Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TURČIJA & SIRIJA 2002

TURČIJA & SIRIJA 2002

Pozdravljeni,

Z ženo se v Septembru 2002 odpravljava na 3 tedensko low budget turo po Turčiji in Siriji. Želiva si ogledati kar veliko zanimivih mest in znamenitosti – po Lonely Planetu, prenočevati v poceni hostlih ali penzionih ter se prevažati z avtobusi ali vlaki. Morda je kateri že bil na podobnem potepanju in bi lahko tudi kaj svetoval, ob enem pa pričakujeva tudi da bi se nama kdo pridružil. Sama sva dokaj izkušena popotnika.

Oglasite se tisti ki bi se nama pridružili , kakor tisti , ki ste to turo že “dali skozi”.

Ciao,

Alan Kovačič
E-Mail : [email protected]

pozdravljena! tudi jaz se odpravljam na isto pot vendar julija. ce imata zbrane ze kakrsne koli informacije se za njih toplo priporocam! ko pa pridem iz potovanja se vama pa lahko oddolzim na enak nacin!

lp

Matjaz

Zdravo!

Jaz sem bil v Turčiji lansko leto in moram reči, da sem bil izredno navdušen.
Zelo, lepa pokrajina in prijazni ljudje.
Potovanje po državi obvezno z avtobusom, je ful pocen cca 25 DEM za 800 km, so klimatizirani in z postrežbo, skratka tako dobrih naše firme v svojem voznem parku zagotovo nimajo. Z vlakom ne potujejo niti Turki, če ni to skrajna sila.
Prenočišča so poceni tam nekje okrog 7 DEM z zajtrkom, Istambul pa je še enkrat dražji, zato pobeg ven, čim prej ko je mogoče. Baje pa je vzhodni del Turčije še cenejši.

Če vas še kaj zanima vprašajte

LP Goran

Lani sem dal to pot v vzhodno Turčijo skozi do Iraško Iranske meje in nazaj. Vzhodna turčija ni ravno turistična destinacija klasičnih turistov, je pa bolj zanimiva kot vse ostalo v Turčiji. Potovali smo trije v kombiju tako da ti cene za hotele ne znam povedat, spali smo v kombiju. Drugače je vzhodna Turčija zelo poceni, ljudje so izjemno prijazni, veliko bolj kot v okolici Istanbula.
V obmejno opodročje z Irakom mesto Hakkari lahklo vstopaš samo podnevi in obvezno spanje v hotelu v mestu Hakkari.
Hrana je izjemno poceni, kosilo za tri 1500SIT, v običajni mestni restavraciji v seveda ne preveč turističnem mestu.
Obala Črnega morja razen okolice Trabzona ni zanimiva, zato je pa notranjost enkratna. Na vzhodu na večjih višinah (prelazi avtocest so do 2500m) zna biti svinjsko mrzlo, kadar se vlije dež (zgodilo se je enkrat v juliju) se zares ulije, v času dežja ni najbolj varno potovati skozi soteske in doline zaradi udorov, (nad glavo imaš kakih 100m previsnih sten in kamenje frči navzdol na avto), ceste uredijo že naslednji dan.

Sredozemska obala je zelo turistična in vroča, pravo nasprotje vzhoda.

LP Marko

New Report

Close