Najdi forum

turčija

septembra greva s kolegico v turčijo! rade bi šle najprej v istanbul, potem pa popotniško proti obali! ne želima se naselit v kakšnem turističnem središču (hotelskem sklopu) ampak imama v mislih bolj avanturistično potovanje!
– kakšni nasveti? kam? kakšne so cene? kaj se splača? kaj ne?kakšne so cene prevozov? kje se najbolj splača spati?

V Turčiji sem bila pred 4 leti. Obvezno si poglejta Kapadokijo, Pomukale (so že kar uničene), morje okrog Antalije (zelo turistično) je bolj tko tko – ala Portorož in visoki valovi. Šla sem v Olu Deniz (obmorsko majhno mestece – ala Bol), kjer je bilo lepo, ampak kar turistično. Na soncu pazi – obvezno kapo na glavo in sončno kremo – mi smo dobili sončarico. Glede izletov se kar pozanimaj – npr. jeep safari se cene zelo razlikujejo – pa non stop moraš zbijati cene. Potuj z internimi vozili – poceni. V vasicah je potrebno obvezno pokriti noge, ker te zelo čudno gledajo – moški so sicer navdušeni, ženske te pa zelo grdo gledajo (proporočam kakšen sarong). Glede prenočišč ni problema – imaš veliko izbire in poceni. No jaz sem bila zelo navdušena nad Turčijo – super je.

Lep pozdravček!

jaz sem bila pred 5 leti tam s kolegico in bilo je noro!!! Samo midve nisva šle v Istanbul, ampak samo jug in pamukale. Ampak sva skoz potovale okrog, vsak dan kam drugam, spali sva v Kemerju, kjer je naprimer veliko boljše kot v Alanji, ki je preveč turistična. Turčiuja je ogromna, tako da mi ni čisto jasno, kako bosta prišli z Istanbula na jug, midve sva šli za 14 dni pa je bilo še mnogo premalo, čeprav sva videli samo južni del, sicer je pa ogromno čudovitih in zanimivih lokacij, vendar pa svetujem, da ne štopata, midve sva, pa sva imeli zelo čudne izkušnje, tako, da sva morali nekajkrat celo zbežati z avtomobilov.

hvala za vse informacije! če so še kakšne jih z veseljem sprejmem.
imam pa še nekaj vprašanj!
torej sta si kupile samo letalsko karto in si potem tam iskali prenočišča? se da najt kaj pametnega za mali denar? saj v bistvu se še nisva čisto odločili kam in kako.skratka-želima si videt čimveč turčije in ne bi rade ostale v enem kraju.

V Turčiji sem bila pred dvemi leti in bilo je fantastično in imam zelo lepe spomine.
So zelo dojemljivi za mlada dekleta, zato vama bolj priporočam, da potujeta z avtobusi. Jaz sem bila z prijateljem in so me kljub temu osvajali in mi govorili, da on ni zame:-) Niso pa vsiljivi in so nasploh zelo prijetni in zabavni ljudje.
Priporočam vama, da spita v hostlih, in ni jih težko najti. Tam je tudi veliko mladih, ki potujejo in oni vama bodo povedali, kje so bili in kam se splača. Ob morju je kar nekaj malih zalivov z t.i. ¨tree houses¨ kar ne smeta zamuditi. Tam ponavadi ni gužve in tudi ni turistično in tam so tudi mladi. Eden takih zalivov je Butterfly valley eden je pa v bližini Antalye, vendar se ne spomnim imena.

V Turčiji sem bila pred dvemi leti in bilo je fantastično in imam zelo lepe spomine.
So zelo dojemljivi za mlada dekleta, zato vama bolj priporočam, da potujeta z avtobusi. Jaz sem bila z prijateljem in so me kljub temu osvajali in mi govorili, da on ni zame:-) Niso pa vsiljivi in so nasploh zelo prijetni in zabavni ljudje.
Priporočam vama, da spita v hostlih, in ni jih težko najti. Tam je tudi veliko mladih, ki potujejo in oni vama bodo povedali, kje so bili in kam se splača. Ob morju je kar nekaj malih zalivov z t.i. ¨tree houses¨ kar ne smeta zamuditi. Tam ponavadi ni gužve in tudi ni turistično in tam so tudi mladi. Eden takih zalivov je Butterfly valley eden je pa v bližini Antalye, vendar se ne spomnim imena.

New Report

Close