Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Tudi jaz želim napisati knjigo

Tudi jaz želim napisati knjigo

Že dolgo časa razmišljam o tem, da bi napisala knjigo, saj uživam v pisanju in tudi raziskovanju. Ogromno zamisli, misli in povedi sem že zapisala. Napisala bi knjigo o depresiji, s katero sem se borila celih 10 let, o doživljanju in socialnih posledicah depresije ter o vzvodih, ki so me do tega pripeljali, o načinin spopadanja, ki so mi pri tem pomagali … Šlo je pravzaprav za depresijo v adolescenci. Zdaj lahko rečem, da se mi je kvaliteta življenja izboljšala za 100 % in uživam v vsakem trenutku življenaj, tudi s težavami se spopadam veliko bolj učinkovito.

Ob tem pa se mi porajajo dvomi …

Bo moje delo verodostojno, glede na to, da nisem iz psihološke stroke in glede na to, da so vzroki in načini reševanja depresije zelo različni?

Glede na to, da se sam že več let spopadam z depresijo (in sem prav tako v adolescenci), lahko rečem, da bi vsekakor našla svojo bazo bralcev. Sam bi takšno knjigo z veseljem prebral in bi me osebne izkušnje “bolnika” precej bolj zanimale kot besedila psihološke stroke. O depresiji sem sam prebral tako rekoč že celoten internet, a se nasveti ponavljajo, čudežnega zdravila pa ni, saj gre v končni fazi za preoblikovanje miselnih procesov. Že dalj časa iščem kakšno osebnoizpovedno knjigo na to temo. Tako da le pogumno naprej, kdor ne poskusi, nikoli ne bo vedel. V najslabšem primeru boš knjigo lahko brezplačno predstavila na spletu, kjer bo marsikomu koristila.

Lp

Piši, če se ti zdi, da je to zate dobro (da ne postane obveznost ali celo muka), in če ob tem uživaš.
Logično je, da boš kot bolnica depresijo predstavila skozi take oči, ne pa skozi oči psihiatrične in psihoterapevtske stroke.
O knjigi Renate Ažman: Depra se je kar precej govorilo.
http://www.depra.si/datoteke/jana_renata.pdf

Kidpoker, si bral knjige Sanje Rozman? Meni so zelo pomagale pri spopadanju z lastno depro in pri preoblikovanju miselnih vzorcev, kot praviš, oziroma risanju novih zemljevidov sveta. Zlasti Umirjenost in Zaljubljeni v sanje.

Hvala vama za vajino mnenje 🙂 Moj glavni namen pisanja pa ni izdaja knjige – tudi, če ne bo nikoli izdana – saj v pisanju uživam, temveč prispevati delček k pomoči ljudem v depresiji. Tudi sama sem prebrala ogromno o depresiji v strokovnih knjigah in člankih, pa mi je to bore malo pomagalo, čeprav mi je razsvetlilo razumevanje depresije.

Kaj ti je najbolj pomagalo?

Lp
G.

New Report

Close