Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tudi vi stikate ko ste na obisku?

Tudi vi stikate ko ste na obisku?

K možu je prišel znanec, sicer tudi jaz ga bežno poznam. Z njim njegova nova partnerka, smo se prvič videli. Smo se imeli lepo, nekaj piknili in popili. Nato me ona vpraša če gre lahko na stranišče. Ji pokažem kje je wc. Pride nazaj in me sprašuje, kje sem kupila neko kremo, neko maskaro, šminko .. niti ne vem točno kaj. Avtomatično odgovorim in v tistem trenutku nič posebnega ne mislim. Čez čas, ko sta šla, grem v kopalnico in takrat me spreleti – jaz imam vso kozmetiko v omaricah in predalih! Kar ostala sem! To pomeni, da mi je odpirala omare in predale!?! Vi tudi tako počnete na obiskih? Povejte!

Ne, ne stikam. Opažam pa, da to nekateri drugi delajo. Pa me pretirano ne moti, sploh če so to kuhinjski pripomočki in če se dotičns oseba pri meni hoče lotiti kakega dela 🙂

Kaj takega mi sploh na misel ne pride. Ne razumem, kaj takim neotesancem špila v glavi.

Zaradi takih smo hiso projektorali tako, da imamo veliko “ižo” v kateri je koticek z mizo vse je obuto v ploscice. Obiski stopijo obuti skozi vhodna vrata se vsedejo k mizi. Kuhinja za skuhat kavo in naredit kaj za pod zob je na eno stran, wc za goste kjer ni drugega kot skoljka in umivalnik pa na drugo stran. Tako mi gostje ne hodijo in ne stikajo po hisi.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1686, 09.11.2024 ob 22:55

K možu je prišel znanec, sicer tudi jaz ga bežno poznam. Z njim njegova nova partnerka, smo se prvič videli. Smo se imeli lepo, nekaj piknili in popili. Nato me ona vpraša če gre lahko na stranišče. Ji pokažem kje je wc. Pride nazaj in me sprašuje, kje sem kupila neko kremo, neko maskaro, šminko .. niti ne vem točno kaj. Avtomatično odgovorim in v tistem trenutku nič posebnega ne mislim. Čez čas, ko sta šla, grem v kopalnico in takrat me spreleti – jaz imam vso kozmetiko v omaricah in predalih! Kar ostala sem! To pomeni, da mi je odpirala omare in predale!?! Vi tudi tako počnete na obiskih? Povejte!

Na pamet mi ne pride!! Se mi je pa že zgodilo, da je ena na obisku odprla zaprta vrata sobe, na moj šokiran pogled pa se je nasmehnila. Rekli si potem glede tega nisva nič. Sem bila v šoku..

Ena moja sestricna je stikala ze kot otrok, tam pri 6, 7 letih in se mi je ze takrat zdelo to zdelo zelo grdo. Vse predale je odprla, vsa vrat in vse pregledala. Zraven je bila vsakic njena sestra, ki pa tega nikoli ni pocela.  Mogoce je ta sestricna prisla k vam na obisk.

Ne stikam, pa me res ne moti, če kdo pri meni malo “poštafna”. Tudi če bi mi kdo kaj mannšega vzel, ne bi opazila :)) Eni imajo tako bolezen pač, pa so sicer dobri ljudje.. ne komplicirajte si življenna! Srečno!

Ja seveda. Znanka bi kar samo sebe zafrknila z butastim vprašanjem o stvareh, ki so bile v predalu. Kako butaste zgodbe pišete, da te srat prime.

Na obiske nerada hodim. Rada grem le k sestri, a tudi to bolj poredko. Kaj ima kdo kje, me ne zanima.  Če bi meni stikali, bi vprašala (vpričo vseh) kaj točno je dotična oseba iskala in da ji grem pomagat. Jasno, ti bi bili zadnjič pri meni. Radovednih ljudi ne prenašam. Pravzaprav, se mi kar malo smilijo.

Mi imamo mini kamero in vse posnamemo kar vidimo pri drugih doma. Objavimo na FB . Tud vaše krvave menstrualne hlačke polne sperme

Zato, 09.11.2024 ob 23:44

Zaradi takih smo hiso projektorali tako, da imamo veliko “ižo” v kateri je koticek z mizo vse je obuto v ploscice. Obiski stopijo obuti skozi vhodna vrata se vsedejo k mizi. Kuhinja za skuhat kavo in naredit kaj za pod zob je na eno stran, wc za goste kjer ni drugega kot skoljka in umivalnik pa na drugo stran. Tako mi gostje ne hodijo in ne stikajo po hisi.

Bravo !

Spet, 10.11.2024 ob 06:48

Ja seveda. Znanka bi kar samo sebe zafrknila z butastim vprašanjem o stvareh, ki so bile v predalu. Kako butaste zgodbe pišete, da te srat prime.

Ne boš verjela, tudi taki ljudje obstajajo. Precej kratke pameti so.

