Tur. agencija INTELEKTA -Lezbos

Na Lesbosu sem bil z Intelekto pred petimi leti, v mestecu Petra. Otok sam nič spektakularnega, ampak za teden dni povsem ok. Malo girosa in oliv, pa grške solate, malo poležavanja, za tri dni sva najela avto in se preganjala po otoku( bolj pametno kot avto je najeti precej cenejši skuter), skratka – bilo je fino. Kar se tiče Intelekte – bp.

Zdravo!
Sam na Lezbosu nisem bil, toda poznam Intelekto! Sem bil z njimi lansko leto! Nad agencijo sem bil razocaran, saj je zelo ocitno, da jim je pomemben samo denar! Ker nisem bil navdusen nad njihovimi izleti (raje si pogledam sam), sem bil delezen tudi takega odnosa s strani agencije! Poleg tega so se nekateri sopotniki pritozevali nad nesposobnimi vodici! Izleti so bili kar dragi, na samem izletu pa nisi zvedel skoraj nic novega. Tudi ce si kaj vprasal odgovora ponavadi nisi dobil! Se dobro da sem najel skuter in si otok pogledal sam po dolgem in pocez! Skratka priporocam, da s to agencijo ne hodis na izlete!
lep dopust in vroce poletje

Intelekta pač organizira počitnice, njihove predstavnice pa po dosedanjih izkušnjah bolj špilajo dekoracijo v hotelskih preddverjih, tako da se na njih ni za zanašat. Radi imajo turiste, ki pridejo ležat na plažo, kupijo organizirane izlete preko njih ter vzamejo rentacar preko njihovega priporočila.
Če se tej “ponudbi” izogneš, te pač pustijo pri miru kot drek na cesti, sicer so pa bolj kot ne neškodljivi. Žal je tako, da imajo cenovno kar ugodne aranžmaje, hoteli, kar smo jih do sedaj preizkusili, so bili v redu, prevozi so štimali (če ni Adria zaje…). Dopust si mora pa pač vsak narediti sam, ali pa plačati in zahtevati več.
A propos vprašanju – Lesbos je zelo lep otok, zanimiv zaradi popolne različnosti obeh polovic (vzhodne in zahodne) otoka. Molyvos je pa sploh biser. Zelo priporočam, organizirajte pa si izlete kar sami, lokalne (cenejše) ponudbe je veliko. Ne pozabite na toplice in okameneli gozd.
lp tinca

tinca zelo lepo si opisala delovanje intelekte. mi smo bili z njihovo organizacijo vedno zadovoljni, hoteli ustrezajo opisu v katalogu, vodenja pa ne rabimo. pravzaprav mi je všeč, da nas niso nikoli posiljevali z njihovimi izleti. včasih smo si privoščili njihov “ogled otoka”, pa mi gre na živce masa ljudi na avtobusu, tako, da si tudi to ogledamo sami. odkar obstaja internet in taki čveki je vse dosti lažje.

Tudi mi smo lani bili z njimi v Grčiji in bili zelo zadovoljni. Vse je štimalo od začetka do konca, pa še sam g. Farkaš, ki je celo direktor je bil vodič. To smo ugotovili šele na koncu. Skratka nič se ne bojte potovati z njimi, saj je vedno tako, da večina strank je zadovoljna, večni nergači pa vedno kritizirajo.

Z intelekto sem potovala 2X. Strinjam se z vsemi komentarji. Cene ugodne za hotele, ki so vredni cene. Izleti dragi, vendar, če nisi individualist pač plačaš in greš z njimi. Kar se tiče pa vodičk, pa je blo eno leto katastrofalno, eno pa kar vredu. Vendar je cena aranžmaja pač najugodnejša in marsikaj odtehta. Čeprav se je na Djerbi enim zgodilo tudi to, da so bili tam 6 dni namesto 7. In,če greš za teden si kar malo šokiran, ko ti tam povedo kdaj odhaja avion.No, jaz sem preživela lepih,vročih 14 dni in bilo je vredu.

