TUDI TO JE ŽIVLJENJE!!!!!!
Ne vem, če sem se obrnil na pravi naslov. Zaradi očeta alkoholika sem zapustil z družino naš dom, ker so se vrstili psihični, nazadnje celo fizični napadi na nas. To sem storil predvsem,da bi zaščitil svojo družino. S starši smo leta nazaj sklenili in overili doživljenjsko pogodbo o preživljanju( oče prejema pokojnino). V tem času pa mi je umrla mama in njen del je avtomatično pripadel meni. Vse je bilo O.K. dokler se ni pojavila tretja oseba – očetova ljubica, ki je vse posredno ali neposredno začela spreminjati naš ritem življenja. Kar naenkrat za mojega očeta ni bilo več dobro nič kar sva z ženo naredila v hiši ali okoli hiše. Največ sovraštva je uperil v mojo ženo, ker si je vcepil v glavo, da če ne bi jaz bil oženjen, bi lahko njegova ljubica živela pri nas. Živeli smo namreč v skupnem gospodinjstvu. Na željo mojega očeta sva namreč z ženo pred leti opustila adaptacijo mansarde in začela vlagati v obstoječe stanovanje. Zaradi njegove želje po ponovni poroki smo se celo dogovorili, da nadaljujeva z prvotnim načrtom – ustvariti ločeno gospodinjstvo… Ampak tudi to za njega ali njo??? ni bilo v redu. Pritiski so se večali in večali, dokler ni oče alkoholiziran grozil, da nas bo pobil. Očitno se mi je zdelo, da si nekdo želi sam živeti v hiši, brez “nadležnih sostanovalcev”. Zapustiti smo morali naš dom in se začasno nastaniti pri sorodnikih. Z njim si ne predstavljam več življenja pod isto streho zaradi vse bolj nasilnega obnašanja.
Zanima me le če lahko on izpodbija sklenjeno pogodbo zaradi svoje ljubice? Koliko pravic ima ona, kot tretja oseba? Ali sem ostal brez doma le začasno ali pa se zna zgoditi, da tudi trajno? Prosim za pojasnilo kaj se utegne zgoditi. Že vnaprej se Vam zahvaljujem in prosim, da pisma ne objavite v celoti. HVALA