KOT SO BILI OPISANI V PRIMERIH, ŽALOST JA! ŠE VEČ SRAMOTA IN TAKIM STARŠEM BI OTROKE TAKOJ VZELA IN ČAO. iTAK SO PONAVADI TAKI OTROCI PREPUŠČENI SAMI SEBI, SVOJEMU SVETU, NETU, TV, ULICI, BANDAM…STARŠI SPLOH NE VEDO, DA IMAJO OTROKE, VPRAŠAJTE PO ŠOLAH, ČE NE VERJAMETE MENI.
Veliko se da narediti in tiste, ki to zanikate, same tiščite glavo v pesek. Res super je samo iskati krivce in jamrati, kam gre ta svet in mladina. Težje pa je poiskati konstruktivne rešitve in kaj kaj konkretnega tudi storiti, kajne?
Moj 10-letni nečak je bil tudi žrtev enega fanta v šoli. Pa je povedal mami, ta je šla do učiteljice in ravnateljice, zahtevala ukrepe, in trpinčenje se je takoj nehalo.
Ogromno se da storiti, samo tiho ne smemo biti (še najmanj otroci in starši) in zahtevati je treba stroge in takojšnje ukrepe od pristojnih (v šoli je to ravnatelj, v hujših primerih pa tudi policija)!
BRAVO !!!
Zaradi tega, ker mi ni vseeno kakšen je in bo moj otrok sem se odrekla svoji karieri, pustila službo, in sedaj se posvečam izključno materinstvu, vzgoji in gospodinjstvu.
Materialne dobrine mi ne igrajo v življenju več nobene vloge, glavno vlogo v mojem življenju ima moj sin, ki odrašča.
Zaradi tega, ker sem doma ne potrebuje računalniških igric, redko kdaj se spomni in prižge računalnik, televizijo gleda le ob koncu tedna dopoldan preden vstane.
Z njim se veliko pogovarjam, pogovarjava se tudi o nasilju v šolah in kako se naj obnaša v kolikor ga kdo napade. Prepričana sem, da, ker je vzgojen,
nikoli ne bo izvajal terorja nad vrstniki, zaveda se kaj je prav in kaj ne.
Včeraj, ko smo gledali Trenja, sem močno jokala, ko sem videla te krute in neopisljive posnetke.
Prepričana sem, da take stvari ne delajo otroci, katerih starši se z njimi pogovarjajo in imajo čas za njih.
To delajo lahko le otroci, ki jih vzgaja ulica.
Če ne bi ostala doma, bi bil moj otrok SAM do osmih zvečer, ko sva z možem prihajala iz službe. Kakšna kvantiteta bi potem bila to?
Če bi moj delavnik trajal do 14-ih ali 15-ih bi tudi jaz hodila v službo. Takih služb danes ni, če nimaš vez.
Drugače je, če si ti v službi in imaš doma nekoga, ki skrbi za tvojega otroka, ko te ni, mu skuha, opere, ga pelje na sprehod….večina otrok ima babice in dedke, moj jih žal nima…
Moj otrok ima na celem svetu le mamico in očka in nikogar več.
Upam, da sedaj razumeš.
Najprej je bilo pri nas enako kot pri zt, potem je pa mama trkala na nekaj vrat v soli, pa ni bilo uspeha. Potem se je zgodilo, da je mama izven sole srecala falota, ki terorizira njenega naslednika. In je mama snela malega terorista (vsaj 5 let starejsega od maminega soncka) s kolesa in mu napela kozjih molitvic. Nazaj je dobila nekaj socnih psovk, ampak mulcek ima zdaj v soli mir.
Ob podobnem dohajanju v soli, bi spet potrkala na nekaj vrat, v kolikor se pa v nekaj dneh ne bi resili tezav, bi sla direktno do malega nasilneza in mu napela nekaj krepkih.
Meni otrok, ko mu recem, naj udari nazaj in naj se brani, odgovori da ne more, ker ce koga udari, potem to boli. In uciteljica, ravnateljica in psihologinja recejo, jah, saj ima prav. Ma, f*** in prav, ce potem drugi z lahkoto izvajajo teror nad njim! Se strinjam, da se mora otrok postavit zase, ampak ko gre pa to cez meje in ko nihce ne ukrepa, naj pa vsak stars zasciti svojega naslednika in svojega soncka!
ja le da je ta falot vrstnik mojega sončka – sošolec in ni le eden. par falotov cel razred nervira, ne ko je v razredu učitelj, ko gredo učitelji ven.
sem pa rekla mojemu sončku, da mi mora povedat sproti, tudi če je povedala kateri učiteljici in bi naj bila stvar rešena. in ja, vsaki dan jo zaslišujem.