mi smo bili lansko leto na Lesbosu z Intelekto , hotel sunrise. Z vsem, hotelom, otokom, mestom in agencije smo bili zelo navdušeni. Vse je bilo odlično in zelo priporočam. Je pa res, da ne glede ali gremo s Kompasom, Globtourjem, Guletom, Neckermanom (to smo do sedaj sprobali) nikoli ne koristimo dodatnih uslug. Tako, da na izlete nismo hodili, kar pa smo potrebovali od vodičk (razne namige, informacijio kdaj gre avion, pomoč pri založenem delu prtljage), pa sta nam dali profesionalno in zelo prijazno.
Lesbos pa je na sploh odličen, ima vse kar hočeš od Grčije, dosti manj turističen od kakih drugih otokov. Edini “minus” so mogoče plaže. Saj se najdejo lepe plaže, ni pa mogoče ravno takih rajskih, kot jih vidiš na kakih slikah.
Če hočeš še kaj informacij piši na pisonja007@email.si

O super! Hvala za odgovore! Zdej sva se odločila, da greva v hotel Olive press v mestecu Molyvos! Odločila sva se tudi najeti avto (skuter je zame malce tvegana reč:), samo za izlete morava še pogledat kam se splača it, pa predvsem za plaže tudi!
Tinca, si rekla okameneli gozd in toplice? Kako je s temi čudežnimi toplicami? Ali se da kaj namočit, ali so bolj za gledat? V katerem hotelu ste bili?
Lara, glede čvekov se popolnoma strinjam s tabo:) tudi za kakšne druge reči

Pred nekaj minutami sem se vrnila iz razgovora za Intelektinega prodajalca turističnih aranžmajev, ki je potekal 27.2.2013 ob 16:30h v hotelu Faraon v Celju. Sem razumna in miroljubna oseba, ampak to kar smo kandidati doživeli danes je bilo žaljivo in skrajno neookusno. Najprej smo se kandidati kot govedo, ki čaka na zakol, natlačili v veliko premajhni dvorani. Nihče od nas se sicer ni pritoževal, bili smo celo še vedno zelo pozitivno naravnani. Nato se pa kot strela iz jasnega pojavi gospod iz vrst Intelekte, katerega imena ne vem, saj se zaradi svoje nadutosti, ošabnosti in nekulturnosti ni utegnil niti predstaviti. Tudi čez to ne bi imela nič za povedati, če ta gospod ne bi z vsako besedo, ki jo je izgovoril v dvorani žalil intelegence vsakega posameznika, ki si je danes popoldan vzel čas, odložil obveznosti, dal otroke v varstvo, natočil gorivo in se pripeljal na razgovor. Česa takega še nisem doživela, res skrajno brezobrazno. Ubral je zelo podlo taktiko in nas najprej povprašal,če kdo izmed nas potrebuje samo štempiljko za borzo saj si je brez skrivanja želel dvorano čimpej izprazniti. S to taktiko je izgubil mogoče okoli 3 kandidate, potem pa se je odločil, da bo povedal vse slabe stvari češ da se nas čimprej reši. Povedal je, da izbrani kandidati ne dobijo niti minimalne plače, da si plačan po učinkovitosti, da če so naši starši/sprijatelji/znanci na borzi, potem aranžmajev ne moremo nikomur ponuditi in to delo nikakor ni za nas…. v roku 15min nam je prekipelo in ljudje smo se vstali in zapustili dvorano.
Torej kaj Intelekta za delo porodajalca turističnih aranžmajev ponuja?
-NIČ!
-dobiš 1letno gratis najemnino v njihovi poslovanici, od koder s svojim telefonom na svoje stroške posiljujes in lobiraš vse prijatelje, znance in familijo s turističnimi aranžmaji- torej produkti, nad katerimi sam nimaš nobene kontrole. Na koncu lahko svojega dobrega prijatelja pošlješ na dopust med ščurke na kak grški otok..izgubiš prijatelja, s tistimi nekaj procenti, ki jih pa kot prodajalec aranžmaja dobiš od tega pa lahko kupiš mogoče kak sendvič in kavo na Petrolu. O kakšnih potnih stroških, plačilu prispevkov itd pa lahko samo sanjate.
Dragi iskalci zaposlitve, ki upate na zaposlitev…razumem kako vam je in vem kako se počutite, ampak ne izgubljajte svojega časa z Intelekto. Očitno mislijo, da smo ovce, da smo nešolani in ničvredni in da se imajo PRAVICO tako obnašati do nas?! Vsi smo samo ljudje, ki iščemo socialno varnost, smo šolani, diplomanti, verjetno nas je bilo danes tam 80% bolj šolanih od tega njihovega gumpca.
Nikoli ne pišem pritožb, ne obremenjujem se z nerazgledanostjo in nadutostjo drugih ljudi, ampak dejansko se mi je to danes v 26 letih prvič zgodilo, da me je nekdo posredno tako užalil, da sem pripravljena poskrbeti, da bo za to izvedelo veliko ljudi.
Delite info med druge iskalce zaposlitve. Ne smemo izgubiti upanja, za vse te podleže pa šiba raste. Vso srečo pri iskanju še naprej!
Poleg nadutosti, ošabnosti in neprimernega odnosa ti pa hočejo še katalog njihovih ponudb “prodat”. Pa kaj si oni domišljajo da so? V SLO je toliko bolj ugodnih agencij od njih (pa še katalog dobiš zastonj. Tudi po pošti, če želiš in ti ni potrebno niti poštnine plačat), da je skoraj brezpredmetno se utrujat z neko Intelekto. Naj se kar zadavijo s svojimi katalogi. Tako ali tako jih bodo imeli na koncu samo še za podkurit doma.

