Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Trst-London-Dublin za 9 dni!

Trst-London-Dublin za 9 dni!

Servus…

Imam prijatelja v Dublinu, ki me že več kot leto dni vabi, da naj ga obiščem. Ker za letos še nisem imel splaniran dopust sem končno sklenil, da se podam na pot in ga obiščem. On je Francoz, ki na Irskem samo dela in ker velikokrat potuje v Francijo mi je priporočil poceni letelskega prevoznka Ryanair, s katerim tudi on potuje in do sedaj ni imel tažv.

Tja potujem 29. Maja (sreda), nazaj se bom pa vrnil 7. junija (petek). Do sedaj imam splanirano sledeče (skupaj s cenami za vašo informacijo):
– Litija->Ljubljana (29.05.2002). Sem iz okolice Litije, kar je blizu Ljubljane tako da s tem ne bo težav. V Ljubljano me bo peljal brat, ker ne mislim pustiti avtomobila v Ljubljani za več kot en teden. Cena: brezplačno ;), ker me pelje brat.
– Ljubljana->Trst (29.05.2002). Hitri vlak. Vozni red: 3.20 ali 7.55. Cena povratne vozovnice, ki velja 2 meseca 8.784 SIT. Na kateri vlak bom šel še ne vem, ker ne vem kako hitro bom prišel na letališče.
– Trst->Letališče (29.05.2002). Tu je še precej motno, ker ne vem kako točno bom prišel do tja. Letališče je precej oddaljeno (baje). Trsta ne poznam. Kot vidim imam dve možnosti. Taksi ali avtobus. Taksi je predrag, tako da sem bolj za avtobus. Najti moram torej avtobosno postajo(http://www.aeroporto.fvg.it/aeroporto/slovenko/aeroporto/apt.htm). Tu imam nekaj vprašanj. Poglej na dnu teksta.
– Trst->London Stansted (29.05.2002). Vse letalske karte imam že kupljene! Iz Trsta v Londol leti samo enkrat na dan in sicer po novem voznem redu ob 15:00 in prispe na letališče Stansted ob 16.05 (-1 ura časovne razlike!). Cena povratne vozovnice za ta let me je koštala skupaj s taksami 91.80€.
– London Stansted->London center (29.05.2002). Tu me bo prijatelj pričakal. Sam bo priletel iz Dublina eno ure pred mano. Od tu greva z vlakom ali avtobusom do centra Londona, kjer se bova prijavila v hotel. Kateri hotel še ne veva. V Londonu prespiva dve noči, čas podnevi pa porabiva za ogled Londona. Sicer imava časa samo slaba dva dneva ampak mene bolj zanima Dublin kot pa London.
– London Stansted->Dublin (31.05.2002). Tudi že kupljene vozovnice preko Ryanaira. Cena povratne vozovnice me je koštala s taksami 101.85 GBP (funti!), kar je precej več kot Trst->London ampak še vedno veliko ceneje kot Brnik->London.
– Dublin (31.05.2002->07.06.2002). Prespal bom pri njemu d njegovem stanovanju, kjer ima dve spalnice, tako da hotel tu odpade. Kaj bova delala še ne vem, bom pa celotno vodenje prepustil njemu. Sigurn sem le to, da bova najela avto in se vozila po podeželju ter poskušala ujeti kakšnega Irskega škrata :o)
– Dublin->London->Trst Stansted (07.06.2002). S prijateljem se posloviva na letališču v Dublino nato sam letim do Stansteda. Direknto za tem letom letim še nazaj do Trsta.
– Trst->Ljubljana (07.06.2002). Iz letališča moram priti na železniško postajo. V Ljubljano pridem enkrat zvečer. Če bo kakšen vlak se peljem do Litije z vlakom, če ne pride nekdo pome v Ljubljano.
The End.

Koliko me bo vse skupaj koštalo? Pa poglejmo:
– Vozovnice:
a) LjubljanaLitija……………………………….8.784 SIT
b) TrstLondon…………………………………20.500 SIT
c) LondonDublin………………………………37.000 SIT
d) Vlak StanstedLondon center………….10.000 SIT?
e) Mestni potniški promet London in Dublin.10.000 SIT?
– Nastanitev
a) London hotel dve nočitvi……………………..20.000 SIT?
b) Dublin pri prijatelju……………………………..2x na dan Guinness 😉
c) Hrana in pijača 9 dni……………………………40.000 SIT?
– Ostalo rent-a-car,……………………………………50.000 SIT?

