Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tupperware posoda za kruh

tupperware posoda za kruh

Imam posodo, ki je bila pred leti, pravokotna pol bela in pol rumena (za kruh). Sedaj premišljujem o novi in gledam v katalogu, kjer jih je kar nekaj. Svetujte mi, a je prava ta, ki je okrog 52 evrov, največja, kamor shraniš celo štruco? Ta je za kruh … A je potem lahko not narezan ali moraš sproti rezat? Ker ena je pa, kjer so na sliki toasti – a je ta samo za narezanega, da moram torej v ta veliki imet nenarezanega? Ker ta s toasti zgleda dosti manjša in ne vem, če bi šla not cela kila narezanega hlebca npr.
Kako pa ste zadovoljni s to posodo?

Imam večjo posodo za kruh pred leti sem zano odštela 55€. Z njo sem nezadovoljna ker mi kruh zelo hitro splesni. :-((
Sedaj bi želela kupiti manjšo pa me zanimajo vaše izkušnje?

Tudi mi imamo tavečje in tudi mi nismo zadovoljni…Namreč kruh kar hitro splesni…

Tudi pri nas je kruh – sploh rženi in s semeni naslednji dan bel oz plesnov. Pa ne pomaga niti zmrzovanje, čiščenje z alkoholom, da imam na dnu servet, ne stresanje drobtin. Jaz sem obupala in si kupila posodo iz katere se ven izčrpa zrak in kruh preverjeno ostane svež 4 dni.

V tej posodi imam sedaj rezervno kozmetiko … kruh je bil takoj plesniv.

Tudi jaz imam podobno škatlo za kruh kot avtorica, le da je modro-bela. Uporabljamo jo vsa leta in imam zelo dobre izkušnje z njo – če jo vsak dan odpreš za vsaj 5 minut kruh zlepa ne bo plesniv.

Kakšne oblike in velikosti so novejše škatle pa ne vem, meni dobro služi stara in je ne bom menjala.

Lp,
M

Jaz ima tudi tisto staro, belo modro posodo za kruh. Splesni pa kruh redko, bolj zaradi moje malomarnosti – če nekaj dni ne jemo kruha in posode ne odprem. Sicer bi pa vsak kruh splesnel, če ga nekje pustiš par dni. Jaz posoddo potem dobro umijem in jo presušim na soncu.

Meni je kolegica ob nakupu omenjene posode rekla, da je ta posoda kot dober prijatelj, da mu moraš vsak dan podati roko ( beri odpreti škatlo, da zakroži zrak ). Če delam tako, nimam problema.

Marjana

… potem pa jo uporabljaj 🙂

:))))

Jaz uporabljam malo posodo, mami pa veliko. Kruh splesni samo, če je ne odpiramo ali damo notri prehitro odtajam kruh in topel kruh. potem se nabere vlaga in zaradi neodpiranja po nekaj dnevih splesni. V priporočilih za uporabo ni nobenih servietov itd. je pa odpiranje posode za 5 min na dan.

Posoda se tudi pri nas ne obnese pa če tudi jo odpiramo večkrat na dan. Žal moram priznati, da je bil to stran vržen denar.

jaz mam boks za kruh že od 1996 leta,pa mi se še ni zgodilo,da bi mi zaplesnil. Mogoče ga maš predolgo notri ali pa …..ne odpiraš dosti pogosti posode.

Saj ne vem, če me boste jemale resno – ampak, tiste, ki vam kruh plesni, dajte škatlo na kakšno drugo mesto. S taščo imamo kuhinjo druga nad drugo – moj kruh je vedno splesnel, njen nikoli. Potem smo mi preuredili kuhinjo in prostor za posodo za kruh se je našel na drugi lokaciji – približno nad tistim delom, kjer ga ima tašča. Od takrat ni NIKOLI (4,5 let) več splesnel. Zanimivo, ne?

Torej je ta posoda samo za tiste, ki so cel dan doma … da vsak dan odprejo posodo za 5 minut :)))

Živjo!
Posode za kruh ne smeš imeti zraven virov toplote (štedilnik, peč, zraven okna, skozi katerega bije sonce…), v tem je fora.
Sem svetovalka za Tupperware in me lahko pokličete na 031 231 016 ali pa mi pišete na sonja.nani@gmail.com 🙂

Ne vem več, koliko je bila moja. Imam jo že zelo dolgo. Za kruh sem jo rabila mogoče 3x. Kruh je vedno splesnel. Sedaj jo imam za odlaganje neproblematičnih stvari. Stran je ravno ne bi vrgla.

Meni je tudi kruh splasnel notri. Hčerka jo je spremenila v “pralni stroj”. Je pa dobra igrača 🙂

Podobne stvari sem slišala pred leti od gospe, ki mi je to posodo prodala.

Torej: ni blizu štedilnika, ni blizu okna… kruh plesni in to hitro.
Poznam še par žensk, ki se jim isto dogaja. Pravzaprav, razen gospe, ki mi je to prodala, vse pravijo, da jim kruh plesni.

Tudi v moji je kruh splesnil. Zdaj jo uporabljamo za odlaganje drobnarij. Zgrešen nakup.

Ko v posodi, pa naj bo plastična, kovinska ali pa lesena, enkrat splesni kruh, bo v naprej vedno plesnel. Razen, če jo temeljito umijete in razkužite s kropom.

Namreč, gljiva- plesen, katera plesni kruh, ostane v mikroporah posode in kultura se prične takoj znova razvijat, ko so izpolnjeni pogoji.

Isto velja za pvc vrečke. Ko v vrečki kruh enkrat “zadahne”, jo je treba zavreči. Sicer bo vsak kruh v njej hitro “zadahnil”, četudi jo operete z detergentom.

Jaz imam tako leseno še od stare mame, not gre cela štruca kruha in je not lahko 5 dni pa bo kruh ševedno dovolj svež .

Ja, jaz to posodo rabim za odlagat nepokvarljive stvari (ne hrane).
Se pa že dolgo pripravljam , da bi kupila tisto leseno. So pa tudi pri tistih neki ponaredki lesa….je treba dobro pogledat.

kje se kupi posoda za kruh, ki se ven izčrpa zrak?

New Report

Close