Tunel Pitve na Hvaru

Pozdravljeni, ali mi zna kdo iz prve roke povedati, kje je makedamska cesta, ki pelje v Ivan Dolac, Zavalo… na Hvaru. Radi bi se izognili tunelu Pitve, o katerem sem kar nekaj prebrala in izvedela od drugih. Ko pa sem videla slike in filmček še na netu, sem ugotovila, da to zame ni, ker se bojim zaprtih prostorov. Hvala za informacije! Lp!
Pozdravljena,
na nobenem zemljevidu ni ne makadamske ceste (ki je v bistvu požarna cesta) in ne tegale tunela, če se mu lahko tako reče. Pred tunelom sicer zavije ena cesta na desno, vendar še nismo nikoli šli po njej.
Imate pa na http://www.cetinski.si/tomaz/julij2010/hvar/29072010.htm
sliko “vatrogasni put Ivan Dolac”.
Kljub vsemu bi se odločila za tunel, saj ne bi reskirala gum na avtu za obvozno pot.
Ko pa si v Ivan Dolcu, pa itak pozabiš na vse. Problem je le, da če hočeš kam v mesto, moraš spet skozi tunel (ali pa po vatrogasni poti).
Pa srečno!
Ah, ta tunel je bolj zanimiv kot nekaj prav groznega. Seveda, če vozilo ni previsoko, mislim, da je za avtodome lahko problem ali avto s kolesi na prtlažniku ipd. Pa premiži teh par minut, seveda, če nisi edini možni voznik avta. :).
Za kolesarje je stvar mogoče bolj delikatna, če ne vozijo tik pred kakim usmiljenim avtomobilistom, saj je tema kot v rogu noter, stene pa ostra groba skala.
Makadamska cesta ( pred 2 leti je bila odprta za splošni promet in najbrž je še makadamska) zveže Sv. Nedeljo z južno glavno cesto proti mestu Hvar in to tik nad slikovito uvalo z dvorcem Dubovica. Cesta je dovolj široka, samo če zapelješ z nje v kak 100 ali 200 m nezavarovan prepad, direkt v morje, je precej bolj nevarna od tunela s semaforjem in enosmernim prometom.