Najdi forum

TURČIJA

Hojla!

Junija se odpravljam v Turčijo za 3 tedne. Prav bi mi prišla vsaka informacija, glede ne to, da potujem sama pa bi bile dobrodošle informacije in izkušnje deklet, ki so Turčijo na ta način že obiskale.

Tatjanca, a ni fajn tale forum, jst ga vsak dan skor mal pogledam…no, sej midve se bova tak na štiri oči pomenle, sam povem ti, da sem te prepoznala… ok, poklič drug teden!

Tatja mislim, da ne boš imela prav velikih problemov. Seveda če boš potovala na vzhod Turčije ti priporočam dolge hlače (namesto kratkih). Če ti bo pa kdo le preveč zatežil ga pošlji v … (lahko kar po naše).
Marko

No, Urška kako je svet majhen! Za drug teden pa absolutno velja!

Hojla!!

Pripravi se na to, da bos skozi na oceh turskih moskih. najbolje je , da ne izivas v kaksnih prav kratkih hlacah in mikicah. nosi soncna ocala, ker ce se samo srecas z ocmi, je ze pri tebi. vsi bodo poskusali, te vabili na vecerje, v disko, ponudili prenocisce. samo vsi bodo pricakovali proti usluge. jaz sme bila na vzhodu s kolegico in nama ni bilo nikoli dolgcas in vedno so nama pomagali. moras poznati mejo do kje gres lahko z njimi. drugace pa turki mlajsi zelo fajn zgledajo. posebno tisti okol 20 let(sprva sva mislili, d aso stari okol 25 let- pri nas bi jim dale 25 let), ko pa sva jih spoznali, so bili stari okoli 20. v vecini sva spoznali studente, ki so kar sami prisli do naju in hoteli so vaditi anglescino. potem so nama razkazali mesto, povedali kje so dobre restavracije, spoznali njihovo kulturo. noc pa ima svojo moc.. me sva ponavadi si izmislila, da morava iti v hotel..ce ne bi naju kar na zabavo odppeljali..v bistvu vsi iscejo tujke, da bi lahko enkrat prisli ven iz turcije..
no skratka so zelo prijazni…

tanja

Zakaj pa gres sama? Najdi si kaksno sopotnico la pa sopotnika.
Razen, ce it ot ne pase…

Sicer pa so tudi p omojih izkusnjah bili v turciji vredu ljudje in ni bilo nikoli nobenih problemov.

1. turki: jaz sem po turciji se prav na vzhodu potovala v tako kratkih hlacah in odprti majici da se v lj ne bi sla tako ven pa nisem imela naceloma nobenih problemov. je pa zelo razlicno. v kaksnih manj turisticnih mestih znajo kaksni mulci sami punci malo zateziti. v takih krajih sploh ful komentirajo v smislu: vov kaksni joski kaksna rit ti si pa lepsa od nje ipd. in saj v bistvu kar sede ce kakih 100krat dnevno slisis vau beautiful girl. no edino v istambulu me je en stari kar nadlezno napadel.

2. folk je nasplosno ful prijazen pac pa vedno hocejo kaj prodati. tezijo pa s tem ne. in kasne take druzinice kje na podezelju pustijo totalno lepe spomine. prijetni, odprti, prijazni.

3. v turciji je toliko tujcev da v bistvu zelo tezko sploh kdaj potujes zares sam. ful dobrih avstralcev, kanadcanov, americanov. totalno kul folk.

4. in ce gres gledat trebusni ples pojdi kam na podezelje ali v pravo plesno gledalisce. turske savne pa so se vedno najprijetnejse v bolj turisticnih krajih (ampak verjetno manj prave?)

4. kaksen je sploh tvoj potovalni nacrt?

Časa imam 22 dni. Načrt je približno: Istanbul, Kapadokija pa preko Antalye po JZ Turčiji nazaj. A je šel kdo na Nemrut Dagi? To me ful zanima pa bi rabila več informacij (kje je najboljše izhodišče, a se da blizu vrha kje prespat, koliko bi mi to vzelo časa,….). Pa kakšna ideja za ogled kake manj znane stvari bi prišla tudi prav. Ja, potujem pa sama, ker mi to ustreza (izkušnje).

Hej!
Jest sem ravnokar prisla nazaj z 28dnevnega potovanja po Turciji – od Istanbula preko Kapadokije na vzhod in ob obali Črnega morja nazaj v Istanbul. Prvi nasvet: dejansko je najudobnejša pot iz Istanbula po morju – s trajektom do Yalove (na turističnih informacijah zves vse). Na Nemrut gres lahko iz Kahte (na jugu) ali iz Malatije. Kar se tice Kahte vem samo to, da je res kar pise v Lp, je sel pa moj prijatelj gor sam s sotorom, nekaj je celo stopal (busa do gor ni, taksisti ti pa nabijejo ceno), vse skupaj ga je kostalo 4$. Malatijski urad za turizem pa organizira dvodnevno potovanje (da vidis soncni vzhod in zahod), prespis v njihovem hotelu, za 30$ (prevoz, vecerja, nocitev in zajtrk). Cas: iz Kahte do vrha je pes ene 3 ure, iz Malatije pes ne mores, voznje do gor je pa 4 ure.
Ce te zanimajo se kaksne podrobnosti (npr. cene) mi pisi na [email protected]. Ce ne ti pa zelim veselo in zanimivo potovanje. Lp, M.

Letos sva bila s punco v turčiji in lahko samo rečem, da so ljudje ful prijazni, hrana je za mesojedce 1a, turška kava prava poezija, pokrajina še boljša od poezije-podoba raja…veselo na pot

New Report

Close