Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turčija s TA Nikal

Turčija s TA Nikal

Je že kdo bil v Turčiji s turistično agencijo Nikal iz Maribora? Me zanima, kako je bilo, glede na to, da sedaj ponujajo 8-dnevni izlet po smešno nizkih cenah 260 e in še manj.

v drobnem tisku preveri, kaj je za doplačat
letalo morda?
🙂
na spletu imajo 350 + letalo+nočitev z zajtrkom…
pol pa klikneš na ponudbo, pa je cena kar naenkrat 450+
pa ne vem kaj vse še za doplačat
kulturni paket 100 EUR – to je če hočeš na kak izlet verjetno…

http://www.nikal.si/#

Na forumu “kam in kako na počitnice” imaš ogromno napisanega o Nikalu in Turčiji. Sama sicer zelo nerada potujem z agencijo (oziroma s še nekaj 10 ljudmi), ampak ok, za ugodno ceno, pa da greš občasno lahko malo po svoje, bi mogoče še šla. Ampak tule večinoma ne moreš nikamor po svoje, nastanjen si (po pripovedovanju treh, ki so bili) v hotelih daleč od česarkoli, pa vlačijo te po šopingih (usnje, zlato…) cele ure, z ogledi in vodiči pa kakor imaš srečo. Pa še enih par avtobusov potuje skupaj kot v “konvoju”. Ne bi šla niti če bi bilo zastonj.

za ceno in produkt kot tak (potovanje NE!! dopust) je čisto OK
je pa to arabski svet ☺

tebi ni čisto jasna razlika med arabci in muslimani?
turki niso arabci.

turki niso arabci.[/quote]

Turčija je formalno sekularna država !! Nima državne vere

Hvala – -mi je sedaj bolj jasno za kaj gre.

Jaz sem bila v aprilu 2014 z njimi po Južni Turčiji. Potovanje sem plačala prek enega izmed teh kuponov (1na dan, Kolektiva, Kuponko) in bilo je super. Super vodič, super hoteli, vse po programu je štimalo. Priporočam.

Poznam dva kar zahtevna para, ki sta šla na to potovanje, oba sta bila zadovoljna. Vzeti moraš pač v zakup dva šopinga, ki sta obvezna (da greš tja, ne da kaj kupiš), pa pametno je vzeti že od doma oz. naročiti se na kosilo. Je pa to res potovanje in ne izležavanje na plaži. Moja sestra in mož gresta letos že drugič z njimi, drugo turo.

Za doplačat poleg večerje 100 eurov, še za kosila, ki ti jih vturijo skupaj s dodatnim paketom ( še nekaj prireditev, kakšen trebušni ples ali kaj podobnega / dve do tri prireditve) , ki pa stanejo še cca 150 eurov, kar pa ni nujno, da ga vzameš. Ostalo je OK za ta denar. Seveda je pa moteče, tisti obiski po tepiharni, zlatarni, ker te ne spustijo iz rok če se zapleteš v nakup. Tako no za ta denar z letalom, da te vozijo z avtobusom po izletih, s polnim penzionom pride cca za dva 1200 eurov, potem pa še kakšni nakupi, če hočeš za cunje in izdelke iz usnja. Najcenejša verzija je pa taka kot je navedeno v ponudbi, s tem da imaš samo zajtrk, je pa zoprno ker se tisto uro potepaš po kakšni trgovinci ali v samem lokalu, ko so ostali na kosilu. Večerje so pa vedno v hotelu kjer si nastanjen. Seveda pa prtlago stalno šopaš s seboj ker se seliš iz hotela v hotel.

Nič ti ne “vturijo” – dodatno kupiš točno to, kar želiš. Lahko ne kupiš nič od dodatne ponudbe, lahko kupiš vse ali pa samo nekaj. Kupiš toliko kot ti sredstva dovoljujejo. Moraš pa pač vedeti, da je to potovanje in da je na vsakem tako, da gre prtljaga s tabo. Drugače je bilo pa vse res super.

Bila sva kakšni dve leti nazaj. Se strinjam z vsem zgoraj napisanim. Videli smo sicer veliko, lahko bi še več, če ne bi bilo tistih šopingov pod mus….tudi , če nisi hotel iti, si lahko čakal le zunaj …ni bilo kam iti ta čas.
Tudi jaz nisem za take avtobus stvari: vsi ven, ogled, lulat, nazaj noter…..ni časa za prosto ogledovanje.

Evo ponudba iz Münchna:
Labranda Princes hotel,
Doppelzimmer Gartenseite, All Inclusive, inkl. Transfer

318,- € na osebo

turki niso arabci.[/quote]

Turčija je formalno sekularna država !! Nima državne vere[/quote]
tudi debate ne razumeš

turki niso arabci.

[/quote]

Vse to, ja. Ni za ljudi, ki niso za čoporativne počitnice, izlete.
Spmnim se, da so nas peljali v neko tovarno usnja, seveda potem poskušali čim več prodati (mimogrede-stvari so 2x dražje kot v sosednji Italiji-celo iste znamke). Obisk se je zavlekel za dve uri. Po tem je bil na programu individualni ogled Antalije. Namesto slabih treh ur, je ostalo le 45 min. ((. V tem času lahko popiješ le kavo, če imaš srečo.

Kolikor denarja toliko muzike…..odsvetujem.