Popolnoma se strinjam, Intelekta je ocitno agencija, ki jo zanima predvsem denar. Tudi mi smo bili v Grciji, vse je bilo krasno, ampak to ne zaradi agencije. Zvedeli smo tudi, v hotelu samem, da Intelekta placa najmanj mozno in za najslabse sobe, kar smo dobili je bila cista groza. Na sreco so bili v hotelu prijazni in nam kljub vsem dali zastonj boljso namestitev. Ljudem, ki pa gredo preko Intelekte na dopust, njihove “storitve” mastno zaracunajo.
Preracunali smo koliko bi nas prislo, ce bi sli v lastni reziji, brez Intelekte; vec kot pol manj!
Nikoli vec z Intelekto!

Kratek povzetek tega, kar je napisal v glavnem že khčh, 28.feb.2013 na tem forumu. Hči študentka se je prijavila poleti 2015 na Intelekti, za dvomesečno delo njihove predstavnice na grškem otoku. Agencija je morala pod nujno zamenjati svojo predstavnico, ki je nepričakovano takoj po prihodu na destinacijo odpovedala svoje sodelovanje v tej vlogi in hotela oditi domov… Tako je hči rešila Intelektino zagato neprisotnosti predstavnika agencije na destinaciji, saj je v nekaj dneh od prijave že odpotovala v Grčijo. Hči je kljub temu morala plačati zajeten znesek stotakov Intelekti za t.i. “uvajanje”. Že tako slabo plačano delo pa so ji finančno obremenili še z njenim plačilom goriva in vozovnic za trajekt na destinaciji (za potrebe opravljanja dela za agencijo). Brezplačno hrano, pa ni mogla imeti v najbližjem hotelu, ampak v različnih hotelih raztresenih po otoku, tako da je bilo večkrat ceneje, da si je s svojim denarjem kupila hrano, kot pa da si plača stroške (gorivo in trajektnino) do hotela, kjer bi sicer lahko tistega dne brezplačno jedla… Na koncu ji je direktor z velikim zamikom odobril le minimalen del pogodbenega izplačila za opravljeno delo, med drugim tudi z izgovorom, da bo dal pa nam – staršem popust pri potovanju z Intelekto. (Pa kdo hudiča bi pa šel pod okriljem takih goljufov na dopust?!). Še do danes je hči oškodovana za več kot 700 Eur plačila, a se nismo dali. Najprej smo poslali pisno prijavo na delovno inšpekcijo, nato pisno prijavo na Finančno ministrstvo, na koncu pa še pisno kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 228/1 členu KZ-1B (Poslovna goljufija), na Okrožno državno tožilstvo v MS.
Epilog:
– delovna inšpekcija: ugotovljene kršitve sledil je izrek globe Intelekti oz. njenemu direktorju
– FURS: podatek je tajnost in ga niti prijavitelj ne more izvedeti
– ODT MS: na podlagi vložene kazenske ovadbe je pristojni tožilec na podlagi 162. člena ZKP, hčer pozval, naj se izjasni o postopku odložitve kazenskega pregona, oz. strinjanje, da toženec poravna tožničin zahtevek (glavnica z zamudnimi obrestmi,…)
