Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Tujina

Tujina

Poročila se bom s tujim državljanom (ni iz EU) Poroka ne bo v Sloveniji ampak v njegovi državi in me zanima kaj vse rabim oziroma kje lahko dobim točne podatke, kakšni dokumenti in papirji so potrebni za to? S tem se srečujem prvič in po pravici povedano sem trenutno malo šokirana in zmedena, zato bi bila vsaka koristna informacija dobrodošla. A ima kdo izkušnje iz prve roke, ali lahko pričakujem kakšne zaplete glede papirjev?

Hvala

ali mi lahko zaupaš s katere države je?
lp

Halo,

Moje skromno mnenje je sledeče:
najprej se je potrebno v njegovi državi pozanimat kaj potrebuješ, ker se konec koncev poročata tam in ponavadi za sklenitev zakonske zveze veljajo pravila države, v kateri se bo to zgodilo. Lahko on (ali ti) preverita na matičnem uradu njegove države ali pa pokličeš na slovensko ambasado v tej državi.
Po drugi strani pa na slovenskem matične uradu (na občini iz katere prihajaš) preveri, kaj bosta potrebovala za prijavo te poroke tudi tukaj (seveda po poroki), da bo veljavna. Lahko se namreč zgodi, da za poroko tam ne boš rabila nekega papirja, v Sloveniji ga boš pa za prijavo potrebovala.
Tako, upam, da sem ti kaj pomagala, saj z nasvetom kam se obrnit, če ne že konkretno.
Vso srečo.

Jaz se bom naslednje leto tudi poročila s tujim državljanom(drug kontinent)pa rabim:mednarodni roj.list ali prevod našega,potrdilo o samskem stanu-tudi prevod in veljaven potni list.To je vse.

V kateri drzavi se porocita?
Jaz sem se letos porocila v Bosni in so nam zelo komplicirali glede dokumentov za civilni del, da sva na koncu civlni del opravila kar v Sloveniji (sva oba slovenska drzavljana), verski pa dol!
oglasi se

Jaz bi imel podobno vprašanje, samo da sem jaz drž. RS, zaročenka pa ni. Drž. Rep. Hrvaške. Kako je pa s tem?
Kaj moram jaz narediti? Poročila bi se na hrvaškem, živela pa v Sloveniji. Poročila bi se pa civilno in cerkveno.

Hvala

Midva se bova poročila v Afriki.

New Report

Close