[/quote][/quote]

Vse to, ja. Ni za ljudi, ki niso za čoporativne počitnice, izlete.
Spmnim se, da so nas peljali v neko tovarno usnja, seveda potem poskušali čim več prodati (mimogrede-stvari so 2x dražje kot v sosednji Italiji-celo iste znamke). Obisk se je zavlekel za dve uri. Po tem je bil na programu individualni ogled Antalije. Namesto slabih treh ur, je ostalo le 45 min. ((. V tem času lahko popiješ le kavo, če imaš srečo.[/qu

Ja, točno tako kot so napisali. V potovanje so vključeni trije obvezni “shoping izleti” – zlatarna, tepihi, jakne – v vseh primerih vključeni vsiljivi prodajalci, ki se ti dobesedno prilepijo. Doplačilo za kosilo ali večerjo je skoraj obvezno. Olupijo te tudi za vodo na avtobusu – 5 evrov ( mimgrede zadnji dan te vode ni več na voljo). Nazadnje ti pa še vsilijo plačevanje “nagrade, napitnine” za šoferja in turškega vodnika. Slovenski vodič prijazno svetuje nakupe, ki so menda zelo ugodni. Seveda zanj, saj od vseh nakupov dobi provizijo.

Z Nikalom sva potovala 5 let nazaj. Potovanje je bilo izpeljano korektno, v zlatarni, usnjarni in tepiharni si kupil če si želel če ne pač nisi. Hoteli so bili super. Res je da je fino če imaš plačane večerje ker so hoteli umaknjeni iz mest.
Novembra greva v Kapadokijo. Za 850€ (8dni, 2 osebi, polpenzion) so pričakovanja skladna s ceno (malo “nakupovanja” pa obisk Kapadokije ki je za ta denar z drugimio agencijami ne bova videla). Potovanje bo super ker ne bomo porajtal na vsako napako in bomo imeli s seboj veeeeeliko dobre volje.

Mi smo bili, vrnili smo se konec oktobra. NIKOLI več ne bomo šli, pa ne zaradi hotelov, hrane in original ponujenega itinerarija in ugodne cene. Organizacija je na nuli, na destinaciji ti ponudijo še kup izletov od lokalne-turške agencije – seveda za doplačilo. Če se jih ne udeležiš, si obsojen na ČAKANJE v kaki vasici ali oštariji, da se ostali vrnejo iz izleta nazaj !!! ( od 2h – 5h !!!) To je MILO rečeno ZAVAJANJE potrošnika !!! Sam izlet ,ki ga agencija oglaša torej ni poglaviten, ampak je poglavitna DODATNA ponudba !!! Vsi ostali potniki ste tretjerazredni potniki na čakanju ! Da o njihovih turističnih avtobusih niti ne izgubljam besed…aja, pa še to : vse moje kritike o izletu,ki sem jih objavila na fb-ju so izbrisali in tudi onemogočili nadaljnje komentiranje ! Vsekakor odsvetujem.

Mi smo bili, vrnili smo se konec oktobra. NIKOLI več ne bomo šli, pa ne zaradi hotelov, hrane in original ponujenega itinerarija in ugodne cene. Organizacija je na nuli, na destinaciji ti ponudijo še kup izletov od lokalne-turške agencije – seveda za doplačilo. Če se jih ne udeležiš, si obsojen na ČAKANJE v kaki vasici ali oštariji, da se ostali vrnejo iz izleta nazaj !!! ( od 2h – 5h !!!) To je MILO rečeno ZAVAJANJE potrošnika !!! Sam izlet ,ki ga agencija oglaša torej ni poglaviten, ampak je poglavitna DODATNA ponudba !!! Vsi ostali potniki ste tretjerazredni potniki na čakanju ! Da o njihovih turističnih avtobusih niti ne izgubljam besed…aja, pa še to : vse moje kritike o izletu,ki sem jih objavila na fb-ju so izbrisali in tudi onemogočili nadaljnje komentiranje ! Vsekakor odsvetujem.

Tudi mi bili v oktobru, vtisi mešani. Tisti “fakultativni” izleti res “fiasko”- Naj potnike pripeljejo v namembni hotel, potem pa naj počno kar hočejo. Z malo organizacije (en avtobus – ali dva – za izlet, ostali direkt v hotel) bi se dalo te “probleme” idealno rešiti. Tudi vodiči – so bili zelo različni. Mi smo imeli “smolo” – a sem opazil da sta bila vsaj dva kar “na nivoju”. In za ta denar smo dobili pač en teden “poletja”, kljub nekaterim pripombam dobra vrednost za denar. Žalosti le, da bi ob malenkost boljši logistiki lahko bila še precej boljša.

Kaj pa je z busi če smem vprašat ?… Namreč se potuje baje 7h pa me zanima kako se to pelje?

Kaj pa je z avtobusi?

oglašujejo turistične avtobuse. V resnici je kakor naletiš…od zlomljenih sedežev, do puščanja klime, poplave v avtobusu ob nalivu….vse to sem oz. sva midva doživela….škoda, da ne preverjajo kaj ponujajo oz. kakšne avtobuse koristijo….

mi nismo potovali po 7h skupaj…to je verjetno odvisno od izleta oz. destinacije….ne vem kam ste namenjeni, a bi vam priporočila , da preberete moje mnenje na prejšnji strani…Po našem mnenju ni Nikal poglavitni ponudnik, ampak turška agencija.-če potujete v TR….vse je podrejeno njenim fakultativnim izletom. Nikal je padel na celi črti z negativno organizacijo. Res velika škoda, ker bi bil izlet v tisti meri kot ga oglašujejo zelo, zelo lep….No pa tudi za reklamacije niso dovzetni. Popolnoma neprofesionalni !!!

New Report

Close