Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tujina in mobilni podatki

Tujina in mobilni podatki

V tujini lahko porabim vse podatke ki jih imam sicer v paketu, a je tu kak “haklc”?

Samo del…poglej na spletni strani operaterja

Odvisno od operaterja.
Jaz jih imam v SLO 1GB, za tujino pa 2GB.
A je tako težko vprašat svojega operaterja?

Hčerka ima BOB ali ta operater omogoča mobilne podatke v tujini?

ja, omogoča

Jaz imam pri BOBu paket “drzni bob” za 9,99 € na mesec.
V paket je vključenih 3000 min pogovorov, 3000 SMS in 20 GB podatkov. Od tega lahko v EU porabim 2,73 GB. Minute in sms-e pa lahko vse izkoristim tudi v EU.

Za države izven EU je pa kar dosti razlike…

Problem je tudi, ker kljub temu, da imas izklopljene podatke in izklopljem roaming kuri podatke. Kar zna bit izven eu prekleto drago.

Izklopi še LTE pa jih ne bo

jp, zarad tega marsikoga glava boli, ko se vrne iz prostorov bivše juge, kao pametni telefoni, adijo pamet…. in ti lahko jurja evrov nabije računa, pa ti sploh ni jasno zakaj..

kako se to izklopi?

V čem je fora, ne štekam? Meni se ni kaj takega še nikoli zgodilo?

Bil prejsnji mesec par dni v srbiji, pred vstopom v srbijo sem izklopil monilne podatke in roaming, na racunu pa vidim zaracunano porabo podatkov.

Jah, to mora biti napaka, ne vem, zakaj bi ti zaračunali?

Jah, to mora biti napaka, ne vem, zakaj bi ti zaračunali?
[/quote]

Verjetno zato, ker ni izklopil prenosa podatkov za posamezne aktivne aplikacije v ozadju ali pa za sistem. Teh možnosti kaj vse se prenaša je kar nekaj in je treba za vsak telefon kar natančno poštudirati.

Pri katerem operaterju si? Meni so že zaračunali porabo prekoračitve podatkov (pa jih nisem!), pa sploh nisem bila v tujini.

Predvsem je odvisno kje v tujini; v EU smo ponavadi omejeni na cca 10 do 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svojega paketa doma.
Izven EU je pa še vedno (lahko) hudo drago!

Nekaj navodil je tu:
https://www.akos-rs.si/nasveti-za-uporabo-mobilnikov-v-tujini

Pri katerem operaterju si? Meni so že zaračunali porabo prekoračitve podatkov (pa jih nisem!), pa sploh nisem bila v tujini.
[/quote]

Možen je cel kup različnih scenarijev… si bila kje blizu meje? Možno je, da je imel tam tvoj operater slab signal, pa ti je preklopilo na tuj signal.
To se npr. hitro zgodi tudi na slo obali… pa kje v hribih ob meji tudi.

Možen je cel kup različnih scenarijev… si bila kje blizu meje? Možno je, da je imel tam tvoj operater slab signal, pa ti je preklopilo na tuj signal.
To se npr. hitro zgodi tudi na slo obali… pa kje v hribih ob meji tudi.
[/quote]
Ne, ne, doma, ne živim tako blizu meje. So pa reklamacijo upoštevali, ker na izpisu na telefonu ni pisalo, da bi jih prekoračila.

Meni glupi telekom javi že 25 km pred hr mejo, da sem na gostovanju. Pač imajo bolj močne signale, ki gredo čez mejo. 😉 Verjetno je tudi s srbskimi tako.

Meni bob sploh ni preklopil v hrvatiji, zato sem se ga znebila. S telekomom po EU nobenega problema, pa sem šla čez kar nekaj držav, tudi Irsko in UK. Večinoma sem imela izklopljeno, kjer sem lahko uporabila wi-fi sem ga, tam kjer ni šlo pa sem rabila podatke pa sem imela samo 2€ več za plačat. Ampak sem res uporabljala…sploh, ko smo se zgubili 🙂

Tolk, moja laična pripomba….

[/quote] sem pri a1. Tel se je na podatke preklopil veckrat, in to takrat, ko sem imel tako podatke kot roaming izklopljen

sem pri a1. Tel se je na podatke preklopil veckrat, in to takrat, ko sem imel tako podatke kot roaming izklopljen
[/quote]

In kaj pravijo pri operaterju? Zakaj naj bi do tega prišlo? Koliko naj bi porabil in koliko je to v denarju? Pa kakšen paket imaš?

Meni se je zgodilo popolnoma isto, pa bila sem ravno tako v Srbiji, Makedoniji, Bosni…
Telefona (moj in možev) sta se večkrat priklopila in skupaj porabila cca za 30 Eur. Zanimivo, da je bil vsak priklop le ena enota (100 MB).
Sem sicer pri T-2, poklicala operaterja, ki ni imel razlage in rekel, naj reklamiram račun. Odgovora še ni.
Sem pa nekje zasledila, da je to možno, če imaš nastavljen en APN za MMS in mobilne podatke…

Se opravičujem, enota je najbrž 100 kb. Skupna poraba je bila 2.5 MB.

kako se to izklopi?
[/quote]

Izvoli:

https://www.a1.si/pomoc-in-informacije/obvestila/-/obvestila/3285193

Pozdravljeni,

vse v zvezi z gostovanjem si lahko ogledate na naši spletni strani: https://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/ceniki/gostovanje-v-tujini
Tu so napisani tudi kratki napotki za nadzor nad stroški.

Lep pozdrav,
Telekom Slovenije

New Report

Close