Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tur – kako se ga znebiti?

Tur – kako se ga znebiti?

Kako naj se lotim tura? Je kakšno domače zdravilo, da se ga znebiš?
In kaj se dobi v lekarni – če ne bo šlo stran, da grem jutri še tja?

čaki malo! do jutri naj bi šel tur stran? pol to ni tur!

Povoj z ihtiolnim mazilom daj na tur. Menjavaj na cca 6 – 8 ur. Če boš imela srečo, bo do jutri ravno začelo vleči stržen iz tura. Potem pa traja še kar nekaj časa, da se zaceli.

Če si iz LJ, imaš danes odprto lekarno v City Parku in Supernovi, pojdi po eno mazilo iz nafte, rečeš da je za tur, bodo že vedeli, smrdi po nafti in to ful. Namažeš na tur, izdatno, zalepiš čez gazo, v roku 12 ur poči in izloči gnoj. Meni se je lani naredil tak, da ni in ni počil in sems e ga s tem mazilom rešila.

Doma pa jaz poskusim kopel ali tuš, da je vroča voda in ga namakam, da se zmehča, potem ga pa ne stiskam, ampak raztegujem, da poči. Ponavadi rata.

Dobro se obnese tudi eterično olje čajevca.

Saj to mazilo je ihtiol. Diši pa po žveplu, ne po nafti.

https://www.lekarna24ur.com/si/zdravila-in-izdelki-brez-recepta/akne-1/ihtiolno-mazilo

zmešaj med in moko daj gor čez pa gazo al pa hanzaplast…pusti do večera zvečer zamenjaj in pusti do jutra…če to ni nek ogromen tur bo pomagalo

Saj to mazilo je ihtiol. Diši pa po žveplu, ne po nafti.

https://www.lekarna24ur.com/si/zdravila-in-izdelki-brez-recepta/akne-1/ihtiolno-mazilo%5B/quote%5D

Ne vem, kako se imenuje, ima pa izrazit vonj po nafti, kot bi kakšno staro nafto vohal.

naša babica je tako storila z tvorom. okoli tvora je trikrat zaokrožila z nohtom v smeri urinega kazalca. vedano je po vsakem kroženju pihnila v prst in rekla “nadloga izgini”. Tako sem tudi jaz vedno počela, to enkrat do dvakrat na dan in tvor je izginil.

Hvala za vse nasvete, jih bom preizkusila.
Če pa ne bo nič bolje, grem pa jutri po Ihtinol!

ihtiol, definitivno pomagam pa mislim da na 24 ur zamenjaš. ponoviš 1-3x. pa ne stiskaj, ampak razteguj okolico tura po drugem oz, tretjem dnevu. Boš videla koliko packarije se je zbralo v njemu, bo stržen kar izskočil,

ma kaksna kemija!!
daj si gor gazico notri pa zelje ki ga prej polikas da je toplo!! to ves gnoj vn poskra v dnevu! probaj, jaz sem vedno to fasala pod pazduho in je bolel ko hudic teden dni dokler.mi babica ni predlagala zelja..je kr vm posrkal! in je pocil v dnevu!

Čebulo zalepi nanj. Notranja stran čebule naj bo na koži. Pa menjaj 1 x na dan. V nekaj dneh bi se morala koža zmehčat in se začet cedit tur.

Tudi moja babica je na podoben specialen način odstranila tur svoji odrasli vnukinji, delovalo takoj, njen drug vnuk – mlad bodoči zdravnik pa je zraven nejeverno opazoval in pridobival prakso, kako je človeško telo in zdravljenje relativno.

Kot sem že v eni temi omenjala, dejte probat Head&Shoulders.
Pa sporočite rezultate.

New Report

Close