Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turanj pri Biogradu

Turanj pri Biogradu

Pozdravljeni,

razmisljamo o letovanju v kraju Turanj blizu Biograda. A morda kdo pozna ta kraj? Kaksna je voda, plaza, imajo kaksno otrosko igrisce, nogometno, kako je s trgovinami, trznico, mesnico, itd…

Hvala za vsako informacijo.

lp
vanja

KRASEN KRAJ, VSAJ ZA NAS. NAM JE VŠEČ VSE. PLAČA JE PEŠČENA IN LEPO UREJENA, NA NJEJ PA SO TUDI KLOPCE. TRGOVIN, RESTAVRACIJ, SLAŠČIČARN JE DOSTI, KUPIT SE DA VSE.
MI HODIMO V PRIVAT APARTMAJE, KI SO ČISTO OB VODI, ZATO PAZI, KJE BOSTE DOBILI APARTMA. KAJTI NAD MESTECEM TURANJ TEČE GLAVNA CESTA ZA V BIOGRAD IN JE ZELO PROMETNA, TAKO DA TAM ZA OTROKE NI.
JE PA IDEALNO SPODAJ OB MORJU, KO JE MALO PROMETA ZVEČER PA CELO CESTO ZAPREJO, TAKO DA SE LAHKO SPREHAJATE, ROLATE, KOLESARITE TUDI DO SV. FILIP JAKOVA. vPRAŠAJ ŠE KAJ, KER NE VAM KAJ TE ŠE ZANIMA!

Lani smo bili prvič v Turanju konec junija in bilo nam je tako všeč, da smo šli septembra še enkrat. Tudi letos načrtujemo dopust tam.
Tudi mi smo bili v privat apartmajih – dvakrat različnih, čisto ob morju. Na plaži je sicer drobno kamenje, a je odvisno od tega na katerem koncu se kopaš – na enih delih plaže je tudi pesek. Tudi z senco je tako – na zgornjem koncu je malo več dreves, vendar se lahko znajdeš z senčniki.
Mi smo bili lani z 1,5 letnim fantkom, pa se je vse dalo urediti. Pač smo zjutraj prej rezervirali mesto pod kakim drevesom, bazenček smo že zjutraj odnesli na plažo in v njem greli vodico za malega.
Tudi z trgovinami smo bili zadovoljni, mislim, da so vsaj 3, mesnici sem videla 2, obe dobro založeni. Slaščičarne in tudi restavracije, picerije, so o.k., z vsem smo bili zadovoljni. Sicer pa imaš blizu Zadar in Biograd, kjer je tržica, cene zelenjave in sadja so bile (sploh septembra) bistveno nižje kot v Mb. Razlika je bila npr. pri sladoledu, ki je bil v Turanju za 1 kn cenejši kot v Zadru ali Biogradu.
V Zadru (cca 15 min vožnje z avtom) imaš tudi Getro (varianta avstrijskega Metroja) kjer se marsikaj da dobiti ugodneje. V Getroju smo kupovali pitno vodo in druge pijače, zelo dobro so založeni tud z mesom in drugimi prehrambenimi artikli.
Otroško igrišče je v Turanju, ampak za malo večje otroke (naš je bil še premajhen). Je pa sosednje mesto Filip Jakov, do katerega so urejene peš poti ob obali, ponoči tudi razsvetljene in zaprte za promet, tako da ni problem na sprehod (cca 25 min počasnega sprehoda iz centa Turanja), rolanje, kolesarjenje. Tam se več dogaja, več je zabave za otroke (vrtiljaki, stojnice z spominiki, ….). tudi v Biogradu je en luškan otroški center, ampak tja moraš z avtom.
Fajn je če imaš zraven kolesa, mislim pa da se jih da tudi najeti. Fajn je tudi če imaš svoj čoln, ker je nasproti otok Bibnje, kjer pa je ful lepa peščena plaža in sam par hišic. Vozi pa čez tudi ladjica, ki te zjutraj odpelje in pride popoldne po tebe. Sicer je čez samo par minut vožnje (če se prav spomnim, je bila cena prevoza 20 kn). Iz Filip Jakova so organizirani tudi razni izleti, za pogledat jo tudi pristanišče Sukošani, tako da za zabavo ni problem, če ti ni samo za ležanje na plaži.
V juniju je bila lani kar gneča, baje pa je bilo julija in avgusta nenormalno polno. Septembra je bila plaža skoraj prazna, tako da so tudi nekaj restavracij zaprli.
Kot ti je že Laura zgoraj napisala, pazi kje dobiš apartma. Tisti v zgornjem delu niso ravno najboljši, tudi zaradi prometne ceste in daleč je do morja.

Če te še kaj zanima, me lahko vprašaš.

Aja, imajo tudi manjšo lokalno turistično agencijo, preko katere lahko dobiš še kakšno informacijo. Če želiš bom poiskala telefonsko številko.

Lp, Simona

Tudi jaz sem lani preživela fantastične počitnice v Turanju.
Upam, da bom tudi letos tam!!!
Simona

Zdravo punce, hvala za obsirne informacije.

lp
Vanja

Hey punce!
Javite datume, ko boste v Turanju, mogoče se kje srečamo!

Lp, Simona!

hvala simona

za obširno poročilo, sem šele danes utegnila prebrati. Mi bomo sicer v Sukošanu, pa verjetno velja podobno kot si napisala za Turanj. Mi bomo tam od 1.8. do 14.8. in upam, da bo vse O.K.. Apartma smo že rezervirali in menda ni predaleč od plaže – 200 m. Družina se piše Žeger, če morda poznaš ?

Lep pozdrav,

Nena

New Report

Close