Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Turčija, Alanya

Turčija, Alanya

Poleti nameravamo prvič v Turčijo. Zanima me vse, kar je dobro vedeti o tej deželi.
Je kdo že bil v Alanyi? Poznate mogoče celo hotel Grand Okan?

Kaj se splača kupiti v tej deželi? Je avgusta zelo vroče?

Karkoli uporabnega napišete, bo zelo dobrodošlo.

Hvala! 🙂

masovni turizem
hotel pri hotelu
relativno ugodne cene, za to, kar plačaš
avgusta boš umirala od vročine

če hočeš kaj pametnega videt, se splača naredit 2 dnevni izlet v notranjost. Kapadokija je pravi biser. Ampak tega ponavadi, sonce-morje turisti ne grejo gledat.

hotelčki na hotelčke… ornk masovka… drugače pa za all inclusive baje super in poceni:) morje vroče… vročina…

Za crknit vroče je v Alanyi. Turki sami hodijo poleti raje na počitnice v drug konec, v Csesme in okolico.

Sicer pa se je dobro take stvari pozanimati preden rezerviraš.

Jaz sem bila tam leta 1994. Bila sem navdušena. Lepo mestece, prijazen folk, solidni hoteli. Takrat je bilo ful poceni. Šli smo tudi na dvodnevni izlet (Kapadokija, pamukalle, hierapolis). Bilo je nepozabno. Ne vem pa, če je še danes tako. Vroče je bilo pa tako, da po mivki nisi mogel bos hoditi. V morju se ne da plavati, ker neprestano valovi. Lahko pa se mečeš po valovih ali odplavaš malo dalje na odprto. Vsak hotel ima bazen.

Mi smo bili lani julija in je bilo super.Vroče je, ampak če si v senci komot preživiš. Pa tudi v morju se lahko normalno kopaš, pri nas ni bilo takih valov. Nam je bilo všeč in bomo sigurno še šli. Za ta denar ti res veliko nudijo.

Tudi jaz sem bila dol že pred 15 leti, konec julija. Nikoli ne bom pozabila neznosne vročine. Na plažo smo hodili šele po 18.00 zvečer in zgodaj dopoldan. Brez sončnika na plaži sploh ni šlo.
Še dobro, da smo bili tam samo en teden. Od tam smo potovali še 3 tedne večinoma po celinskem delu in takrat sem šele zares uživala. Ampak to je bilo v časih, ko je bila Turčija res poceni in smo šli študenti z rukzakom in šotorom naokrog.

Prosim, prosim ! Turčija je turistična meka za velik del zahodnih evropejcev, ki imajo na žalost vsi julija/ avgusta dopust. Torej je tam temu primerna gneča, tako kot je bila včasih na španski obali okoli Coste del Sol. Razlika je samo v tem, da je v Turčiji masovni turizem nekaj kar je k njim prišlo vzadnjih 15 letih in je zato ponudba kar se da zahodna. Je pa zelo vroče na tem delu in hoteli so eden zraven drugega. V Turčiji lahko kupiš karkoli odvisno od tvoje denarnice- zlato, tepihe, tekstil… Torej ni da ni ! V samem hotelu je veliko enodnevnih izletov, splača se kam iti, če ne drugega z guletom malo na okrog po morju. Cene so turistične torej za 1 evro dobiš nekaj malega manj kot 2 liri ( poglej tečaj) ampak cene so zaradi turizma kar primerno visoke in se bližajo našim vsaj pri pivu in teh stvareh. In še zadnji odgovor na vprašanje ali je kdo že tam bil od slovencev. Vsaj vsak 10 gotovo !

New Report

Close