Hči bo zaradi naše vztrajnosti na koncu v vsakem primeru moralni zmagovalec, pa tudi neizplačano glavnico skupaj z obrestmi bo po dobrem letu dobila, žal pa kot slišim je Intelektinih “študentskih osmoljencev”, še veliko, pa po korektno opravljenem delu ostanejo brez obljubljenega drobiža in z “dolgimi nosovi”, in se vdajo v dejstvo, da so bili nateg…ni.
Zato vsem bodočim optimističnim študentom nasvet:
– kronološko si zapisujte vse dogajanje (izjave, obljube) z navedbo časa, kraja, prisotnih oseb…
– vse E-maile in drugo pisanje, navodila in usmeritve ter mnenja nadrejenih iz Intelekte obvezno shranite
– če agencija neupravičeno zamuja s svojimi obveznostmi, o tem pisno pozovite študentski servis in direktorja Intelekte, vso dokumentacijo (tako vašo, kot njihovo pa obvezno shranite)
– prav tako predstavnika Intelekte pisno pozovite, da vam po opravljenem delu, sporoči kam morate dostaviti njihove stvari (oblačila, dokumentacijo…), da vam kasneje ne bo taistih stvari odbijal v obliki denarnih odtegljajev od plače (kar je že itak nezakonito).
– ko boste izčrpali vse “mirne” oblike poskusov, da bi se direktor oz. turistična agencija držali vsebine svojih zapisanih dolžnosti oz. finančnih obveznosti, pa pošljite pisne prijave z dokazili na zgoraj zapisane naslove… (pazite pa na relativne in absolutne zastaralne roke za prekrške in kazniva dejanja), pa boste rešili svoj problem, tujih pač ne, saj kot pravi rek: Volk menja dlako, kožuha pa nikoli”, ali pa “Goljuf ostane vedno goljuf”.
In še zadnja spodbuda vsem:
Mladi, imejte “j..ca”, pa se postavite zase, saj kdor sebe ne ceni, ne more pričakovati, da ga bodo cenili drugi”!

Pozdravljeni!
Res so praznični dnevi, a moram z vami deliti zame zelo lepo novico:
Hči je šla ravno danes na bankomat in ugotovila, da ji je “dobrodušni čika Farki” nakazal zahtevanih 750 Eur, pa izposlovali smo še, da je plačal v dobrodelne namene (za poduk) še dodatnih 250 Eur, da glob zaradi kršitev delovne in finančne zakonodaje ne omenjam… Sedaj je čika Farki “dobro” zapisan pri murskosoboških tožilcih, tako, da želim vse njegove “osmoljence” spodbuditi, da se potegnete zase, pa boste dobili tisto malo obljubljenega plačila za že opravljeno delo. Če se boste, oglasili tukaj in potrebovali kakšen nasvet (brezplačen seveda), vam bom z veseljem pomagal, le kontakt mi boste morali posredovati, sicer pa vsem sporočam: Nič ne stane, le malo poguma in samospoštovanja je potrebno, pa bo čika Farki plunil obljubljeno kinto, ki je že tako minimalna glede na to, da je delo turističnega predstavnika zahtevno, pa še v tujini se opravlja…
Lep pozdrav in kar pogumno, občutek, ko nateguna “zakonito nategneš” je veliko slajši, kot pa je vreden denar, ki ga je čika Farki hotel ukrasti hčerki, pa še na simboliko veliko dam, saj je “pljunil kinto” pred dnevom mrtvih, ha,ha,ha…., oh kako to paše!!!