tupperware posoda za kruh
Imam posodo, ki je bila pred leti, pravokotna pol bela in pol rumena (za kruh). Sedaj premišljujem o novi in gledam v katalogu, kjer jih je kar nekaj. Svetujte mi, a je prava ta, ki je okrog 52 evrov, največja, kamor shraniš celo štruco? Ta je za kruh … A je potem lahko not narezan ali moraš sproti rezat? Ker ena je pa, kjer so na sliki toasti – a je ta samo za narezanega, da moram torej v ta veliki imet nenarezanega? Ker ta s toasti zgleda dosti manjša in ne vem, če bi šla not cela kila narezanega hlebca npr.
Kako pa ste zadovoljni s to posodo?
Tudi jaz imam podobno škatlo za kruh kot avtorica, le da je modro-bela. Uporabljamo jo vsa leta in imam zelo dobre izkušnje z njo – če jo vsak dan odpreš za vsaj 5 minut kruh zlepa ne bo plesniv.
Kakšne oblike in velikosti so novejše škatle pa ne vem, meni dobro služi stara in je ne bom menjala.
Lp,
M
Jaz ima tudi tisto staro, belo modro posodo za kruh. Splesni pa kruh redko, bolj zaradi moje malomarnosti – če nekaj dni ne jemo kruha in posode ne odprem. Sicer bi pa vsak kruh splesnel, če ga nekje pustiš par dni. Jaz posoddo potem dobro umijem in jo presušim na soncu.
Meni je kolegica ob nakupu omenjene posode rekla, da je ta posoda kot dober prijatelj, da mu moraš vsak dan podati roko ( beri odpreti škatlo, da zakroži zrak ). Če delam tako, nimam problema.
Marjana
Saj ne vem, če me boste jemale resno – ampak, tiste, ki vam kruh plesni, dajte škatlo na kakšno drugo mesto. S taščo imamo kuhinjo druga nad drugo – moj kruh je vedno splesnel, njen nikoli. Potem smo mi preuredili kuhinjo in prostor za posodo za kruh se je našel na drugi lokaciji – približno nad tistim delom, kjer ga ima tašča. Od takrat ni NIKOLI (4,5 let) več splesnel. Zanimivo, ne?
Živjo!
Posode za kruh ne smeš imeti zraven virov toplote (štedilnik, peč, zraven okna, skozi katerega bije sonce…), v tem je fora.
Sem svetovalka za Tupperware in me lahko pokličete na 031 231 016 ali pa mi pišete na sonja.nani@gmail.com
Ko v posodi, pa naj bo plastična, kovinska ali pa lesena, enkrat splesni kruh, bo v naprej vedno plesnel. Razen, če jo temeljito umijete in razkužite s kropom.
Namreč, gljiva- plesen, katera plesni kruh, ostane v mikroporah posode in kultura se prične takoj znova razvijat, ko so izpolnjeni pogoji.
Isto velja za pvc vrečke. Ko v vrečki kruh enkrat “zadahne”, jo je treba zavreči. Sicer bo vsak kruh v njej hitro “zadahnil”, četudi jo operete z detergentom.