Nekateri stikajo že kot otroci in jim to ostane za zmeraj. Nekateri nikoli. Po mojih opažanjih to niti ni povezano z vzgojo, sicer se ne bi v tej navadi razlikovali sorojenci.
Jasno, da drug drugega ne razumejo.
Stikalcem se zdi normalno, da morajo videti, kaj kdo ima in običajno rečejo, da saj ne mislijo nič ukrasti, če jih zasačiš. Nestikalcem se zdi tako ravnanje nesramno.
Je pa dokazana povezava med navado stikanja in vtikanja v tuje zadeve, vsaj tako trdi psihologija. Zato taki “komentatorji” tudi ne razumejo, zakaj naj ne bi smeli govoriti o nekom. To jim je normalno. Nikoli ne bodo razumeli, ko se jim reče, naj se brigajo zase. Nekateri šele na kakem sodišču po plačani globi ugotavljajo, da se to naj ne bi počelo in da je njihovo ravnanje nedopustno.

Znanec, torej še manj kot prijatelj. Hvala Bogu, da nimam ne znank, ne prijateljic. Če bi kdo stikal po mojih stvareh, bi znorela.

Pa nikoli več ne bi prišli h meni ali možu na obisk.

O uau, prav vprašala te je? Ne nisem še kaj takšnega doživela. Sem doživela da je ena predal odprla (se sliši). Kar je smešno, ker imam ločen wc za goste in v tistem predalu ni nič drugega kot rezervni wc papir.

V kopalnici obiski najpogosteje stikajo. Enkrat sem prebrala,  da je ena v omarico natlačila ping pong žogice in je bilo sila nerodno,  ko so začele skakati po kopalnici.

Ne stikam. Tudi nisem opazila, da bi kdo stikal pri meni. No, razen 3 letni vnuk, ki odpre vse, kar doseže.

Soseda čez  ulico  sta bila enkrat pri nas- Mož je njega povabil na pivo na teraso, nekaj sta se morala zmenit zaradi odvažanja smeti. Še nikoli prej nista bila pri nas-smo sosedje na dober dan,dober den.Ona je takoj priletela za njim. Sedali so na terasi. Jaz sem bila v stanvanju in na enkrat nekaj slišim. Nekdo hodi po hodniku in odpira vrata v sobe. Ona. Vprašala sem jo če išče wc, a je rekla da ne ( je kar res,da niso preveč bistri). Pospremila sem jo do vhodnih vrat in to je to.

Ma kakšni obiski halo! A to vse spuščate ljudi v stanovanja? Pa veste kaj vse lahko počnejo in delajo,jim zaupate? Za deci vina, kavo in selfije bi prodale lastno družino

Moja bivša tašča je stikala po predalih, omarah… že, ko je bila prvič na obisku. In potem spraševala, če lahko poskusi, kje se kupi itd. Mi ni bilo prijetno. Taka pač je, da to počne brez sramu.

Meni na misel ne pade kaj takega početi.

enkrat doživela, 10.11.2024 ob 08:21

Soseda čez  ulico  sta bila enkrat pri nas- Mož je njega povabil na pivo na teraso, nekaj sta se morala zmenit zaradi odvažanja smeti. Še nikoli prej nista bila pri nas-smo sosedje na dober dan,dober den.Ona je takoj priletela za njim. Sedali so na terasi. Jaz sem bila v stanvanju in na enkrat nekaj slišim. Nekdo hodi po hodniku in odpira vrata v sobe. Ona. Vprašala sem jo če išče wc, a je rekla da ne ( je kar res,da niso preveč bistri). Pospremila sem jo do vhodnih vrat in to je to.

Taki so najbolj ubogi. Ponudiš mu odgovor, da se izmaže….a ona ne razume ;)).

Taka je žena moževega brata. Ko je k nam na obisk prišla prvič, še kot dekle moževega brata, je odšla na stranišče in je ni bilo ven skoraj pol ure.

Tudi pri nas je v kopalnici vse pospravljeno v omaricah.

Potem pride ven in vpraša, kje kupujem kremo za roke.

???

Res ne maram stikanja po tujih stvareh.

Takrat sem ostro odreagirala in ji dala vedeti, da je tako vedenje zame nesprejemljivo.

Bila je užaljena in na srečo je ni več k nam.

Ljudje, ki to počnejo, so neolikani, ali pa imajo kakšno motnjo. Morda jih daje kakšna zavist, kdo bi vedel.

Vsekakor, brskanje po tujih stvareh, ni normalno.

Glede tega so ženske bistveno slabše kot moški.

marjetica245, 10.11.2024 ob 08:57

Ljudje, ki to počnejo, so neolikani, ali pa imajo kakšno motnjo. Morda jih daje kakšna zavist, kdo bi vedel.

Vsekakor, brskanje po tujih stvareh, ni normalno.

Ne samo neolikani, so zmožni stikati tudi po zasebnosti, tudi tam kjer je to prepovedano. V vsakem primeru takšni ljudje niso zaupanja vredni in jih je bolje odstraniti in z življenja, če se le da.

In ne, to niso in ne morejo biti dobre osebe, to so zahrbtne osebe.

New Report

Close