tuna – skampi – recept?
Če si ljubitelj italijanske kuhinje in špagetov, ti bo to ziher ušeč. Na olivno olje vsuješ tuno iz konzerve, dodaš pelate , najboljši je parmalat! Vse to posoliš(pazi, ker je tuna že slana), popopraš, dodaš veliko česna in veliko petršilja. Vse skupaj ti vzame deset minut časa. Omako poliješ po špagetih, potreseš z parmezanom, vzameš žlico in vilce, pa dober tek!!!
Aja
hvala za recepte, komaj cakam da vse to probam….
…imam tudi jaz tri ‘privatne’ recepte…tuna mexicano:
1/4 putra, konzerva (velika) tune v olivnem olju, tabasko ali pekoci feferni po zelji
to namazes nadebelo v sezamov hlebcek, na tunin namaz je treba obvezno dati tri rezine kumare, dve rezine paradajza, eno ali dve solati bolj veliki……najboljse pri vsem naredijo kumare…dobro za umret….mogoce se kaka zacimba..
tuna chicken…. zaseko (ne ocvirkova mast) mislim da je piscancja, uglavnem kupi se v trgovini, posebna zaseka za namaze. v to zaseko zamesas prekajeno slanino in sunko …vse to namazes v sezamov hlebcek, in enako solato kot prej….
…ali tuna v olivnem olju poprazis, dodas dve gobi (kukmak nparimer) tri paprike (najboljse eno rdeco,zeleno in rumeno narezano na koscke 1cmm) poaradiznik, zacimbe…v to pa zamesas picikato piscanca narezanega na ful majhne komade…picikato picanec….piscancja prsa na tanko narezana 0.5cm naj se pacajo oz namakajo kako uro v olivnem olju (bucnem) in nadebelo zacinjeno z harliken&herb zacimbo (mora biti ta zacimba) . To na hitro poprazit, tok da se spece (ne pokrita posoda). Ta picanec je lahko tudi zabela za kaksne druge zadeve….ful dobro
Pa še recept za škampe, da od tune ne boš dobil lusk.
Hec, saj razumeš? Tudi v moji družini pojemo precej tune, na mnogo načinov.
Zdaj pa škampi.
Jaz običajno kupim zamrzmnjene, pol kg.
V teflon ponovev daš 2-3 žl. olivnega olja in odtaljnene in osušene škampe (repke).
Počasi pražiš, dokler voda skoraj ne povre. Dodaš 2 dl belega vina in to kuhaš tako dolgo, da tekočina povre (kakih 10 min). Dodaš veliko česna in petršilja, popopraš, premešah, dodaš špagete (jaz imam najraje Barilla N.5-kuhane AL DENTE!),premešaš in dober tek.
Pa še en nasvet: ko so šageti kuhani jih odcedi ne ne polivaj z vodo, če jih porabiš takoj. To je original recept prijateljice, ji je Itlalijanka in je res super.
Poročaj, boš?
čao.
M2
od tune sem res ze skoraj dobil luske…hehe…
….bom probal, in ti sporocil kako je ratalo.
Imam tudi jaz en recept, domac, ampak vsakic pride drugace, ne znam dvakrat naredit enako…..odlicna zadeva….bom v kratkem napisal, samo da preverim mal kolicine….naj ti pa povem da so zraven naribani mandeljni in gobe……in lahko jes z rizem, spageti ali samo…
hvala za recept…pa se slismo…