Tuje tablice
Je že kdo opazil, da se po Ljubljani vozi kar precej avtov s tujimi tablicami. Pri tem ne mislim turistov, ampak avte, ki so tukaj kar stalno. V čem je fora?
Andreja
nekateri imajo službene avte, pa še radarjev se izognejo. Kje pa jih vidiš ti, da te tako zelo zanima?
to ta bogati nekaj šmuglajo
boljši avti so v tujini cenejši pa še to le če jih tam registreras zaradi DMV-ja ki ga plačaš ob uvozu v slovenijo zato če kupiš boljši avto se splača dat 900e za začasno prebivališče v nemčiji-češki in tam registrerati saj je DMV ob uvozu med 10 in 45% kar pomeni 10k+ za dober avto
videvam pa samo drage avte, pa pravijo, da v Sloveniji ni denarja…. jih vi tudi vidite, drage avte s tujimi tablicami
dostikrat videvam enga belega jaguarja. Voznik mora ziveti v lj, ker je avto stalno parkiran na istem mestu in to je nekaj let. A je to sploh mozno?
tega pa tudi jaz dostikrat vidim, bel in dolg kot avtobus. Tip je drugac slovenc, se mi zdi
Ker je pri nas država tako požrešna, se dražji avtomobili (večje kubikaže in moči) registrirajo v tujih državah kjer je isti avto, pod črto, tudi do 50% cenejši.
99% nemških tablic, ki se začnejo s SIG in KEH, pa še kakšna bi se našla je v lasti slovencev.
jaz tudi videvam tega jaguarja belega, tablico ima na B, se mi zdi da je tud nemska
Slovenija je v EU že desetletje in pol.. torej ne gre za “tuje” tablice.. temveč NAŠE.
Izjema so Švicarske, Ameriške in veliko bolj pogoste: Ruske in Ukrajinske tablice
, Eden od razlogov so davki, drugo pike, ko imaš tuje tablice in kot najet avto, te le te ne dosežejo, potem službeni avti, cenejše registracije v vshodnih članicah…itd
Forum je zaprt za komentiranje.