Vse skupaj recimo, da 200.000 SIT. Imam službo in tudi preveč škrt nisem, tako da bo tole kar v redu cena zame.

Tako nekako sem si zamislil. Če ima kdo kakšen komentar ali pa bi mi rad svetoval drugače naj izvoli.

Imam pa še precej vprašanj:
1. Trst, železniška postaja. Kako odaljena je avtobusna postaja? Ali naj se raje peljem do letališča s taksijem? Kako oddaljeno je letališče?
2. London. Kateri hotel? Lahko imava skupno sobo ampak morajo biti ločene postelje (twin room?). Hotel naj bo nekje v centru ali vsaj blizu le tega.
3. Denar. Imam namen kamorkoli grem plačevati s mojo plačino kartico (Eurocard), za katero bom nastavil precej limita. Ker pa se ne bo dalo povsod plačavati z njo bom rabil tudi gotovino. Za Irsko ne vidim težav, ker uporabljajo samo Evre. Kaj pa London? Se lahko v Londonu plačuje z Evri, ali moram kupiti še britanske funte?
4. Vreme? Kakšno vreme lahko pričakujem konec maja v Londonu ali Dublinu? Dež? Prijatelj pravi, da živi blizu morja, ki pa je premrzlo za kopanje.
5. Visa. Ali potrebujem viso za Anglijo in Irsko ali bo dovolj samo nov potni list (ga že imam)?
6. … Toliko vprašanj sem imel v glavi pa se sedaj ne spomnin nobenega več :/ Dovolj bo.

Komaj čakam na 29. maja!!!

Lp Andrej

Žel. postaja v Trstu je takoj zraven avtobusne. Pejdi z avtobusom do letališča, taxi je predrag. Do letališča je pribl 45 min, al celo sam pol ure, ne vem vec tocno.
Po londonu je ogromno hostlov ki imajo sobe za 2, za pribl 20 do 30 funtov na noč.

Čao!
Jaz pa na žalost nimam zate odgovora ampak vprašanje. Junija letim iz Trsta v London ( do Trsta me bosta – upam peljala starša ali prijatelji), vendar pa še nimam vozovnice in me zanima kako si ti rezerviral svojo?
Že v naprej hvala za odgovor, Kris iz Zagorja

Karto rezerviras na www. ryanair.com

Zivjo,

1. Viza : ne bo proble ce ti je prijatelj napisal priporocilno pismo, ce pa ti ni moras tocno povedat kje bos prespal in pokazat da imas dovolj denarja. no mogoce pa bos imel sreco a te bodo na lepe ucke spustili naprej. Dav moja prijatelja so celo zdravnisko pregledali. No upam da se tebi to ne bo zgodilo ker sta reka da jima ni bilo lih prijetno.
2. Avtobus do letalisca v Trstu najbolje za vzames avtobus do letalisca. Z avtom od Trsta do letalisca je 20 min torej z avtobusom bo malo vec. Reci “un biglieto per aeroporto di Trieste”, to si zapisi na papircek in na avtobusni pokazi prodajacu na okencu
3. V Londonu ne bos mogel placat z evri in vedi da je menjava evrov zelo slaba za 100 EUR dobis 57 funtov ali se kaksen fun manj. zato menjaj pri nas ki dobis okoli 61 funtov
4. Hoteli v Londonu so dragi kar tvoj frend mora vedeti. najceneje bo hostel ki pride priblizno od 17 do 25 na osebo v skupni sobi (6-8 oseb). Hostle lahko najdes na netu in jim direktn pises vpisi Londo: Hstels ali Youth hostel Drugace so sobe za eno noc od 60 pa do 150 ai se vec, odvisno kje si. Bolj ko si blizje centra vec placas 🙂

Ce imas se kaksno vprasanje pa mi lahko pises na [email protected]

Jaz pa imam v planu cez poletje najet hiso in iscem sostanovalce. No ce koga poznas mu daj moj mail Lep pozdrav in veliko srece 🙂

hoj na net in vpisi cheap flight Srecno

New Report

Close